• Ebéd
  • 29.7.2020

Királyrákos rizottó klementinnel - recept Tefal Cook4Me+

fo.jpg
Počet osob
Adagok száma
2
Nehézségi fok
Nehézségi fok
Könnyű
Előkészítés
Előkészítés
10 perc
Főzési idő
Főzési idő
6 perc

Összetevők

  • 140 g rizottó rizs
  • 0,5 hagyma, hámozva, finomra aprítva
  • 280 ml zöldség alaplé (vagy hal alaplé)
  • 40 g reszelt parmezán
  • 14 pucolt királyrák farok (12/16 méret)
  • 2 ek olívaolaj
  • 300 ml whisky
  • 2 klementin (héja reszelve és gerezdekre szedve)
  • 1 ek mascarpone
  • 1/2 ek simalevelű petrezselyem, finomra aprítva

Készítse elő a hozzávalókat.
1.jpg


Hámozza meg és aprítsa finomra a hagymát.

Reszelje le a klementin héját, és szedje gerezdekre.

Töltse az olaj felét a serpenyőbe. Fűszerezze meg a királyrákot.
2.png


Pirítsa mindkét oldalukat 1 percig. Flambírozza whiskyvel. Szedje ki a rákokat. Tegye az edénybe a maradék olajat, a hagymát és a rizst. Pirítsa meg.
3.jpg


Adja hozzá a zöldség alaplevet és a reszelt klementinhéjat.
4.jpg


Főzési idő: 6 perc
utolo.png
Keverje meg. Adja hozzá a rákot és a többi hozzávalót. Keverje meg. Tálalja.

Tudna segíteni nekünk a honlapon?

Weboldalunk fejlesztése érdekében sütiket kell tárolnunk látogatóinkról.
Mindent kikapcsolni
Engedélyezzen mindent