• Reggeli
  • 9.6.2023

Forró tonhalas szendvicsek

hot tuna sandwiches.jpg
Počet osob
Adagok száma
4
Nehézségi fok
Nehézségi fok
Könnyű
Előkészítés
Előkészítés
10 perc
Főzési idő
Főzési idő
5 perc

Összetevők

  • 8 szelet szendvicskenyér, kb. 9 cm
  • 20 g vaj
  • 140 g egész tonhal sós lében
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 2 kanál balzsamecet
  • 1 újhagyma vagy metélőhagyma
  • 100 g reszelt cheddar sajt
  • Só, bors
  • 20 g vaj

Készítsen tonhalas salátát:

Csepegtesse le a tonhalat miután kivette a konzervből, és tegye egy tálba. Villával nyomkodja szét.

Vékonyan szeletelje fel az újhagymát, és adja hozzá a tonhalhoz.

Locsolja meg olívaolajjal és a balzsamecettel, majd sózza és borsozza.

Jól keverje össze.

Helyezzen 8 szelet szendvicskenyeret egy vágódeszkára.

Olvassza meg a vajat a mikrohullámú sütőben, és kenje meg mind a 4 szeletet.

Fordítsa meg a vajas oldalukkal lefelé, majd kenje meg a tonhalas salátával a vajazatlan oldalát.

Szórja meg bőségesen cheddar sajttal.

A maradék 4 szeletet tegye a cheddar tetejére, és a tetejüket megkenje meg vajjal.

A szendvicseket tegye egy szabványos Easy Fry sütőlapra.

A sütőt KÉZI üzemmódra állítva 200°C-on süsse 5 percig.

Zöldsalátával tálalja.

Ajánlott termékek

Tudna segíteni nekünk a honlapon?

Weboldalunk fejlesztése érdekében sütiket kell tárolnunk látogatóinkról.
Mindent kikapcsolni
Engedélyezzen mindent