• Tippek és praktikák
  • 8.12.2022

Tanácsok a gyors és pénztárcabarát főzéshez

Tanácsok a gyors és pénztárcabarát főzéshez.png

Pénzt szeretne megtakarítani, vagy kevés az ideje? Íme néhány hasznos tipp, hogyan készíthet olcsó, gyors és egészséges ételeket félkész termékek nélkül. Ahhoz, hogy ne kelljen az egész fizetését elkölteni munkahelyi ebédre, ésszerű döntés otthon főzni.

Gazdaságos főzés: milyen összetevőkből?

Hogyan lehet olcsón, egészségesen és kiegyensúlyozottan étkezni? Ehhez a megfelelő alapanyagválasztás elengedhetetlen. Milyen alapanyagokat használjunk az pénztárcabarát és egészséges főzéshez? A spájzunkból nem hiányozhat a burgonya, rizs, tészta, lencse, bab, tojás, tojás, liszt, növényi olaj, só, cukor, fűszerek, tejtermékek, szezonális gyümölcsök és zöldségek, valamint az alapvető húsok.

A gazdaságos főzéshez, érdemes az évszaknak megfelelően, szezonális élelmiszerekből bevásárolni. Például a szezonális gyümölcsök és zöldségek olcsóbbak primőr társaiknál, vagy nagyon jó, ha saját magunk által termesztett zöldségből-gyümölcsből dolgozunk. Az olcsó főzés kulcsa továbbá az, hogy csak azokat a szükséges alapanyagokat vásároljuk meg, amelyekből ízletes és egészséges ételeket készíthetünk.

Tippek az egészséges és gazdaságos főzéshez: gondosan tervezze meg az ételet!

Hogyan lehet az étkezésen spórolni? A legfontosabb, hogy gondosan tervezzük meg, milyen ételeket szeretnénk elkészíteni, és a hozzávalók átgondolt beszerzésére összpontosítsunk. Például állítsunk össze előre egy heti menüt, amely tartalmazza a napi étkezések pontos bontását. És az előre elkészített menü alapján érdemes átgondoltan megvásárolni azokat az alapanyagokat, amelyekre szükség lesz, és nincsenek otthon.

Mit érdemes nagy kiszerelésben vásárolni? Lehetőleg olyan tartós, ömlesztett élelmiszereket, amelyekről tudja, hogy sokat fogja használni főzés vagy sütés közben. Ezért érdemes felhalmozni a tészta-, rizs-, hüvelyes-, liszt- és sütőipari alapanyagokat, amelyeket a legjobb, ha a kamrában vagy az élelmiszerszekrényben tartunk.

És mi nem hiányozhat a hűtőből? Az otthoni hűtőszekrényben tartandó alapvető összetevők közé tartozik a tojás, a tej, a vaj, a natúr joghurt, a friss zöldségek, a mustár, a ketchup és néhány gyümölcs. Milyen alapvető élelmiszerek kellenek a fagyasztóba? Alapvető húsok, halak, fagyasztott zöldségek, fagyasztott gyümölcsök és fagyasztott gombák.

Hogyan lehet otthon pénztárcabarát módon főzni?

A fenti összetevők kombinációjával sok csodálatos receptet készíthető gyorsan, egyszerűen, olcsón és egészségesen. Ahhoz, hogy a főzés igazán egyszerű legyen, a megfelelő ételkészítő eszközökre is szükség van. Gyorsan, egyszerűen és alapvető alapanyagokból lehet főzni például  a Tefal Cook 4 Me+ Connect multifunkciós edényével: lehet párolni, magas nyomáson főzni, vagy szokásos módon főzni három hőfokon, a sütni, rostonsütni, valamint olajban sütni is. Ez az okos segítő a hőmérsékletet is képes fenntartani, így az ételek főzés után is melegek maradnak.  

A Cook4Me+ Connect egy intelligens edény, amely automatikusan főz. Egyszerűen párosítsa a készüléket mobiltelefonjával a My Cook4me alkalmazással, amely ingyenesen letölthető a  Google Play vagy az App Store áruházból, és máris kezdhet főzni olcsón, gyorsan és egészségesen.   

Pénztárcabarát receptek ebédre és vacsorára a Cook 4 Me+ Connecttel: Hol lehet inspirálódni?

Hol találhatunk recepteket pénztárcabarát ételekhez, és mit is főzzünk ebédre néhány száz forintért? A Tefal mobilalkalmazása a Cook4Me+ Connect multifunkciós edényhez több száz olcsó, gyors és egészséges receptet kínál, amelyeket ez az okos segítő pillanatok alatt elkészíthet. Nagy előnye, hogy a My Cook4me alkalmazást saját pénztárcabarát receptjeivel is frissítheti.  

A Cook4Me+ Connect multifunkciós edénnyel nem csak gazdaságosan lehet főzni. Azok is örömmel hazsnálják, akiknek nincs sok idejük az ételek elkészítésére. A Tefal Cook 4 Me+ Connect a  személyes asszisztens a konyhában,  olcsó és gyors receptekkel is megbirkózik.  

Csak tegyük az összes szükséges alapanyagot az intelligens edénybe a mobilalkalmazás utasításai szerint. A Cook4Me+ Connectben már nem kell a későbbi főzést irányítani, minden automatikusan történik. Ez az intelligens multifunkciós edény lépésről lépésre elkészíti az ételt..  

Mivel a Cook4Me+ készülékben akár hat személy számára is készíthető étel, ideális arra, hogy több napra előre főzzünk, így készíthető például héjában sült krumpli, kolbászos bundás krumpli, sonkás fasírt vagy csőben sült tészta csirkével és spenóttal. Ebben az intelligens edényben így nemcsak egy személyre, hanem a többfős család vagy társaság számára is elkészíthetők az olcsó és gyors receptek.

Ajánlott termékek

Tudna segíteni nekünk a honlapon?

Weboldalunk fejlesztése érdekében sütiket kell tárolnunk látogatóinkról.
Mindent kikapcsolni
Engedélyezzen mindent