• Ebéd
  • 28.5.2024

Ragacsos csirkecomb petrezselymes krumplival - Havas Dóra receptje

5 (1x)
Nem-sült csirkecombok petrezselymes sült krumplival Havas Dóra RagacsosCsirkecomb.jpg
Počet osob
Adagok száma
4
Nehézségi fok
Nehézségi fok
Könnyű
Előkészítés
Előkészítés
60 perc
Főzési idő
Főzési idő
15 perc

Összetevők

Az újburgonyához:

  • 1 kg újburgonya
  • olajspray
  • 1 teáskanál só
  • 1 csokor petrezselyem
  • 3 dkg olvasztott vaj

A csirkéhez:

  • 1 evőkanál édesnemes fűszerpaprika
  • 2 teáskanál só
  • 1 evőkanál fokhagymapor
  • 1 evőkanál őrölt koriander
  • 1 evőkanál őrölt római kömény
  • 2 teáskanál szárított oregánó
  • 1 teáskanál frissen őrölt bors
  • 1 teáskanál őrölt kávé
  • 8- 10 db csirke alsócomb
  • 1 evőkanál chiliszósz
  • 1 evőkanál méz
  • 1 evőkanál frissen facsart citromlé
  • 2 evőkanál olíva olaj

Au újburgonyát egyformára vágjuk.

Az air fryer nagyobb kosarába tesszük.

Vékonyan befújjuk olajjal és megsózzuk.

A csirke dobverőket bedörzsöljük a fűszerkeverékkel, majd hozzáadjuk a chiliszószt, mézet, citromlevet és az olajat.

Jól összeforgatjuk és 1 órát vagy akár egy egész éjszakát állni hagyjuk a pácban.

Ezután az air fryer másik kosarába tesszük és a megfelelő fokozaton ropogósra sütjük.

Közben a vajat felolvasztjuk és összeforgatjuk a finomra aprított petrezselyemmel.

Ezt rálocsoljuk a ropogósra sült burgonyára és azonnal tálaljuk a csirkecombokkal.

Ajánlott termékek

Tudna segíteni nekünk a honlapon?

Weboldalunk fejlesztése érdekében sütiket kell tárolnunk látogatóinkról.
Mindent kikapcsolni
Engedélyezzen mindent