• Tippek és praktikák
  • 5.12.2024

Főzzünk ünnepi finomságokat Havas Dóra receptjeivel! #TefalKaracsonyiReceptek

2.6 (12x)
tefal zimni recepty HU te-blog_1200x675px.jpg

A karácsony az öröm, a családi összejövetelek és az ünnepségek ideje. Ilyenkor az asztalok tele vannak ünnepi ételekkel, amelyek nemcsak felmelegítenek minket, hanem a karácsony igazi hangulatát is megidézik. Havas Dóra gasztroblogger, aki mindig inspiráló és ízletes receptekkel és tippekkel lát el minket, most is olyan karácsonyi fogásokat mutat be, amelyek elkészítésével mindenkinek örömet szerezhetünk.

Karácsonyi főzés a Tefallal

Az ünnepi időszak a családi és baráti összejövetelek ideje, amikor a konyha az otthon szívévé válik, és itt felejthetetlen élmények születnek. A szezonális alapanyagok ízeivel és ünnepi hangulatával teli, meleg, laktató ételek nemcsak a testet, hanem a lelket is felmelegítik. Miért ne próbálnánk meg valami különlegeset készíteni, hogy ezzel is emeljük a hagyományos karácsonyi és újévi asztal fényét? A Grillezett kacsamell csőben sült zöldségekkel tökéletesen ünnepi vacsora, míg az Újévi lencsefőzelék boldogságot és örömet hoz az újévbe.

A tévéképernyőkről is ismert, népszerű gasztroblogger, Havas Dóra olyan ünnepi recepteket készített, amelyek ötvözik a hagyományokat a modern Tefal technológiával - a tökéletes grillezési eredményt a Optigrill Snack&Bake grill garantálja. A Tefal Clipso+ Chef gyorsfőző pedig felgyorsítja az ételek elkészítését és megőrzi azok teljes aromáját.

sült zöldségekkel #Grillezettkacsamell

Ez az ízletes ünnepi étel a zamatos kacsamellet ropogós sült burgonyával és finoman aromás zöldségekkel, például shimeji gombával kombinálja, gazdag és kellemes ízvilágot varázsolva az ünnepi asztalra. Az Optigrill Snack&Bake segítségével  a burgonya és a zöldségek egyenletesen ropogósra sülnek, míg a hús a grillen egyszerűen és pontosan a mi ízlésünk szerint készül. A színes kijelző jelzi, ha a hús a beállításoknak megfelelően megsült. A hat automatikus programmal, köztük egy zöldségprogrammal és egy manuális üzemmóddal minden alkalommal tökéletes eredményt kapunk. Egyszerűen fűszerezzük a kacsamellet sóval és borssal, hagyjuk pihenni, majd mindkét oldalát szép aranyszínűre grillezzük.

A borból, mustárból és mézből készült mártás finom édes-savanykás ízt ad az ételnek, amely remekül kiegészíti a kacsahús gazdagságát. Tálaljuk sült burgonyával és sült zöldségekkel ezt a tökéletes ünnepi ételt.

#lencsefozelek

Havas Dóra megosztja lencsefőzelék receptjét, amely ideális étel az újévi ünnepségekhez. A lencse a bőséget és a szerencsét szimbolizálja, krémes íze pedig tökéletesen párost alkot a merész füstölt paprikával és  kolbásszal. Az elkészítéshez használjuk a Tefal Clipso+ Chef gyorsfőzőt, amely könnyen nyitható és biztonságos egykezes kezelést tesz lehetővé. Forró zsiradékban pirítsuk puhára az apróra vágott lilahagymát, majd adjuk hozzá a füstölt paprikát és a sót. Ezután tegyük hozzá a lencsét, öntsük fel a húslevessel, és főzzük nyomás alatt körülbelül 12 percig, amíg a lencse megpuhul.

Végül sűrítsük be tejföl és liszt keverékével, amelytől krémes lesz a főzelék. Süssük meg a kolbászt vagy hurkát az Optigrill Snack&Bake készülékben- Ha egyenletesen átsüt, tálaljuk a lencsefőzelékkel. Ez a gazdag ízű újévi étel az előttünk álló év szerencséjének szimbóluma is.

Inspirálódjunk Havas Dóra ünnepi receptjeiből, és főzzünk karácsonykor és újévkor is olyan ízekkel teli ételeket, amelyekkel mindenkit elkápráztathatunk.

Ajánlott termékek

Tudna segíteni nekünk a honlapon?

Weboldalunk fejlesztése érdekében sütiket kell tárolnunk látogatóinkról.
Mindent kikapcsolni
Engedélyezzen mindent