• Tippek és praktikák
  • 10.1.2022

Egészségesen és szépen nemcsak az új évben #tefalfittmenu - Havas Dóra

fitmenu-HU_te-blog_1200x675px.jpg

Az újévi fogadalmaink témája hagyományosan a fogyás, a több testmozgás vagy egyszerűen az alakunk feszesebbé tétele és formálása. Minden évben megfogadjuk, aztán, hát a kivitelezés valahogy elmarad. Hogyan kezdjünk neki, hogy ideális esetben a következő év elérkezéséig is kitartson a lelkesedésünk? Havas Dóra egész napos fitness menüt tervezett nekünk, amely segítségével karácsony után újra formába hozhatjuk magunkat.

Az optimális testsúly elérése ma már nem csak a szép és karcsú alakról szól, hanem olyan fenntartható étkezési szokásokról, amelyek segítenek elérni az optimális testsúlyt, erősítik immunrendszerünket, amelyeknek köszönhetően bőrünk visszanyeri ragyogását, hajunk és körmünk az erejét. Egyszóval ragyogó formába kerülünk tőle. Határozottan praktikus olyan fogyókúrás tervet készíteni, amelyhez kényelmesen alkalmazkodunk és amelyet képesek vagyunk betartani. Semmi sem rosszabb, mint olyan magasra tenni a lécet, hogy aztán a frusztrációnk elriasszon minket a változtatástól. 

A fogyás során az étrend módosítása a legfontosabb tényező. "A folyadék bevitel, a gyümölcsök, zöldségek, hüvelyesek és sovány húsok fogyasztása, valamint a zsír és a só korlátozása minden hatékony fogyás alapja. Természetesen az étel elkészítésének módja nagyon fontos, és gyakran elkedvetleníti az embert a bonyolult és hosszadalmas főzőcskézés. De ma már rengeteg konyhai segédeszköz létezik, amelyek szó szerint mindent megtesznek Ön helyett. A fogyás során ideális partnerek lehetnek a multifunkcionális termékek, amelyek az egészséges ételkészítés széles skáláját kínálják anélkül, hogy nagy mennyiségű zsírt kellene hozzáadnunk" - mondja Petr Havlíček táplálkozási szakértő. A Tefal Easy Fry Grill & Steam vagy az Easy Fry Oven & Grill például olyan kompakt kialakítású készülékek, amelyek több egészséges ételkészítési funkciót egyesítenek: sütés, grillezés, forrólevegős sütés és gőzölés módban is üzemeltethetők.

A hozzávalók kevés zsiradékkal vagy anélkül is elkészíthetők, de ez nem rontja az étel minőségét. Éppen ellenkezőleg, a forró légsütőben sült sült krumpli vagy csirkefalatkák nagyon finomak, és határozottan minimálisra csökkentik a kalóriákat és a nem kívánt koleszterinszintet. Az Easy Fry Grill & Steam gőzölési funkcióval is rendelkezik, 1,1 literes tartálykapacitása pedig akár 85 percnyi független működést biztosít!

Havas Dóra fitness receptjei

Gőzölt lazac töltött, grillezett paprikával

Grillezett kelbimbó saláta

Grillcsirke

A menü helyes összeállítása az egészséges táplálkozás másik sarkalatos pontja, a legideálisabb a grillezett vagy párolt zöldségek és a sült húsok kombinációja, mely a fent említett konyhai segítőkkel napi rutinná válhat. Egy kis olívaolajjal olyan ételt varázsolhatunk elő, amely az egész család vagy baráti társaság tetszését elnyeri.

Egészséges táplálkozásnak köszönhetően a kilók maguktól leolvasnak, azonban ahhoz, hogy tökéletesen fittek legyünk, nem szabad elhanyagolnunk a szabadtéri testmozgást sem. Ez oxigénnel látja el a szervezetet, és segíti a szív és az erek megfelelő működését. Arról pedig, hogy legyen elég időnk, amit a szabadban tölthetünk, az Easy Fry Grill & Steam, Easy Fry Oven & Grill gondoskodik, más készülékekhez képest töredéke alatt főzik meg az ételt, nem is szükséges előmelegíteni őket, a kiválasztott program bekapcsolásának pillanatától kezdve főznek. Kevesebb idő a konyhában, több idő a szabadban a barátokkal és a családdal. Erről kellene szólnia 2022-nek.

És ha már dolgozunk magunkon, akkor legyünk szépek kívül-belül! Ahhoz, hogy remekül érezzük magunkat, hozzátartozik a tökéletes öltözék is. És van is egy tippünk, amivel időt takaríthatunk meg, és mellyel a ruháinkat hosszadalmas vasalás nélkül készíthetjük elő. A Tefal Care For You, az önvasaló gőzszekrény, amely nemcsak az ingek vagy blúzok gyűrődéseit simítja ki, hanem a gőz erejével megszabadítja ruháit a szagoktól is, ráadásul UV-fénnyel fertőtlenít, így a baktériumok, vírusok és nemkívánatos anyagok 99,99%-át eltávolítja.

Ajánlott termékek

Tudna segíteni nekünk a honlapon?

Weboldalunk fejlesztése érdekében sütiket kell tárolnunk látogatóinkról.
Mindent kikapcsolni
Engedélyezzen mindent