Először bekeverjük a tölteléket: egy tálban összekeverjük a darált húst, a tojást, a római köményt, kevés fűszerpaprikát, sót és a rizst. Alaposan elkeverjük.
A káposztalevelek vastag szárát kivágjuk. A levél hosszanti oldalára teszünk egy adag tölteléket, és feltekerjük. A kilógó részeket oldalt betűrjük. Amikor az összes gombóc kész, átmossuk a savanyú káposztát. A hagymát felaprítjuk. A szalonnát felkockázzuk és egy nagy lábosba tesszük. alacsony lángon, lassan kieresztjük a zsírját, majd belekeverjük a hagymát. Amikor üvegesre párolódott, megszórjuk fűszerpaprikával. Belekeverjük a savanyú káposzta egyharmadát, rárakosgatjuk a gombócok egyharmadát, majd újabb réteg káposzta és újabb adag gombóc következik. Közben felkockázzuk a tarját, és azt is a gombócok közé szórjuk, majd folytatjuk tovább a rétegezést. A lábos tetejére káposzta kerül, majd megy bele néhány babérlevél is. Felöntjük az egészet egy kis vízzel, és alacsony lángon három-négy órát rotyogtatjuk.
Az oldal használatával Ön elfogadja, hogy olyan cookie-kat használunk, amelyekkel mérni tudjuk az oldal látogatottságát, az Ön érdeklődési köréhez illeszkedő tartalmakat és hirdetéseket jeleníthetünk meg, továbbá megoszthatjuk a tartalmat a közösségi hálózatokon.
Az Ön cookie-kra vonatkozó választása a blog.tefal.hu oldalon
A cookie-k az internethasználók böngészője által az informatikai eszköz (például számítógép, okostelefon) merevlemezére elhelyezett és/vagy onnan olvasott szövegfájl, amelyhez egy domainnév kapcsolódik. A cookie-k információtárolásra szolgálnak, továbbá egyes cookie-k nélkül az érintett weboldal és a cookie-t tartalmazó oldalakra telepített szoftverek nem működnek megfelelően. A cookie-k minden kategóriájára vonatkozóan válassza ki a cookie-kezelés módját. Az „Elfogad és folytatás” gombra kattintással érvényesítse választását, amelyet a Cookie-koldalon bármikor módosíthat.