Összekeverjük a mustárt, citromhéjjal, fűszerekkel és az olajjal, bepácoljuk a húst.
½ órára vagy egész éjszakára a hűtőbe tesszük.
Sütés előtt kivesszük, hogy szobahőmérsékletű legyen.
A besamelhez felolvasztjuk a vajat, hozzáadjuk a lisztet, kicsit megbarnítjuk, majd a hozzáadjuk a finomra aprított fokhagymát is és 1 percig kavargatjuk.
Felöntjük tejjel és sűrűre főzzük.
Közben sózzuk, borsozzuk, végül hozzáadjuk a reszelt sajt felét és addig kevergetjük a mártást, amíg a sajt felolvad.
A karfiolt rózsáira szedjük.
Lobogó, sós vízben 1-2 percig előfőzzük.
Kiszedjük es lecsepegtetjük.
A sárgarépát karikára vágjuk.
A zöldségeket az OptiGrill sütőedényébe tesszük, összeforgatjuk a finomra aprított petrezselyemmel és ráöntjük a besamelt.
20-25 percig sütjük, majd rászórjuk a maradék sajtot is és pár percig tovább sütjük.
A húst a grillen oldalanként 3-3 percig sütjük a legmagasabb fokozaton.
Ha elkészült, a csőben sült zöldségekkel tálaljuk.
Ajánlott termékek