• Ebéd
  • 4.12.2024

Grillezett kacsamell csőben sült zöldségekkel

5 (1x)
Grillezett kacsamell csőben sült zöldségekkel.jpg
Počet osob
Adagok száma
15
Nehézségi fok
Nehézségi fok
Könnyű
Előkészítés
Előkészítés
30 perc
Főzési idő
Főzési idő
2 perc

Összetevők

A kacsához:

  • 2 pecsenye kacsamell
  • 1 teáskanál só
  • ½ teáskanál frissen őrölt bors
  • 1 dl száraz vörösbor
  • 1 teáskanál mustár
  • 1 evőkanál méz

A körethez:

  • ½ kg sütni való burgonya
  • 1 kisebb zellergumó
  • 20 dkg shimeii gomba
  • 2 teáskanál
  • 1 teáskanál frissen reszelt szerecsendió
  • ½ teáskanál frissen őrölt bors
  • 1,5 dl húsleves vagy alaplé
  • 3 dkg vaj

1. LÉPÉS: A kacsamelleken a bőrt beirdaljuk, mindkét oldalán sózzuk és borsozzuk és sütés előtt ½ órát pihentetjük.

2. LÉPÉS: A burgonyát és a zellert zöldséggyaluval vékonyra szeleteljük és az Optigrill Snack&Bake tepsijébe tesszük.

3. LÉPÉS: Összekeverjük a gombával, sózzuk, borsozzuk és meghintjük szerecsendióval.

4. LÉPÉS: A vajat ki darabokra vágjuk és megszórjuk vele a sütnivaló zöldségeket, majd az egészet felöntjük egy kevés alaplével.

5. LÉPÉS: Kb. ½ órát sütjük, amíg jó robogósra és szép aranybarnára sül.

6. LÉPÉS: Ezután kinyitjuk a grillt és rátesszük a húst, amit 2-3 percenként forgatva, összesen. kb. 15 perc alatt készre sütünk.

7. LÉPÉS: A kisült zsírból 2 evőkanálnyit felhasználunk a mártáshoz: ezt egy serpenyőbe tesszük, hozzáadjuk a mustárt és a bort, összefőzzük, majd sóval, borssal, mézzel ízesítjük és a vajjal tesszük krémessé.

8. LÉPÉS: A felszeletelt kacsamellre kanalazva tálaljuk.

A receptet a My Tefal alkalmazásban találod

Ajánlott termékek

Tudna segíteni nekünk a honlapon?

Weboldalunk fejlesztése érdekében sütiket kell tárolnunk látogatóinkról.
Mindent kikapcsolni
Engedélyezzen mindent