• Tippek és praktikák
  • 19.4.2023

Tefal INGENIO okos edények - gyakori kérdések

3.2 (6x)
Tefal INGENIO okos edények - gyakori kérdések - header 84.png

Válaszolunk a Tefal INGENIO intelligens edényekkel kapcsolatban gyakran feltett kérdésekre. Olvassa el, hogyan könnyíti meg az életét ez az intelligens edénykészlet! Arra is választ adunk, hogyan kell ápolni a Tefal INGENIO edényeket, vagy hogy melyik típus a legjobb választás ebből a edénycsaládből.

Tefal intelligens edények: mit értékel majd a leginkább bennük?

A Tefal INGENIO okosedények leegyszerűsítik a főzést, miközben helyet takarítanak meg a konyhában.  Az edényekből és serpenyőkből álló Tefal Ingenio készlet tagjai a levehető fogantyúnak köszönhetően egymásba helyezhetők, így kényelmesen elférnek a kisebb konyhaszekrényekben is.

Mik a további előnyei ezeknek az okosedényeknek? Minden típusú tűzhelytípussal kompatibilisek - így főzhet kerámialapos főzőlapon, elektromos tűzhelyen, gáztűzhelyen és indukciós főzőlapon is. Az egyedüli, indukciós tűzhellyel nem kompatibilis készlet neve - Ingenio Easy Cook & Clean. Ha lekattintja a Tefal okosedény fogantyúját, akkor kényelmesen beteheti a sütőbe is. Az elkészített ételt pedig a hűtőben is tárolhatja, elég lekattintani a fogantyút és lefedni a hozzá tartozó műanyag fedővel!

A Tefal INGENIO edénykészlet TITANIUM ANTI-SCRATCH felülettel rendelkezik, amely tapadásmentes és tartós. Ez az okosedény ezért minden főzési kihívásnak ellenáll! A fogantyút lekattintva használat után mosogatógépbe is teheti.

És melyik a legjobb Tefal INGENIO edény? A válasz erre a kérdésre teljes mértékben az Ön személyes preferenciáitól és a háztartás igényeitől függ. Vannak, akik szerint a Tefal INGENIO wok a legfontosabb, mások az intelligens serpenyők és edények teljes készlete nélkül már egyáltalán nem tudják elképzelni a konyhai munkálatokat.

A Tefal INGENIO edénykészlettel kapcsolatos leggyakoribb kérdések

Vásárolt INGENIO okosedény készletet, és további információkat szeretne kapni a használatáról vagy karbantartásáról? Vagy még csak fontolgatja, hogy Tefal okosedényekkel szereli fel otthonát? Íme a válaszok a Tefal INGENIO-val kapcsolatos leggyakoribb kérdésekre, amelyeket biztosan hasznosak lesznek az Ön számára.

Tanácsok az INGENIO fogantyúhoz

A Tefal INGENIO okosedényekhez levehető fogantyú tartozik, amely speciális karbantartást igényel. Főzés után semmiképpen ne tegye a mosogatógépbe a piszkos edényekkel együtt! A levehető fogantyút kizárólag kézzel, lehetőleg puha ruhával vagy szivaccsal és normál mosogatószerrel mossa.

Milyen további szabályokat célszerű betartani a levehető fogantyúval kapcsolatban? Ha a Tefal INGENIO okosedényt a tűzhelyen használja, ügyeljen arra, hogy a levehető fogantyú ne melegedjen túl. Ha nincs szükség a fogantyúra főzés közben, egyszerűen vegye le. A levehető fogantyút semmiképpen ne tegye sütőbe, sütés előtt csak kattintsa le az edényről!

Tefal INGENIO serpenyők: hogyan kell helyesen használni és karbantartani őket?

Maguk a Tefal INGENIO készlet edényei is megfelelő használatot és karbantartást igényelnek. Mi a lényeges az esetükben? Ha ételt készít bennük, műanyag, szilikon vagy fa eszközöket használjon. Kerülje a fém eszközöket, amelyek károsíthatják az edények felületét. Emellett ügyeljen arra is, hogyan kezeli az edényeket - ne vágjon bennük például késsel.

Hullámos vagy kidudorodik a serpenyő alja - vigyázzon a hősokkra!

