Nem engedheti meg magának a grillezett finomságokat? Próbáljon ki egészséges, húsmentes grillételeket! Nem kell vegetáriánusnak lenni ahhoz, hogy a grillezett zöldségeket és sajtokat élvezettel fogyassza.
Szeretne egyszerre valami jót és egészségeset grillezni hús nélkül? Grillreceptjeink nem csak vegetáriánusoknak szólnak - ezeket az ételeket a húsok szerelmesei is élvezni fogják. A grillen teljes értékű főételt készíthet marhahús, sertés vagy csirke használata nélkül is.
Milyen ételeket készíthet a grillen hús nélkül? Nagyon népszerűek és különösen finomak a grillezett zöldségek és sajtok. Ha grillezés előtt megfelelően pácolja vagy fűszerezi őket, akkor ezek fantasztikus étellé változnak a grillen. Grillezett zöldségekhez vagy sajtokhoz nagyon jól illenek a mártogatósok és a saláták. Ezekkel a fogásokkal Ön lesz a grillezés mestere - még hús nélkül is!
Annak érdekében, hogy a zöldségek grillezése a lehető legjobban sikerüljön, és a vegetáriánusok és nem vegetáriánusok egyaránt élvezzék, körültekintően kell kiválasztanunk, hogy milyen zöldségeket grillezünk. Vannak olyan zöldségek, amelyek sokkal finomabbak a grillen, mások azonban nem alkalmasak a grillezésre.
Milyen zöldségeket válasszunk a grillezéshez?
Grillezéshez nagyon jó például a cukkini, a kukorica, a paprika, az édesburgonya, a koktélparadicsom, a padlizsán, a spárga, a hagyma, a fokhagyma vagy a cékla.
Milyen hőmérsékleten kell grillezni őket? Közvetlen grillezés esetén, lehetőleg 200 Celsius fok feletti magas hőmérsékleten.
Ha húsmentes grillezésről beszélünk, nem csak a zöldségekre kell gondolni! Vegetáriánus grillezéshez választhatunk gombát, fafülgombát és sajtot, amelyek közül a grillezett camembert vagy halloumi a legjobb. A grillen nagyszerű tofu és tempeh is készíthető.
Ha még finomabbá szeretné tenni a grillzöldségeket vagy -sajtokat, akkor sütés előtt fűszerezze meg őket! Só és bors természetesen alapízesítésnek számítanak, de még többet kihozhatunk belőlük, ha fűszerekkel vagy gyógynövényekkel ízesítjük őket. Nagyon jól illik a zöldségekhez például a kakukkfű, a rozmaring, az oregánó, a kapor, a bazsalikom, a gyömbér vagy a fokhagyma. Ha még karakteresebb ízekre vágyunk, akkor a curry vagy a chili is nagyon finom a zöldségekkel.
Grillezés előtt a zöldségeket, a sajtokat, a tofut vagy a tempeh-t növényi olaj (például napraforgó, olíva vagy repce) alapú marinádokba is bepácolhatjuk. Ezeket a pácokat fűszerek segítségével teljesen a saját ízlésünkre szabhatjuk.
Annak érdekében, hogy a grillezett vegetáriánus finomság íze tökéletes legyen, grillezés előtt tekerjük be őket olajozott alufóliába! A fűszerek ízei így még jobban érvényesülnek, és az így elkészített grillételek páratlan élményt nyújtanak.
Milyen hús nélküli fogásokat tudunk a grillen elkészíteni? Remek a grillen a hús nélkül töltött paprika, a hús nélkül töltött grillezett cukkini vagy a grillezett camembert. Ezeket a vegetáriánus fogásokat a "húsevők" is szívesen fogyasztják. Lássuk, hogyan készítsük el őket!
Szeretne húsmentes ételeket készíteni, de nem tudja, hogyan? Aggodalomra semmi ok! A Tefal Optigrill Elite XL beépített programokkal rendelkezik, hogy figyeljen az étel elkészülési idejére. Az Optigrill érzékelője megméri az élelmiszer vastagságát, és automatikusan beállítja a program hosszát. Miután elérte a sütés kívánt szintjét, jelzi, ha elkészült az étel. Grillezett burgonya, paprika, paradicsom, padlizsán vagy cukkini elkészítése az Optigrill Elite XL grillel gyerekjáték.
Szeretne grillezni, de az időjárás rosszra fordult? Ilyenkor sem kell lemondania a grillezett finomságokról. Bármilyen időben - szélben, esőben és télen is - grillezhet a Tefal Optigrill Elite grillen.
Ha grillezés közben elkezd esni az eső, egyszerűen vigye be a Tefal Optigrill Elite elektromos grillt a konyhába, csatlakoztassa az elektromos hálózatra, és fejezze be a grillezést fedett helyen! Ennek az intelligens otthoni grillnek köszönhetően élvezheti a grillezést a garázsban, a pergola alatt vagy a fedett erkélyen is.