• Tippek és praktikák
  • 17.4.2024

Hogyan bruncholjunk otthon?

5 (1x)
header 145.png

Íme néhány inspiráló ötlet és tipp élvezetes otthoni brunch-hoz - a felnőttek és a gyerekek is imádni fogják ezeket az ételeket. Milyen alapanyagokat és hozzávalókat válasszunk? Sós vagy édes fogásokat készítsünk? Hogyan lesz otthoni brunch feledhetelen? Nézzük a tippeket és ötleteket!

Mi az a brunch és miért olyan népszerű?

A brunch egyet jelent a kényelmes hétvégi napkezdéssel, kikapcsolódással és a jó ételek is természetesen elengedhetetlenek hozzá. Mi is az a brunch, és miért egyre népszerűbb Magyarországon? A brunch az angol breakfast és lunch szavak összevonásával jött létre. Ahogy a neve is mutatja, a reggeli és az ebéd kombinációjáról van szó, amelyet leginkább hétvégén, a késő délelőtti vagy kora délelőtti órákban - általában 10 és 14 óra között - fogyasztanak.

Ha nem vagyunk korán kelő típus, és különösen szombaton és vasárnap szeretünk hosszasan lustálkodni, a hétvégi brunch remek választás lehet. Nemcsak a párunkkal, a családdal vagy a barátokkal fogunk  egy jót enni, és kikapcsolódni, de a brunchnak  köszönhetően nem kell egész nap a konyhában állnunk, hogy mindenkinek extra reggelit, snackeket és ebédet készítsünk.

Tippek a felejthetetlen brunchhoz

Fantasztikus brunchra vágyunk? Akkor készüljünk fel alaposan, és tervezzük meg a menüt pontosan. Mindenképpen legyen benne minőségi kávé, házi limonádék, smoothie-k, friss gyümölcslevek és gyümölcslevek is.

Legyenek  édes és sós ételek is, hideg és meleg fogások is. A sós brunch ételek  közé tartozik az omlett, az avokádós pirítós, a lazacos bagel, a quiche vagy a bundáskenyér. És milyen édes fogásokat kínáljunk? Remek választás a  palacsinta, az amerikai palacsinta, muffin, croissant, de a gyümölcssaláták is.

Ahhoz, hogy otthon is szuper legyen a brunch,  ügyeljünk arra, hogy a tálalás is nagyon ízléses legyen. Rendezzük el az egyes ételeket esztétikusan. Használjunk különböző méretű, formájú és színű tányérokat és tálakat, hogy egyedi legyen a teríték. Az édes és a sós ételeket helyezzük külön az asztalon. Emellett tegyünk az asztalra kancsókban elhelyezett italokat, és természetesen ne feledkezzünk meg a tányérokról, poharakról és evőeszközökről sem, hogy minden vendég azt kanalazhassa és tölthesse, amihez kedve van.

Ne feledkezz meg a kicsikről sem: Brunch ötletek gyerekeknek

Lesznek gyerekek az asztalnál? Gondoljunk rájuk is, amikor brunchot tervezünk és készítsünk nekik finom gyermekételeket. A kis vendégek imádni fogják a gyümölcsnyársakat, a mini hot dogokat, a mini muffinokat vagy a mini pizzákat. Meglephetjük őket gyümölcsös zabkásával vagy mini sós szendvicsekkel is, amelyeket szív vagy csillag alakban is kivághatunk.

Mi legyen a menü? Ez a bevásárlólista segít

Ha hétvégi brunchot tervezünk, szerezzük be és készítsük elő az összes szükséges hozzávalót. Ez a bevásárlólista segít a brunch tervezésben, összegyűjtöttünk mindet, amire  a brunchon szükség lehet:

kenyér (fehér és teljes kiőrlésű kenyér, kenyér, pirítós, croissant)

tojás

vaj

gyümölcslekvár

különböző típusú sajtok (cheddar, eidam, feta, parmezán)

felvágottak (sonka, szalonna, kolbász, virsli)

hal (füstölt lazac, tonhalkonzerv)

friss gyümölcsök (avokádó, eper, banán, áfonya, málna, szőlő, kivi, alma, körte, narancs, citrom).

friss zöldségek (paradicsom, paprika, uborka, rukkola, fejes saláta, jégsaláta, sárgarépa, hagyma)

fűszernövények (újhagyma, metélőhagyma, petrezselyem, bazsalikom, kapor)

diófélék és magvak

tej és tejtermékek (joghurt, túró)

italok (kávé, tea, gyümölcslé, szirup)

Brunch ötletek: a legjobb meleg étele

A brunchon  a hideg és a meleg ételeket egyaránt felszolgálhatunk. A Tefal Easy Fry & Grill 2in1 forrólevegős sütője egy csodálatos eszköz, amellyel gyorsan és egyszerűen készíthetünk különféle meleg ételeket az otthoni brunchhoz. Nemcsak ropogósra és aranybarnára sült finomságokat süthetünk benne minimális (vagy semmilyen) zsiradékkal felhasználásával. Ez a forrólevegős sütő a hagyományos sütő alternatívájaként is működik - és gyorsabban süt és alacsonyabb energiafogyasztással rendelkezik. Milyen  brunch receptek elkészítésében segíthet  a Tefal Easy Fry & Grill 2in1?

Inspirálódjunk a My Tefal alkalmazás receptjeivel

Az Easy Fry & Grill forrólevegős sütőkkel használhatjuk az ingyenes My Tefal alkalmazást. Nemcsak lépésről-lépésre elkészített recepteket találunk itt, hanem számos más funkciót is, mint például bevásárlólisták készítése, menütervezés a naptárban, vagy az "In My Fridge" funkció, amely lehetővé teszi, hogy recepteket keressünk az otthon lévő hozzávalók alapján.

Forró tonhalas szendvicsek

Gyros bagel

Grillezett olasz szendvics

Cukkini muffinok dupla csokoládéval

Ne feledjünk, hogy a brunch nemcsak az ételekről szól, hanem arról is, hogy együtt töltsön időt a szeretteinkkel. Reméljük, hogy tippjeink inspirálóak, és hogy ezek segítségével emlékezetes otthoni brunchot készíthet.

Ajánlott termékek

Tudna segíteni nekünk a honlapon?

Weboldalunk fejlesztése érdekében sütiket kell tárolnunk látogatóinkról.
Mindent kikapcsolni
Engedélyezzen mindent