Akár Tefal INGENIO wokról, akár más Tefal INGENIO serpenyőről van szó, a helyes használat megelőzi, hogy az aljuk felhullámosodjon vagy kidudorodjon. Ez a hiba a hősokk miatt fordulhat elő. Ezért főzés közben lassan melegítse a Tefal INGENIO okosedényeket. Miután elkészítette bennük az ételt, hagyja a serpenyőt teljesen kihűlni, mielőtt elmosogatná. Ha pedig a Tefal INGENIO edényt a hűtőből veszi ki, miután kivette, várja meg, míg az szobahőmérsékletűre melegszik, és csak ezután melegítse a tűzhelyen. Ha a serpenyőt indukciósan melegíti, akkor lassan tegye azt. Ezért nem javasoljuk a rendszeres, 0-ról 100-ra történő gyorsmelegítést, például a "Boost" funkció használatát indukciós tűzhelyeknél. A gyors hőmérsékletváltozás következtében és az anyagok eltérő tágulása miatt a préselt rozsdamentes acél tárcsa és az alumíniumötvözetből készült serpenyőtest illesztése meglazulhat.

A tapadásmentes felület kopásának megelőzése megfelelő mosással

A megfelelő karbantartás megakadályozza azt is, hogy a speciális tapadásmentes felület leváljon a Tefal INGENIO okosedény, vagy serpenyő belsejéről. Miért fordul elő ez a probléma? A tapadásmentes felület leválását a serpenyő belsejéről leggyakrabban a nem megfelelő karbantartás, nevezetesen a mosogatógépben, agresszív tisztítószerekkel történő mosogatás okozza.

A Tefal okosedények esetében a hagyományos kézi mosogatás a legkíméletesebb megoldás az élettartam meghosszabbítására. Az INGENIO edényeket kézzel, forró vízben, nem agresszív és nem dörzsölő tisztítószerekkel célszerű mosni, mivel azok károsíthatnák a felületet. Ajánlott hagyományos mosogatószerrel (pl. Jar) és puha szivaccsal vagy mikroszálas ruhával mosogatni.

A Tefal INGENIO edények mosogatógépben való mosása sérülés nélkül - tartson be néhány szabályt

Amennyiben a Tefal INGENIO edénykészletet mosogatógépbe teszi, kerülje az agresszív mosogatószer-tabletták használatát. Megfelelő alternatíva a klasszikus ecet vagy a speciális mosogatósó. Ne feledje, hogy a tapadásmentes felületeket a lehető legkevesebb vegyszerrel kell mosogatni. A Tefal INGENIO okosedényeket csak rövid programmal mosogassa a mosogatógépben, hogy elkerülje a kopást. Ha azonban a tapadásmentes edény felülete bármilyen módon sérült, és a felső réteg kezd leperegni, akkor az adott edény már biztosan nem való a mosogatógépbe.

Tefal okosedények - további tippek a megfelelő használathoz

Amennyiben a Tefal INGENIO okosedényekben készít ételeket, soha ne hagyja, hogy a serpenyők és edények szárazon melegedjenek a tűzhelyen. Az edényeket sose hagyja magára a forró tűzhelyen. Mindig válassza ki a megfelelő helyet az indukciós vagy elektromos főzőlapon, vagy gáztűzhelyen. A hő csak az edény alját érje, és ne kússzon fel az edény oldalára!

És mit tegyen abban az esetben, amikor először szeretné használni a Tefal INGENIO edénykészletet? Mossa el a serpenyőket és edényeket forró vízben, kíméletes mosogatószerrel. Ezután szárítsa meg őket, és egy puha ruhával kenje be a tapadásmentes belső réteget egy kevés növényi étolajjal, majd egy másik száraz mikroszálas kendővel távolítsa el a felesleges olajat. Ezután már kezdheti is a főzést!

A Tefal INGENIO okosedények leegyszerűsítik a főzést és megkönnyítik a mindennapjainkat! Ahhoz, hogy ez az innovatív edénykészlet jó szolgálatot tegyen Önnek és minél tovább tartson, elengedhetetlen a megfelelő használat és karbantartás. Ám a gondoskodás gyorsan megtérül a főzés során elnyert szabadság formájában, amit biztosan élvez majd!

Ajánlott termékek

Tudna segíteni nekünk a honlapon?

Weboldalunk fejlesztése érdekében sütiket kell tárolnunk látogatóinkról.
Mindent kikapcsolni
Engedélyezzen mindent