• Ebéd
  • 28.5.2024

Grillezett karaj csőben sült karfiollal - Havas Dóra receptje

5 (2x)
Grillezett karaj csőben sült karfiollal.jpg
Počet osob
Adagok száma
4
Nehézségi fok
Nehézségi fok
Könnyű
Előkészítés
Előkészítés
30 perc
Főzési idő
Főzési idő
35 perc

Összetevők

A húshoz:

  • 4 -6 szelet csontos karaj
  • 1 evőkanál magos mustár
  • 1 bio citrom reszelt héja
  • 2 teáskanál kakukkfű
  • 1 teáskanál só
  • ½ teáskanál frissen őrölt bors
  • 1 evőkanál olaj

A karfiolhoz:

  • 3 dkg vaj
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 3 evőkanál liszt
  • 3 dl tej
  • 1 csipet só
  • kevés frissen őrölt bors
  • 5 dkg reszelt sajt
  • 1 közepes karfiol
  • 2 nagyobb sárgarépa
  • 1 kis csokor petrezselyem
  • 1 teáskanál só

Összekeverjük a mustárt, citromhéjjal, fűszerekkel és az olajjal, bepácoljuk a húst.

½ órára vagy egész éjszakára a hűtőbe tesszük.

Sütés előtt kivesszük, hogy szobahőmérsékletű legyen.

A besamelhez felolvasztjuk a vajat, hozzáadjuk a lisztet, kicsit megbarnítjuk, majd a hozzáadjuk a finomra aprított fokhagymát is és 1 percig kavargatjuk.

Felöntjük tejjel és sűrűre főzzük.

Közben sózzuk, borsozzuk, végül hozzáadjuk a reszelt sajt felét és addig kevergetjük a mártást, amíg a sajt felolvad.

A karfiolt rózsáira szedjük.

Lobogó, sós vízben 1-2 percig előfőzzük.

Kiszedjük es lecsepegtetjük.

A sárgarépát karikára vágjuk.

A zöldségeket az OptiGrill sütőedényébe tesszük, összeforgatjuk a finomra aprított petrezselyemmel és ráöntjük a besamelt.

20-25 percig sütjük, majd rászórjuk a maradék sajtot is és pár percig tovább sütjük.

A húst a grillen oldalanként 3-3 percig sütjük a legmagasabb fokozaton.

Ha elkészült, a csőben sült zöldségekkel tálaljuk.

Ajánlott termékek

Tudna segíteni nekünk a honlapon?

Weboldalunk fejlesztése érdekében sütiket kell tárolnunk látogatóinkról.
Mindent kikapcsolni
Engedélyezzen mindent