• Tippek és praktikák
  • 13.12.2021

Dóra Havas főszakács karácsonyi menüje – receptek #tefalkararcsonyimenu

Blog.jpg

Odakint egy ideig havazik, aztán esik az eső, aztán megfagy, és végül olvadásnak indul. Minden olyan gyorsan változik az ablakunkon túl, hogy gyakran nincs is időnk megfigyelni a folyamatot. Az egész irodánkat és gyakran gyermekeink osztályát is az otthonunkba költöztettük, vagy éppen teljesen egyedül vagyunk, és a szeretteinkkel való kapcsolattartásra a képernyőkön és monitorokon keresztül nyílik csak lehetőség. Minden eddiginél jobban várjuk a karácsonyt, amely idén annyira más, mégis ugyanaz. A konyhák illatoznak majd a házi süteményektől, bejglitől, a kacsa vagy a sült hal illatától, és végre remélhetően azokkal lehetünk, akiket a legjobban szeretünk.

Kétségtelenül a karácsony az év egyik legcsodálatosabb ünnepe, amelyre mindannyian készülünk, mindannyian várjuk. Az otthonunk nagytakarításától kezdve a ünnepi díszítésen, a karácsonyi ajándékok vásárlásán át, a sütemény sütésig és az ünnepi menük elkészítéséig. A legfontosabb pillanat a karácsony esti vacsora, melynek tartalma őseink évszázados hagyományain alapul, amelyeket aztán mindenki a saját elképzeléseihez és mindenekelőtt ízléséhez igazított. Csatlakozzon hozzánk az ünnepi vacsora elkészítésében, inspirálódjon, vigye tovább a hagyományt, melynek eredményeképpen az egész család együtt ülheti majd körül az ünnepi asztalt!

Dóra Havas főszakács karácsonyi menüje:

Töltött káposzta - #tefalkararcsonyimenu
Majonézes burgonyasaláta, rántott ponty - #tefalkararcsonyimenu
Mákos guba - #tefalkararcsonyimenu


TEFAL TIPP
A Cook4me+ digitális multifunkciós edény (CY851130) egy nagyszerű konyhai segítő. Önnek csak a hozzávalókat kell előkészítenie, a készülék máris elkészíti a finom falatokat Ön helyett! Egy gombnyomással egyszerűen választhat előételt, főételt és desszertet a 150 előre beprogramozott recept közül, vagy adott hozzávalók alapján is elkészítheti saját receptjeit. Átkapcsolhat ugyanis kézi vezérlésre, és elkészítheti saját receptjét a rendelkezésre álló hat üzemmód egyikével: kukta, párolás (párolókosárral), sütőprogram, főzés, kíméletes főzés vagy újramelegítés.  Legyen szó szószokról, rizottóról vagy édes desszertről, a Cook4me+ mindenre képes. Az intuitív digitális kijelző végigvezeti Önt az elkészítés lépésein. A menüben szereplő receptek többsége a Cook4me+ készülékkel 15 perc alatt elkészíthető, ezért nagy segítség a gyors vacsorák elkészítésében. A megfelelő főzési időt a súly és az adagok száma alapján becsüli meg. A késleltetett indítási lehetőségnek köszönhetően az étel elkészültét pontosan megtervezheti. A többfunkciós edény melegen is tarthatja az ételt, amíg el nem érkezik az ebéd vagy a vacsora ideje. A praktikus "kedvencek" gomb pedig lehetőséget nyújt rá, hogy a leggyakrabban elkészített ételek mindig kéznél legyenek. A tál és a gőzölőkosár mosogatógépben mosható. 

Az új Tefal Extra Crisp Lid fedél (EY150800) ellenállhatatlan kiegészítője lett a Tefal Cook4me+ multifunkciós edénynek. Kompatibilis az összes modelljével, 4 automatikus funkcióval rendelkezik, illetve 1 manuális üzemmóddal a saját receptek elkészítéséhez. A Cook4me+ készülékben a főzés mellett most már sütni, grillezni, sütni és forrólevegőn sütni is lehet. Az Extra Crisp technológia finom és ropogós eredményt biztosít az ételek széles skálája esetében. A fedélen pillanatok alatt válthat a programok között, például főzésről grillezésre, hogy az ételek belülről mennyeien puhák, kívülről pedig csodálatosan ropogósak legyenek. Gyors előmelegítéssel rendelkezik, amely bizonyítottan 30%-kal gyorsabb a hagyományos sütőknél. A Tefal Extra Crisp Lid fedő (EY150800) lehetővé teszi továbbá, hogy az ételeket egy csepp olajjal vagy anélkül készítsük el, és nagyon könnyen mosható.

A készülék, amely semelyik konyhából sem hiányozhat, a Tefal Masterchef Grande (QB813D38) konyhai robotgép.  A habveréstől, keveréstől, reszeléstől, dagasztástól kezdve, gyümölcslé készítésén át, egészen a húsdarálásig képes megbirkózni minden összetett konyhai feladattal. A Masterchef Grande 1500 W-os motorral és 6,7 literes tállal rendelkezik, amelyben egyszerre akár 2,6 kg tésztát is fel tud dolgozni. A Masterchef Grande konyhai robotgépet minden hobby cukrász is értékel majd! Keverés közben a robotfej és a keverőkar egymással ellentétes irányban mozog, így biztosítva gyors eredményt és az egyenletes tésztát. A Flex Whisk technológiának köszönhetően a habverő tökéletesen felvert tojásfehérje habot készít már egyetlen tojásból is, míg az öntött fém dagasztóhorog a legfinomabb sós és édes tészták elkészítésében lesz majd segítségére. A rozsdamentes acélból készült kiegészítők közé tartoznak a különböző durvaságú reszelők és szeletelők, az 1,5 literes keverőtál, a dagasztóhorog, habverő, keverőlapát és a húsdaráló. A turmixgépet ízletes turmixok, koktélok készítéséhez vagy jég összetöréséhez is használhatja.

Ajánlott termékek

Tudna segíteni nekünk a honlapon?

Weboldalunk fejlesztése érdekében sütiket kell tárolnunk látogatóinkról.
Mindent kikapcsolni
Engedélyezzen mindent