A nyári ízekkel teli fogások otthonunkba hozzák a hosszú, napsütéses napok örömét. Élvezzük hát a nyarat a Tefal segítségével, és főzzünk nyári finomságokat szeretteinknek!
Havas Dóra közkedvelt receptek könnyed nyári változatát készítette el: kevesebb olajjal és idény zöldségekkel egyenesen a kertből vagy a piacról. Süssünk csirkecombot petrezselymes sült krumplival, grillezett hátszínt sült karfiollal, besamel mártással, és örvendeztessük meg az egész családot ezekkel a kreációkkal.
A tévéképernyőkről is ismert, népszerű gasztroblogger, Havas Dóra szuper recepteket készített a hosszú nyári napokra. Ezúttal a Tefal Optigrill 4in1 XL okos elektromos grillsütőt és a Tefal Dual Easy Fry & Grill forrólevegős sütőt használta, amely két tapadásmentes anyagból készült tárolóval rendelkezik, így egyszerre két különböző étel elkészítését teszi lehetővé.
Egy nagyszerű nyári recept, a csirkecombok burgonyával elkészítését egyszerűsíti a Tefal Dual Easy Fry & Grill forrólevegős sütő segítségével - minőségi ételek szuper gyorsan Tefal forrólevegős sütőben. A Tefal Dual Easy Fry & Grill készülékkel pedig a húsok tökéletesen átsülnek, szaftosak és ropogósak lesznek. Ráadásul egyszerre elegendő adagot készíthetünk az egész család számára. A sütő nyolc előre beállított programmal rendelkezik, amelyekkel a sütéshez hasonló textúra érhető el, kevés olaj felhasználásával.
Ennek a receptnek az elkészítése igazán egyszerű. Kezdjük azzal, hogy a burgonyát egyforma méretűre vágjuk, majd a forrólevegős sütő nagyobb kosarába helyezzük, enyhén meglocsoljuk olajjal, és egy csipet sóval.
A csirkecombokat bevonjuk a fűszerkeverékkel, majd hozzáadjuk a chiliszószt, a mézet, a citromlevet, az olajat, és jól összekeverjük. Hagyjuk a pácolt csirkecombokat a pácban egy órán át vagy akár egy éjszakán át. Ezután tegyük a húst a forrólevegős sütő másik kosarába, és süssük ropogósra a megfelelő fokon.
Közben megolvasztjuk a vajat, és belekeverjük a finomra vágott petrezselymet. Ezt öntsük a ropogósra sült burgonyára, és azonnal tálaljuk a csirkecombokkal együtt.
A frissen szedett petrezselyem jellegzetessé teszi az étel ízét. Élvezzük ezt a finom ételt az egész családdal együtt!
Ennek a receptnek az elkészítéséhez szükségünk lesz a Tefal Optigrill 4in1 XL intelligens elektromos grillre, amely automatikusan képes mérni a hús vastagságát és az adagok számát. Ennek megfelelően beállítja a hőmérsékletet az optimális grillezési időt, így finom és tökéletesen átsült húst készíthetünk, ahogyan azt Dóra is bemutatta. A grillhez tartozik egy Snacking & Baking tálca is, amely kompatibilis más Tefal elektromos grillekkel, és amelyben egyszerűen elkészíthetjük a sült zöldségeket.
A hús pácolásához először keverjük össze a mustár, a citromhéjat a fűszereket és az olajat. Ezután fél órára, vagy ha van időnk, tegyük egész éjszakára a hűtőszekrénybe. Sütés előtt mindenképpen vegyük ki a húst a hűtőből és helyezzük szobahőmérsékletű helyre!
Ezután olvasszuk meg a vajat a besamelhez, adjuk hozzá a lisztet, amit kicsit megpirítunk, majd dobjuk bele a finomra vágott fokhagymát, és keverjük egy percig. Ezután öntsük hozzá a tejet, és főzzük addig, amíg besűrűsödik. Közben sózzuk, borsozzuk, végül hozzáadjuk a reszelt sajt felét, és addig keverjük a mártást, amíg a sajt elolvad.
Forrásban lévő sós vízben 1-2 percig főzzük a feldarabolt karfiolrózsákat. Tegyük a karfiolt és a felszeletelt sárgarépát a Snacking & Baking tálba, forgassuk össze a finomra vágott petrezselyemmel, és öntsük rá a besamelt. Süssük 20-25 percig, majd szórjuk meg a maradék sajttal, és süssük még néhány percig.
Grillezzük a húst a legmagasabb fokozaton 3-3 percig mindkét oldalon. Tálaljuk zöldségekkel és finom házi besamel-mártással.
Ünnepeljük a nyarat, és készítsük el ezeket a remek recepteket! Mi lehetne nagyszerűbb módja a nyár élvezetének, mint finom fogásokkal és a családdal a nyári napsütésben töltött idő?