• Ebéd
  • 4.12.2024

Újévi lencsefőzelék

5 (1x)
Újévi lencsefőzelék.jpg
Počet osob
Adagok száma
4
Nehézségi fok
Nehézségi fok
Könnyű
Előkészítés
Előkészítés
20 perc
Főzési idő
Főzési idő
60 perc

Összetevők

  • 1 evőkanál zsír vagy 2 evőkanál étolaj
  • 1 fej nagyobb vöröshagyma
  • ½ teáskanál füstölt fűszerpaprika
  • 1 teáskanál só
  • ¼ teáskanál frissen őrült bors
  • 3 babérlevél
  • 2 teáskanál mustár
  • 500 g lencse
  • ½ liter húsleves vagy alaplé
  • 1 liter víz
  • 1 teáskanál evőkanál liszt
  • 2 dl tejföl

A zsiradékot a kuktába tesszük és felhevítjük.

Rádobjuk a finomra aprított hagymát és puhára pároljuk.

Közben hozzáadjuk a sót és a borsot is.

Amikor a hagyma megpuhult teljesen, lehúzzuk a tűzről, összekeverjük a mustárral és a fűszerpaprikával, visszatesszük a tűzre és hozzáadjuk a lencsét is.

Kevergetve pirítjuk 1 percig.

Ezután hozzáadjuk a babérlevéleket, felöltjük az alaplével és a vízzel és lezárjuk a kuktát. 12 percre állítjuk a főzési időt.

Közben a lisztet csomómentesre keverjük a tejföllel.

Amikor a lencse megpuhult, kinyitjuk a kuktát, hozzáadjuk a tejfölös habarást, további 2 percig főzzük közepesen erős lángon a fedő nélkül. majd azonnal tálaljuk.

A kolbászt vagy virslit Optigrillben készre sütjük és a főzelékhez kínáljuk.

Tudna segíteni nekünk a honlapon?

Weboldalunk fejlesztése érdekében sütiket kell tárolnunk látogatóinkról.
Mindent kikapcsolni
Engedélyezzen mindent