• Tippek és praktikák
  • 29.8.2022

Egészséges grillételek hús nélkül, nem csak vegetáriánusoknak

hu header 27@2.png

Nem engedheti meg magának a grillezett finomságokat? Próbáljon ki egészséges, húsmentes grillételeket! Nem kell vegetáriánusnak lenni ahhoz, hogy a grillezett zöldségeket és sajtokat élvezettel fogyassza.

Hús nélküli grillételek nem csak vegetáriánusoknak

Szeretne egyszerre valami jót és egészségeset grillezni hús nélkül? Grillreceptjeink nem csak vegetáriánusoknak szólnak - ezeket az ételeket a húsok szerelmesei is élvezni fogják. A grillen teljes értékű főételt készíthet marhahús, sertés vagy csirke használata nélkül is.

Milyen ételeket készíthet a grillen hús nélkül? Nagyon népszerűek és különösen finomak a grillezett zöldségek és sajtok. Ha grillezés előtt megfelelően pácolja vagy fűszerezi őket, akkor ezek fantasztikus étellé változnak a grillen. Grillezett zöldségekhez vagy sajtokhoz nagyon jól illenek a mártogatósok és a saláták. Ezekkel a fogásokkal Ön lesz a grillezés mestere - még hús nélkül is!

Zöldségek grillezéshez: melyiket válasszuk?

Annak érdekében, hogy a zöldségek grillezése a lehető legjobban sikerüljön, és a  vegetáriánusok és nem vegetáriánusok egyaránt élvezzék,  körültekintően kell kiválasztanunk, hogy milyen zöldségeket grillezünk. Vannak olyan zöldségek, amelyek sokkal finomabbak a grillen, mások azonban nem alkalmasak a grillezésre.

 Milyen zöldségeket válasszunk a grillezéshez?

Grillezéshez nagyon jó például a cukkini, a kukorica, a paprika, az édesburgonya, a koktélparadicsom, a padlizsán, a spárga, a hagyma, a fokhagyma vagy a cékla. 

Milyen hőmérsékleten kell grillezni őket? Közvetlen grillezés esetén, lehetőleg 200 Celsius fok feletti magas hőmérsékleten.

Milyen egyéb húsmentes finomságokat dobhat a grillre?

Ha húsmentes grillezésről beszélünk, nem csak a zöldségekre kell gondolni! Vegetáriánus grillezéshez választhatunk  gombát,  fafülgombát és sajtot, amelyek közül a grillezett camembert vagy halloumi a legjobb. A grillen nagyszerű tofu és tempeh is készíthető. 

Tippek a húsmentes grillezés előkészítéséhez

Ha még finomabbá szeretné tenni a grillzöldségeket vagy -sajtokat, akkor sütés előtt fűszerezze meg őket! Só és bors természetesen alapízesítésnek számítanak, de még többet kihozhatunk belőlük, ha  fűszerekkel vagy gyógynövényekkel ízesítjük őket. Nagyon jól illik a  zöldségekhez például a kakukkfű, a rozmaring, az oregánó, a kapor, a bazsalikom, a gyömbér vagy a fokhagyma. Ha még karakteresebb ízekre vágyunk, akkor a curry vagy a chili is nagyon finom a zöldségekkel.

Grillezés előtt  a zöldségeket,  a sajtokat, a  tofut vagy a tempeh-t növényi olaj (például napraforgó, olíva vagy repce) alapú marinádokba is bepácolhatjuk. Ezeket a pácokat fűszerek segítségével teljesen a saját ízlésünkre szabhatjuk.

Annak érdekében, hogy a grillezett vegetáriánus finomság íze tökéletes legyen, grillezés előtt tekerjük be őket olajozott alufóliába!  A fűszerek ízei így még jobban érvényesülnek, és az így elkészített grillételek páratlan élményt nyújtanak. 

Grillreceptek hús nélkül

Milyen hús nélküli fogásokat tudunk a grillen elkészíteni? Remek a grillen a hús nélkül töltött paprika, a hús nélkül töltött grillezett cukkini vagy a grillezett camembert. Ezeket a vegetáriánus fogásokat a "húsevők" is szívesen fogyasztják. Lássuk, hogyan készítsük el őket!

Automatikus receptek hús nélkül

  Szeretne húsmentes ételeket készíteni, de nem tudja, hogyan? Aggodalomra semmi ok!  A Tefal Optigrill Elite XL beépített programokkal rendelkezik, hogy figyeljen az étel elkészülési idejére. Az Optigrill érzékelője megméri  az élelmiszer vastagságát, és automatikusan beállítja a program hosszát.  Miután elérte a sütés kívánt szintjét, jelzi, ha elkészült az étel. Grillezett burgonya, paprika, paradicsom, padlizsán vagy cukkini elkészítése  az Optigrill Elite XL grillel gyerekjáték.  

Grillezett töltött paprika hús nélkül

Grillezett camembert-recept a Tefal Optigrill Elite kontaktgrillhez

Grillezett cukkini hús nélkül-recept a Tefal Optigrill Elite-hez

Rossz az időjárás, és Ön grillezni szeretne? Van egy ötletünk…

Szeretne grillezni, de az időjárás rosszra fordult? Ilyenkor sem kell lemondania a grillezett finomságokról. Bármilyen időben - szélben, esőben és télen is - grillezhet a Tefal Optigrill Elite grillen.

Ha grillezés közben elkezd esni az eső, egyszerűen vigye be a Tefal Optigrill Elite elektromos grillt a konyhába,  csatlakoztassa az elektromos hálózatra, és fejezze be a grillezést fedett helyen! Ennek az intelligens otthoni grillnek köszönhetően élvezheti a grillezést a garázsban, a pergola alatt vagy a fedett erkélyen is.

Ajánlott termékek

Tudna segíteni nekünk a honlapon?

Weboldalunk fejlesztése érdekében sütiket kell tárolnunk látogatóinkról.
Mindent kikapcsolni
Engedélyezzen mindent