• Tippek és praktikák
  • 21.7.2022

Egyszerű receptek a gyerekekkel való főzéshez

HU header 21@2.png

Merítsen ihletet a gyerekekkel való egyszerű főzéshez! Íme néhány kipróbált és bevált tipp, mely megmutatja, hogyan készíthet el a gyerekekkel együtt egy ízletes ebédet vagy vacsorát. Az apukák és gyerkőcök ezeknek a tippeknek a segítségével könnyedén készíthetik majd el a finom falatokat, az eredménnyel pedig biztosan nagyon elégedettek lesznek!

Milyen alapanyagokból főzzünk a gyerekekkel

Hogyan álljunk neki a gyerkőcökkel főzni? Először is, nagyon fontos, hogy milyen alapanyagokat választunk. A legjobb, ha egészséges és friss alapanyagokból készítjük ételeinket. Kerüljük a félkész termékeket, a konzerveket és az e-kkel teli ízfokozókat. Ne vigyük túlzásba a fűszereket, a zsírt, a vajat és a zsíros húsokat.

Melyek tehát a legjobb alapanyagok az apukákkal és a gyerekekkel való főzéshez? Fehér hús, hal, sok gyümölcs és zöldség, hüvelyesek, diófélék, magvak, teljes kiőrlésű gabonafélék és egészséges olajok. Ne feledkezzünk meg a tésztáról, rizsről és burgonyáról sem. Ezek azok a hozzávalók, amelyekből a gyerkőcökkel egyszerű, egészséges és finom ételeket készíthetünk, és amelyek biztosan elnyerik majd mindenki tetszését!

Főzés cukorbeteg vagy gluténérzékeny gyermekek számára

Gyermekének ételallergiája van, vagy cukorbeteg? A főzés során feltétlenül figyelembe kell vennie ezeket az egészségügyi korlátozásokat, és olyan megfelelő alapanyagokból kell főznie a számára, amelyek nem ártanak neki, sőt, éppen ellenkezőleg, jót tesznek az egészségének.

Hogyan nézzen ki a cukorbeteg gyerekek étrendje? Az alacsony glikémiás indexű alapanyagokból álló, alacsony szénhidráttartalmú étrend a megfelelő. Ezért az alacsony szénhidrát-, és cukortartalmú élelmiszerek megfelelőek a cukorbeteg gyermekek számára. Étrendjüket egészséges zsírokkal és fehérjékkel egészítsük ki.

És ha a gyermeke gluténérzékeny? Ebben az esetben a gyerekekkel való főzést a gluténmentes diéta szabályai szerint kell végezni. Hogy mi ennek a lényege? Távolítson el minden gluténtartalmú élelmiszert gyermeke étrendjéből. Ez a fehérje különösen az olyan gabonafélékben található meg, mint a búza, a tönkölybúza, a rozs és az árpa. Használjon tehát gluténmentes lisztet (például rizslisztet vagy hajdinalisztet) a sütéshez és főzéshez, valamint gluténmentes tésztát. Tejet, sajtot, húst, belsőségeket, tojást, gyümölcsöt, zöldséget, hüvelyeseket, magvakat, dióféléket vagy egészséges zsírokat is bátran beilleszthet gyermeke étrendjébe.

Hogyan főzzünk gyorsan, úgy, hogy az apuka is el tudja készíteni, és a gyerekek is élvezzék?

  Szeretne szórakoztatóan és könnyedén főzni a gyerekekkel? Minden apukának és gyermekének nagy segítség a Tefal Cook4me+ Connect okosedény, amely egy kis segítséggel 2-6 főre remek családi ételeket varázsol elő. Néhány recept a gyerekekkel való főzéshez mindössze 15 perc alatt elkészíthető ezzel az okos segítővel.  

A Tefal Cook4me+ Connect okosedényben nemcsak sütni vagy párolni lehet. A kukta üzemmóddal, lassú főzéssel vagy kíméletes forralással is könnyedén megbirkózik. És hogy mit fognak az apukák és gyermekeik különösen értékelni benne?  

A Tefal Cook4me+ Connect intelligens főzőedényben több mint 150 magyar nyelvű recept található! Így lépésről lépésre vezeti majd az apukákat és a gyerekeket a desszertek, levesek és főételek főzésénél. Tanácsot ad nekik, hogy milyen összetevőket és milyen mennyiségben készítsenek elő, megmondja, hogy mikor mit adjanak hozzá, és mikor keverjék meg az ételt. Az intelligens főzőedényben való főzés különösen szórakoztató a gyermekek számára, és az apukák is nagyon élvezik majd a kicsikkel együtt töltött időt! És a közös erőfeszítések eredménye? Mindenképpen megéri!  

Egyszerű receptek a gyerekekkel való főzéshez: gyorsan és finomat

  Kíváncsi, mit főzhet a Tefal Cook4me+ Connect intelligens főzőedényben a gyerekeknek? Van néhány tippünk egyszerű, gyors és ízletes receptekhez, amelyek elkészítésében a gyerekek is segíthetnek. Főzzön például ropogós csirkecsíkokat burgonyapürével vagy bolognai szószt spagettivel.  

Főzés alkalmazással - a konyha újdonsága

  Fáradságos bevásárlólista írás? A múlté! Csak legyen önnél a Tefal applikáció, amely tartalmazza az összes szükséges receptet, beleértve a hozzávalók listáját is! Még azok a gyerekek és felnőttek is könnyen kezelhetik, akik nem tudják levenni a szemüket a képernyőről.   

Tejszínes gnocchi carbonara recept - Havas Dóra és a kis séfek

(Pro podrobný recept klikněte na odkaz výše.) 

Almafánkok - Havas Dóra és a kis séfek

(Pro podrobný recept klikněte na odkaz výše.) 

További ötletek a gyerekeknek való könnyű főzéshez

  Milyen más recepteket készíthet még gyermekeivel együtt és gyermekei számára a Tefal Cook4me+ Connect intelligens főzőedénnyel? Süssön velük együtt könnyű desszertet vagy fordított ananászos süteményt. A gyerekek a pizzát vagy az egyszerű és ízletes sós quiche-t is imádni fogják. A multifunkciós edényben ropogósra sült csirkét vagy tőkehalat is süthet az apróságoknak.  

Ajánlott termékek

Tudna segíteni nekünk a honlapon?

Weboldalunk fejlesztése érdekében sütiket kell tárolnunk látogatóinkról.
Mindent kikapcsolni
Engedélyezzen mindent