• Tippek és praktikák
  • 11.1.2021

Rizsfőzési tippek a Tefal Cook4Me+ multifunkciós főzőedényhez

tefal_FB_01_21_1200x628_cook4me+_HU.png

Szereti a rizst és a rizses egytálételeket, például a rizottót? Szeretné egyetlen konyhagéppel, pillanatok alatt tökéletes állagúra főzni kedvenc rizottóját felügyelet nélkül? Amennyiben minden kérdésre igen a válasza, a Tefal Cook4Me+ multifunkcionális főzőedényt imádni fogja!
 
Alábbi cikkünkben bemutatunk néhány hasznos tippet arról, hogyan lehet gyorsan és hatékonyan elkészíteni a rizst vagy a rizottót a Tefal Cook4me+ multifunkcionális elektromos kuktában. Az eredmény olyan lesz, mint ha egy professzionális konyhában készítették volna, az erőfeszítés viszont annál minimálisabb!  
 
A multifunkciós főzőedény és rizs esete 
Ha a Tefal intelligens többfunkciós főzőedényét, a Cook4Me+ -t használja, a siker garantált, a rizsfőzésben is. Ez a praktikus elektromos főzőedény számos egyéb funkciója mellett tökéletesen helyettesíti a konyhai rizsfőző készülékeket. Könnyen és gyorsan készíthet benne nagyszerű rizses egytálételeket, rizottót, illetve egyszerű rizsköreteket is, vagy akár rizses édességeket is.  
 
Melyik rizsfajta ideális ehhez a multifunkcionális fazékhoz?  
A főétkezésekhez illő párolt/főtt rizs köretekhez használjon jázmin rizst, basmati rizst, vad rizst, vagy bármilyen hosszúszemű rizst, a rizottóhoz pedig a kerek szemű rizsfajták ideálisak, például az arborio vagy a carnaroli. A rizses édességek közül a rizskásához rizspehely, a tejberizshez pedig az arborio/carnaroli vagy akár sushi rizsek a legjobbak.  
A rizottóhoz emellett más gabonát, például gerslit is használhat a minél izgalmasabb végeredmény érdekében.
Próbálja ki alábbi receptünket: Gombás gerslirizottó Tefal Cook4Me+-ban készítve

IMG_4049.PNG

A rizs főzésének menete a Tefal Cook4me+ főzőedényben
A rizs főzése a Tefal Cook4Me+ multifunkciós fazékban nagyon egyszerű feladat. Első lépésként öblítse le a rizst víz alatt, és tegye egy multifunkciós fazékba, majd sózza meg. Ezután öntse fel vízzel, pontosabban adjon 1,25 csésze vizet 1 csésze rizshez.  Keverje össze a rizst a vízzel, zárja le a multifunkciós főzőedény fedelét, válassza ki a nyomás alatt történő főzés funkciót, és főzze a rizst 8 percig. A rizsfőző programot közvetlenül a kijelzőn is kiválaszthatja, ami még egyszerűbb. A Cook4Me+ értesíti Önt, amikor a rizs elkészült.  

Tipp: A Tefal Cook4Me + multifunkciós edényben válassza ki a főzési funkciót az összetevők szerint. Ha rizsből akar főzni, válassza a kijelzőn ezt az összetevőt. Az intelligens edény tanácsot ad Önnek arról, hogy mely receptek alapján készítse el a legjobb rizsételeket. Beállítja a megfelelő főzési módot és időt is.

Próbálja ki az alábbi Cook4Me+ rizses receptjeinket:
Gombás-spenótos rizottó
Királyrákos rizottó 
Kantoni rizs 
Biryani rizs
Barackos rizspuding

Hogyan tisztítsa a Cook4me + multifunkciós edényeket, amelyekben például rizottót főzött? 
A multifunkciós edény tisztítása – csakúgy, mint a használata - szintén nagyon egyszerű feladat: a kivehető 6-literes edény tapadásmentes bevonattal lett ellátva, melyet kézi mosogatással vagy mosogatógépben is megtisztíthat. 

Ajánlott termékek




 

Tudna segíteni nekünk a honlapon?

Weboldalunk fejlesztése érdekében sütiket kell tárolnunk látogatóinkról.
Mindent kikapcsolni
Engedélyezzen mindent