• Reggeli
  • 7.6.2023

Gyors bagel

quick bagels.jpg
Počet osob
Adagok száma
4
Nehézségi fok
Nehézségi fok
Könnyű
Előkészítés
Előkészítés
20 perc
Főzési idő
Főzési idő
11 perc

Összetevők

  • 520 g liszt T45
  • 30 g finomszemcséjű kristálycukor
  • 5 g só
  • 22 g sütőpor
  • 60 g felolvasztott vaj
  • 26 cl langyos víz
  • 1 tojássárgája
  • 1 teáskanál zsírszegény tejszín vagy tej
  • 2 csipet só
  • 50 g kristálycukor
  • 1 kanál szezámmag

Egy nagy tálban keverjük össze a lisztet, a cukrot, a sót és a sütőport.

Adjuk hozzá a vajat és a vizet. Gyúrjuk kézzel 2 percig.

Forgassuk ki a tésztát enyhén lisztezett munkafelületre, és formázzuk golyóvá.

Osszuk 4 egyenlő részre, és mindegyik tésztadarabot hajtsuk középre, hogy egy szilárd golyót alkossunk.

Egy sodrófa segítségével minden egyes golyót 10 cm-es kör alakúra sodorunk.

Egy 4 cm-es sütivágóval vagy kis pohárral vágjunk lyukat a közepébe.

Helyezzük a karikákat egy szabványos Easy Fry alátétre.

Egy kis tálban keverjük össze a tojássárgáját, a tejszínt (vagy tejet), a sót és a cukrot. Kenjük meg a karikákat a felvert tojással, és szórjuk meg szezámmaggal.

Süssük 190 °C-on 11 percig.

Vegyük ki a bageleket, és tegyük át drótrácsra, hogy teljesen kihűljenek.

Ajánlott termékek

Tudna segíteni nekünk a honlapon?

Weboldalunk fejlesztése érdekében sütiket kell tárolnunk látogatóinkról.
Mindent kikapcsolni
Engedélyezzen mindent