• Tippek és praktikák
  • 19.3.2024

Könnyű és gyors receptek egészséges ételekhez

5 (1x)
header 142.png

Gyors és egészséges ételek receptjeivel új fogások kipróbálásra inspirálunk. Milyen alapanyagokat használjunk és hogyan készítsük el ezeket az ételeket? Egyszerű, gyors és egészséges receptek jól jönnek majd, akkor is, ha fogyni szeretnénk vagy éppen csak akár egészségesebben élnénk, de akár kisgyerekek mellett is el lehet őket készíteni, ha napközben kevés az időnk.

Összetevők egyszerű és egészséges ételekhez

Mielőtt elkezdenénk főzni, elő kell készíteni a megfelelő alapanyagokat. Milyen hozzávalókat használjunk egészséges és gyors ételek elkészítéséhez? Ha húsról van szó,  a legjobb választás a bőr nélküli csirkemell, pulyka, pisztráng, lazac vagy tonhal. Ha vegetáriánus vagy vegán ételt szeretnénk készíteni, a tofu vagy a szejtán kiváló húsalternatívák. A teljes kiőrlésű tészta, a quinoa, a vörös lencse, a csicseriborsó, a fekete vagy fehér bab, a bulgur vagy a borsó szintén remek egészséges és gyors ételek elkészítéséhez.

Egészséges ételek elkészítésekor használhatunk növényi olajokat (extra szűz olívaolaj, lenmag, avokádó, rizs), zöldségeket (brokkoli, karfiol, avokádó, karalábé, karalábé, cukkini, padlizsán, paradicsom, paprika, zeller, cékla, póréhagyma, sárgarépa, édesburgonya, hagyma vagy fokhagyma), fűszereket, dióféléket és magvakat, és nem utolsósorban a tej és tejszín növényi alternatíváit.

Nem minden összetevő alkalmas egészséges gyors ételek elkészítéséhez

Ha egészségesen és gyorsan szeretnénk főzni, számolni kell azzal, hogy nem bármilyen alapanyagból főzni. Mely összetevők nem alkalmasak a gyors ételkészítésre? Vannak olyan hüvelyesek, amelyeket előzetesen hosszú időre be kell áztatni, majd hosszabb ideig főzni. Kerüljük továbbá a vörös húsokat is, amelyek hosszabb főzést igényelnek ahhoz, hogy szaftosak és puhák legyenek. Ilyen például a  marhahús, a sertéshús és a bárányhús.

Ha például gyors ebédet szeretnénk készíteni, ne használjunk egész csirkét vagy nagy pulykadarabokat. A burgonyát, az édesburgonyát és a kemény gyökérzöldségeket is vágjuk apró darabokra, hogy minél gyorsabban megfőjenek.

Gyors és egészséges ételek ebédre vagy vacsorára

Olcsó és gyors ételeket szeretnénk készíteni, amelyek igazán egészségesek? Ebben az esetben gondoljuk át, mi a célunk. Ha fogyni szeretnénk, összpontosítsunk az alacsony kalóriatartalmú ételekre, amelyek jól lakatnak, és  minden szükséges tápanyagot is biztosítanak. Ha az a célunk hogy egészségesen táplálkozzunk, keressünk olyan recepteket, amelyek többféle tápanyagban gazdag összetevőt kombinálnak.

Azoknak, akiknek nagyon kevés idejük van napközben, érdemes olyan egészséges ételeket választani, amelyek nagyon gyorsan elkészülnek. Válasszunk olyan egészséges ételeket, amelyekhez minimális hozzávalók szükségesek és egyszerű az elkészítésük. Végül, de nem utolsósorban a könnyű, gyors és egészséges ételeket a gyermekes családok is szívesen elkészítik. Számukra is vannak nagyszerű receptek, amelyek nemcsak egészségesek, de a tányéron is jól néznek ki. Ezeknek az ételek színesek  és kreatívak a tányéron. Az ilyen receptek segítségével az egészséges étkezés tökéletes élmény lesz az egész család számára.

Egészséges receptek ebédre és vacsorára: Hogyan kombináljuk őket?

Testünknek a nap folyamán különleges szükségletei vannak. Ezért az, amit ebédre fogyasztunk,  nem biztos, hogy megfelel vacsorára is. Hogyan lehet az ebéd egyszerre egészséges és gyors? Fehérje csirke, pulyka, hal vagy hüvelyesek formájában. Továbbá zöldségeket, egészséges zsírokat, teljes kiőrlésű tésztát, barna rizst vagy quinoát is tartalmaznia kell egy teljes értékű  étkezésnek.

