• Vacsora
  • 13.12.2021

Majonézes burgonyasaláta, rántott ponty - #tefalkararcsonyimenu

Majonézes burgonyasaláta-1.jpg
Počet osob
Adagok száma
4
Náročnost
Nehézségi fok
Könnyű
Příprava
Előkészítés
20 perc
Vaření
Főzési idő
30 perc

Összetevők

A burgonyasalátához:

  • 1 kg burgonya
  • 4 dl tejföl
  • 2 db lilahagyma

  • 2 dl majonéz

  • 1 evőkanál mustár

  • 1 kávéskanál őrölt bors

  • 1 mokkáskanál cukor
  • kb. 1 evőkanál só

A majonézhez:

  • 2 tojássárgája
  • 1 teáskanál frissen facsart citromlé
  • 1 teáskanál dijoni mustár
  • 3 dl étolaj
  • ízlés szerint só, bors

A pontyhoz:

  • 4 pontypatkó
  • 1 teáskanál só
  • 4 evőkanál liszt
  • 1 tojás
  • 8 evőkanál zsemlemorzsa

A majonézt Master Chefben elkészítjük: a tojássárgáját a mustárral, citromlével, sóval fehéredésig keverjük, majd vékony sugárban csorgatva beledolgozzuk az olajat. Amikor fehér, krémes a majonézünk, beállítjuk az ízeket és felhasználásig a hűtőbe tesszük.

A burgonyát héjában megfőzzük a Cook4Me-ben, majd meghámozzuk és feldaraboljuk.
A lilahagymát vékony szeletekre vágjuk.
A majonézt kikeverjük a tejföllel, majd cukorral, sóval mustárral és borssal ízesítjük.
Összeforgatjuk a burgonyával és a hagymával, fogyasztásig a hűtőbe tesszük.

A pontypatkókat szárazra töröljük, sózzuk, majd hagyományosan bepanírozzuk (liszt, tojás, zsemlemorzsa).
A Cook4Me-ben a Crisp lid segítségével ropogósra sütjük a halszeleteket, majd a hideg burgonyasalátával azonnal tálaljuk.

00:40 Töltött káposzta 
01:46 Majonézes burgonyasaláta, rántott ponty
02:32 Mákos guba 

Ajánlott termékek

Az oldal használatával Ön elfogadja, hogy olyan cookie-kat használunk, amelyekkel mérni tudjuk az oldal látogatottságát, az Ön érdeklődési köréhez illeszkedő tartalmakat és hirdetéseket jeleníthetünk meg, továbbá megoszthatjuk a tartalmat a közösségi hálózatokon.

További tudnivalók és a cookie-k paraméterezése.