• Tippek és praktikák
  • 2.3.2023

10 egyszerű, gyors és finom étel botmixerrel

5 (1x)
10 egyszerű, gyors és finom étel botmixerrel.png

Íme 10 szuper recept, amelyekkel gyerekjáték gyors és egészséges ételek elkészítése. Ezek az egészséges fogások rengeteg tápanyagot biztosítanak a szervezet számára. Nézzük, mit tudunk nagyon rövid idő alatt botmixer segítségével az asztalra varázsolni.

Egészséges ételek: hogyan érdemes őket elkészíteni?

Ha egészséges és gyors ételeket szeretnénk készíteni, először is  a megfelelő alapanyagokat kell gondosan kiválasztani. Az egészséges  étrendben elengedhetetlenek a gyümölcsök, zöldségek, sovány húsok, halak, hüvelyesek, gabonafélék, teljes kiőrlésű gabonák, teljes kiőrlésű kenyerek, magvak, diófélék, hidegen sajtolt növényi olajok, tojás és tejtermékek. Kerüljük azonban a zsíros húsokat, a kolbászokat, a sertészsírt, a félkész termékeket és az instant vagy konzerv ételeket.

A gyors, egészséges ebédek és vacsorák receptjeit lehetőleg friss, természetes alapanyagokból kell elkészíteni, és minimalizálni kell a feldolgozott termékek használatát. Ne használjunk túl sok sót és a csípős fűszereket, helyettük fűszernövényekkel ízesítsük az ételeket.

Az egészséges ételek hozzájárulnak a tápanyagok megfelelő egyensúlyához az étrendünkben.

Ha egészséges táplálkozásra törekszünk, nem csak a felhasznált alapanyagok fontosak, hanem oda kell figyelni az alapvető tápanyagok - fehérjék, szénhidrátok és zsírok - megfelelő arányára is. Felnőttek és gyerekek esetén is egy egészséges ember étrendjének 55-60 százalék szénhidrátot, 25-30 százalék zsírt és 10-15 százalék fehérjét kell tartalmaznia..

De mi van akkor, ha van néhány plusz kiló rajtunk, és túlsúllyal küzdünk? Ebben az esetben növeljük a fehérjebevitelt, és csökkentsük az állati zsírok fogyasztását. Ilyenkor az egy napi étkezéseknek körülbelül 30 százalék fehérjét, 50 százalék szénhidrátot és 20 százalék zsírt kellene tartalmaznia.

Friss alapanyagok: hogyan lehet őket gyorsan és kíméletesen feldolgozni?

Friss, természetes alapanyagokból hogyan tudunk egészséges és tápláló ételeket főzni? Ha egészségesen akarunk főzni, akkor az elkészítési mód legalább olyan fontos mint az alapanyagok minősége. Mindenképpen kerüljük az egészségtelen főzési módokat, így például a faszénen grillezést vagy az olajban sütést. Egészséges és gyors vacsorákat és ebéket a legjobb, ha a hagyományos módon főzzük, sütjük vagy pároljuk. Számos egészséges fogás könnyen elkészíthető akár főzés nélkül is.

A Tefal Infiny Force Pro 5in1 botmixer sokoldalú tartozékaival remek segítség lehet egészséges és gyors ételek elkészítésében, és használatával lehetővé válik, hogy szabadjára engedjük  kulináris fantáziánkat. Ezzel a konyhai segítővel könnyedén elkészíthetünk egészséges leveseket,  ízletes  pestókat, bébiételeket,  házi ketchupot és még sok mást is.

Gyors és egészséges - ugyanakkor könnyen elkészíthető ételek 

Hogyan készítsünk gyorsan egészséges ebédet vagy vacsorát az egész családnak? Nagyon egyszerűen, főzzünk olyan ételeket, amelyeket a felnőttek és a gyerekek egyaránt szívesen eszenek.  Ügyeljünk a friss alapanyagokra, és kerüljük a túl sok sót és a csípős fűszereket vagy fűszernövényeket (például gyömbért vagy kurkumát). Íme néhány egészséges és egyszerű családi recept, amelyet a Tefal sokoldalú Infiny Force Pro 5in1 botmixerrel elkészíteni olyan egyszerű mint a karikacsapás. 

Guacamole - Infiny Force Pro 5v1 botturmix-szal

Caesar salátaöntet - Infiny Force Pro 5in1 botturmix-szal

Krémes paradicsomleves - Infiny Force Pro 5in1 botturmix-szal

Salsa Pico de Gallo - Infiny Force Pro 5in1 botmixerrel

Házi bébiétel - Infiny Force Pro 5in1 botturmix-szal

Chimichurri szósz - Infiny Force Pro 5in1 botturmix-szal

Bazsalikomos pesto dióval - Infiny Force Pro 5in1 botturmix-szal

Házi ketchup - Infiny Force Pro 5in1 botturmix-szal

Hummusz - Infiny Force Pro 5in1 botmixerrel

Házi kesudióvaj -  Infiny Force Pro 5in1 botturmix-szal

Ajánlott termékek

Tudna segíteni nekünk a honlapon?

Weboldalunk fejlesztése érdekében sütiket kell tárolnunk látogatóinkról.
Mindent kikapcsolni
Engedélyezzen mindent