Vacsorára a legjobb a könnyen emészthető fehérje, például bőr nélküli csirkemell, egy szelet tőkehal vagy tofu. Köretként főtt vagy nyers zöldségek, valamint quinoa vagy barna rizs is remek. Este ne fogyasszunk  túl nehéz és zsíros ételeket, valamint a magas cukortartalmú ételeket. Vigyázzunk a túl késői vacsorákkal is. Próbáljunk meg legalább két órával lefekvés előtt vacsorázni, hogy emésztésünkkel ne terheljük az éjszakai pihenést.

Menütervezés és az alapanyagok beszerzése

Ha olcsó és gyors ételeket szeretnénk főzni, amelyek ráadásul egészségesek is, érdemes a menüt előre megtervezni, az egyes hozzávalókat pedig  beszerezni.  A főzés természetesen mindig  az egyéni preferenciáktól és életmódtól függ, de számos előnye van annak, ha magunk készítjük ételeinket.

Egy előre megtervezett menüvel jobban tudjuk befolyásolni, hogy milyen ételeket eszünk. Így kömmyen nyomon követhetjük az egyes élelmiszerek tápértékét, és az is, hogy az elkészített ételek kiegyensúlyozottak és minden szükséges tápanyagban gazdagok legyenek.

Ha vásárláskor bevásárló lista segítségével vásárolunk,  elkerülhetjük, hogy feleslegesen költsünk pénzt. Mivel csak a  főzéshez szükséges alapanyagokat vesszük meg,  csökkenthetjük az esetleges élelmiszerpazarlást is.

Menütervezéssel és  bevásárlólistával a heti (vagy havi) háztartási költségvetést is könnyedén  kézben tarthatjuk. Elkerülhetjük az esetleges impulzusvásárlásokat, miközben a megfizethető, de mégis kiváló minőségű alapanyagok megvásárlására összpontosíthatunk.

Az egyszerű, egészséges ételek könnyen elkészíthetők a Tefal Cook4me Touch multifunkciós edényben

Hogyan és miben kell elkészíteni az egészséges ebédet, vacsorát, gyors vagy fogyókúrás ételeket,  hogy minden a lehető legegyszerűbb és leggyorsabb legyen?  A Tefal Cook4me Touch intelligens multifunkciós edény  remek segítség ebben, hiszen pillanatok alatt készíthetünk akár hat személy részére is elegendő ételt. 

A Cook4me Touch intelligens multifunkciós és gyorsfőző összesen 13 beépített, sokoldalú üzemmóddal rendelkezik, igazi szakértője az egészséges gyors ételeknek  Nagyon praktikus az edény gyorsfőző üzemmódja, amellyel sűrű zöldséglevest vagy zöldséges lecsót készíthetünk tíz perc alatt. Más ételek húsz perc alatt is elkészíthetők a Cook4me Touch készülékben, mivel akár hatszor gyorsabban főz, mint egy hagyományos kukta.

Tefal Cook4me Touch egy intelligens főzőedény. Az intelligens My Tefal mobilalkalmazáshoz is csatlakoztatható, hogy így még könnyebb legyen a főzés. Az alkalmazás segítségével gyors és egészséges ételeket főzhetünk ebédre vagy vacsorára. Az egyik funkciójával  egészséges recepteket kereshetünk az otthon lévő hozzávalók alapján, vagy személyre szabott bevásárlólistát készíthetünk a szükséges hozzávalókból.

Ráadásul, ha kiválasztunk egy receptet, a My Tefal alkalmazás lépésről lépésre végigvezet minket a Cook4me Touch intelligens főzőedénnyel történő főzés során. Végül, de nem utolsósorban, még milyen  szuper funkcióval rendelkezik az alkalmazás? Az alkalmazás megjegyzi kedvenc receptjeinket, és személyre szabott ajánlásokat kínál.

A hozzávalók kiválasztása,  a menü megtervezése és a megfelelő konyhai eszközök, például a Tefal Cook4me Touch segítségével sokkal könnyebbé válik az egészséges és gyors ételek elkészítése. Reméljük, hogy tippjeink eléggé inspirálóak, és segítségükkel egészségesebbé és változatosabbá  válhat étrendünk.

Ajánlott termékek

Tudna segíteni nekünk a honlapon?

Weboldalunk fejlesztése érdekében sütiket kell tárolnunk látogatóinkról.
Mindent kikapcsolni
Engedélyezzen mindent