• Tippek és praktikák
  • 10.9.2024

Szuper ötletek a régi kenyér és megszáradt péksütemények újrafelhasználásához

5 (1x)
Szuper ötletek a régi kenyér és megszáradt - HEADERhu (1) (1).png

Néhány egyszerű tipp segítségével régi péksüteményekből ízletes és ropogós finomságokat készítünk a Tefal Ingenio serpenyőkkel. Próbáljuk ki, spóroljunk és élvezzük az ízletes falatokat! A régi péksütemény biztosan nem jelenti azt, hogy rossz péksütemény és egyből a kukában a helye. Tippjeinknek köszönhetően rengeteg finom étel készíthető belőlük.

Hogyan használjuk fel a régi péksüteményeket?

Mit kezdjünk a régi kenyérrel vagy a régi zsemlékkel? Ahelyett, hogy kidobnánk őket, könnyedén finom és ropogós finomságokat készíthetünk belőlük. Ebben a cikkben tippeket adunk, hogyan készíthetünk olyan ízletes pirítóst, krutont vagy sült finomságokat, amelyek hihetetlenül finomak és még pénztárcabarátak is.

Ráadásul a Tefal Ingenio serpenyők segítségével ez gyerekjáték lesz! Ezek a levehető fogantyúval ellátott serpenyők megkönnyítik a mindennapi főzést. És mit süthetünk bennük? Szinte bármilyen péksüteményt - kenyér, zsemle, bagett, teljes kiőrlésű kenyér, kalács vagy akár croissant is mehet ezekbe a serpenyőkben. Minden péksüteménytípus más-más ízvilágot és textúrát kínál, így sokféle recepthez használhatjuk őket.

Finomságok régi kenyérből: mikor igen és mikor nem?

Ahhoz, hogy a pékáruk a lehető legtovább frissek maradjanak, fontos megtanulni, hogyan kell megfelelően tárolni őket. Tároljuk a kenyeret száraz, sötét helyen, ideális esetben kenyértárolóban vagy jól záródó dobozban. Ha a kenyér száraznak és keménynek tűnik, de még nem romlott meg, itt a tökéletes alkalom, hogy egy új és finom ételt készítsünk belőle, amelyet az egész családja értékelni fog.

Ne dobjuk ki a száraz és keményebb péksüteményeket. Ne feledjük, nemcsak pénzt pazarolunk, hanem élelmiszert is. Nagyon fontos, ha a régi kenyér már a penészesedés jeleit mutatja, vagy kellemetlen szagot áraszt, semmiképpen ne együk meg, hanem dobjuk a biohulladékgyűjtőbe. A régi kenyérnek száraznak kell lennie, de még mindig mentesnek a penészedés jeleitől. Ebben az esetben ideális a további feldolgozásra.

Az Ingenio serpenyő használható pirítóshoz és más sült finomságok készítéséhez.

A Tefal Ingenio levehető fogantyúval ellátott serpenyők leegyszerűsítik a mindennapi főzést. Sokoldalúságukat értékelni fogjuk a konyhában, segítenek okosan felhasználni a régi kenyeret és péksüteményeket. A Tefal Ingenio serpenyők rendkívül sokoldalúak. A hárompontos biztonsági rendszerrel ellátott, levehető fogantyúnak köszönhetően, amely akár 10 kilogramm súlyt is elbír, könnyedén áthelyezhetjük a serpenyúket a főzőlapról a sütőbe, majd a maradékot a hűtőben tárolhatjuk. Ezért a Tefal Ingenio serpenyők  ideálisak ahhoz, hogy régi pékáruból készítsünk finomságokat, hiszen ezeket a tűzhelyen és a sütőben is megsüthetjük.

És mi van, ha nincs szükségünk a Tefal Ingenio serpenyőkre? A serpenyők a fogantyúleválasztás után egymásra rakhatók. Ezzel a helytakarékos funkcióval akár 50 százaléknyi helyet takaríthatunk meg a konyhapulton. Tökéletesen elférnek a szekrényekben és a polcokon.

Tippek régi péksütemények feldolgozásához

A régi péksüteményeknek semmi keresnivalójuk a szemétben. Rengeteg módon megpróbálhatjuk újra felhasználni őket, és ízletes ételeket készíthetünk belőlük. A régi kenyér felhasználásának remek módja például, ha krutont készítünk belőle. Vágjuk a kenyeret apró kockákra, keverjük össze olívaolajjal, sóval, borssal és a kedvenc fűszernövényekkel. Pirítsuk a krutont gyönyörűen ropogósra a Tefal Ingenio serpenyőben - imádni fogjuk finom ízét és ropogását.

A klasszikus, amely soha nem okoz csalódást, a házi készítésű pirítós. Süssük zsiradékban ropogósra a régi kenyérszeletek mindkét oldalát  a Tefal Ingenio serpenyőben. Ezután a kész pirítóst dörzsöljük be fokhagymával és sóval. Tálaljuk egy szelet sajttal és paradicsommal, a házi pirítós remekül illik a tatárhoz is.

A régi édes péksütemények, például a croissant vagy a briós is átalakítható valamilyen hihetetlen finom fogássá. Vágjuk fel őket, szórjuk meg cukorral és fahéjjal, adjunk hozzá reszelt almát, és pirítsuk meg a Tefal Ingenio serpenyőben. Egyszerű édes finomság lesz belőle, amit imádni fog mindenki.

Mit készítsünk a régi kenyérből? Próbáljuk ki ezt a receptetet! Töltött kenyér karamellizált hagymával, szalonnával és cheddarral

Ez a recept tökéletes akkor, ha szeretnék felhasználni a régi zsemléket vagy más péksüteményeket, és valami igazán finomatakarunk készíteni belőlük.

Mi a helyzet a régi toast kenyérrel? Készítsünk el otthon pizza kenyéret!

Ez a gyors és egyszerű recept a közönséges pirítósból ízletes mini pizzát varázsol, amelyet az egész család imádni fog.

Mit készítsünk a régi kifliből és zsemléből? Például darált marhahúsos-sajtos szendvicset

Ez a laktató szendvics tele van ízekkel, és remekül felhasználhatjuk a maradék péksüteményeket és más, otthon lévő hozzávalókat.

A régi péksüteményeknek nem kell a kukában végezniük. Tippjeink és receptjeink segítségével a régi kenyereket és zsemléket könnyedén átalakíthatjuk ízletes és ropogós ételekké, amelyek az egész családnak örömet szereznek. Használjuk, ki a Tefal Ingenio serpenyők előnyeit, legyen a főzés egyszerű és hatékony. Ezek a serpenyők nagyon praktikusak,  hiszen könnyen kezelhetők,  helyet takarítanak meg a konyhában és megkönnyítik az ételkészítést. Varázsoljunk a régi péksüteményekből ízletes finomságokat, és fedezzünk fel új kulináris lehetőségeket!

Ajánlott termékek

Tudna segíteni nekünk a honlapon?

Weboldalunk fejlesztése érdekében sütiket kell tárolnunk látogatóinkról.
Mindent kikapcsolni
Engedélyezzen mindent