A zsiradékot a kuktába tesszük és felhevítjük.
Rádobjuk a finomra aprított hagymát és puhára pároljuk.
Közben hozzáadjuk a sót és a borsot is.
Amikor a hagyma megpuhult teljesen, lehúzzuk a tűzről, összekeverjük a mustárral és a fűszerpaprikával, visszatesszük a tűzre és hozzáadjuk a lencsét is.
Kevergetve pirítjuk 1 percig.
Ezután hozzáadjuk a babérlevéleket, felöltjük az alaplével és a vízzel és lezárjuk a kuktát. 12 percre állítjuk a főzési időt.
Közben a lisztet csomómentesre keverjük a tejföllel.
Amikor a lencse megpuhult, kinyitjuk a kuktát, hozzáadjuk a tejfölös habarást, további 2 percig főzzük közepesen erős lángon a fedő nélkül. majd azonnal tálaljuk.
A kolbászt vagy virslit Optigrillben készre sütjük és a főzelékhez kínáljuk.