• Vacsora
  • 13.12.2021

Töltött káposzta - #tefalkararcsonyimenu

Töltött káposzta.jpg
Počet osob
Adagok száma
4
Nehézségi fok
Nehézségi fok
Könnyű
Előkészítés
Előkészítés
20 perc
Főzési idő
Főzési idő
240 perc

Összetevők

  • 1 fej vöröshagyma
  • 10 dkg húsos szalonna
  • 1 evőkanál fűszerpaprika
  • 50 dkg darált sertéshús
  • 10 dkg rizs
  • 1 darab tojás
  • 1 teáskanál római kömény
  • 1 teáaskanál őrölt kömény
  • 1 kiskanál só
  • 10 darab savanyú káposzta levél
  • 1 kg savanyú káposzta (apró)
  • 20 dkg füstölt tarja
  • 1 szál füstölt kolbász (valami jófajta!)
  • 3 darab babérlevél

Először bekeverjük a tölteléket:
egy tálban összekeverjük a darált húst, a tojást, a római köményt, kevés fűszerpaprikát, sót és a rizst. Alaposan elkeverjük.

A káposztalevelek vastag szárát kivágjuk.
A levél hosszanti oldalára teszünk egy adag tölteléket, és feltekerjük.
A kilógó részeket oldalt betűrjük. Amikor az összes gombóc kész, átmossuk a savanyú káposztát.
A hagymát felaprítjuk.
A szalonnát felkockázzuk és egy nagy lábosba tesszük. alacsony lángon, lassan kieresztjük a zsírját, majd belekeverjük a hagymát.
Amikor üvegesre párolódott, megszórjuk fűszerpaprikával.
Belekeverjük a savanyú káposzta egyharmadát, rárakosgatjuk a gombócok egyharmadát, majd újabb réteg káposzta és újabb adag gombóc következik.
Közben felkockázzuk a tarját, és azt is a gombócok közé szórjuk, majd folytatjuk tovább a rétegezést.
A lábos tetejére káposzta kerül, majd megy bele néhány babérlevél is.
Felöntjük az egészet egy kis vízzel, és alacsony lángon három-négy órát rotyogtatjuk.

00:40 Töltött káposzta 
01:46 Majonézes burgonyasaláta, rántott ponty
02:32 Mákos guba 

Ajánlott termékek

 

Tudna segíteni nekünk a honlapon?

Weboldalunk fejlesztése érdekében sütiket kell tárolnunk látogatóinkról.
Mindent kikapcsolni
Engedélyezzen mindent