• Tippek és praktikák
  • 9.1.2024

Hogyan lehet télen otthon grillezni?

5 (2x)
header 139.png

Lehet grillezni télen is? Megmutatjuk, hogyan és azt is milyen alapanyagokat használjunk. Bizony télen is lehet egészséges és ízletes ételeket a grillen sütni.

Grillezés télen: Szerezzünk be egy intelligens elektromos grillsütőt!

Milyen eszközöket használjunk a téli hónapokban az otthoni grillezéshez, hogyan tudunk ízletes és egészséges ételeket készíteni? A biztonságos és egyszerű grillezéshez szükségünk lesz egy intelligens elektromos grillre.

Tefal Optigrill 4in1 készülékével biztosan nagyszerű grillezési élményben lesz részünk, és rengeteg finomságot készíthetünk az egész családnak. Miért olyan fantasztikus ez a készülék?  Ahogy a 4in1 név is sugallja, négy készüléket tartalmaz egyben. Konkrétan ez az első intelligens elektromos grill, amely egyben grillsütő, sütő és egy komplett menü elkészítéséhez is segítséget nyújt.

Ez az okos segítő azzal a szabadalmaztatott technológiával is büszkélkedhet, amely milliméterre pontosan méri a hús, hal vagy zöldség vastagságát, kiszámítja a mennyiséget és automatikusan beállítja a grillezési időt. Az Optigrill 4in1 készülékkel pedig télen sem kell semmit szemmel tartanunk, ha otthon grillezünk. Ez az intelligens elektromos grill nem csak 9 automatikus programot tartalmaz, hanem színes kijelzője jelzi, mikor van kész az étel.

Egészséges táplálkozás télen: a grillezés egy egészségesebb alternatíva

A Tefal Optigrill 4in1 grillsütőn való grillezés egészségesebb, mint bármely más elektromos grillsütőn történő sütés. Hogy miért? Az Optigrill 4in1 egyedülállóan döntött, tapadásmentes grilllemezekkel rendelkezik, amelyek segítenek abban, hogy a zsír jobban lefolyjon a csepegtetőtálcába.

2011 márciusában belső tesztben 20 százalékos zsírtartalmú nyers hamburger sütöttünk.  Az étel 44 százalékkal kevesebb zsírt tartalmazott, mintha más elektromos grillen, hagyományos ferde grilllapokkal sütöttük volna.

Hozzávalók a téli grillezéshez: egyszerűen, frissen és helyben

Milyen alapanyagokat használjunk a téli grillezések során? Vegyünk például a helyi hentesnél vásárolt friss húst. A csirkemell, a pulykaszelet, a sertésszelet vagy a marhaszelet is tökéletes lesz a grillen. Ha szeretjük a halakat, ne feledkezzünk meg róluk sem. A pisztrángnak remek íze van a grillen, és a tőkehal-, tonhal- vagy lazacszeleteket is elkészíthetjük így. 

A zöldségek közül válasszuk a szezonális és regionálisan elérhetőket. Grillezzünk tökszeleteket, kukoricát, szeletelt hagymát vagy apró cseresznyeparadicsomot. A paprika, a padlizsán, a cukkini, a sárgarépa vagy a kukorica szintén remek a grillen.A grillezett zöldségek mellett a vegánok és vegetáriánusok hús helyett tofut is választhatnak, amely nagyszerű fehérjeforrás.

Tippek téli grill receptekhez

Téli grillezéskor az Optigrill 4in1 készülékkel egészséges és ízletes ételek széles választékát készíthetjük el otthon. Íme néhány tipp a téli receptekhez, amelyeket mindenképpen érdemes kipróbálni.

Klasszikus házi hamburger

Grillezett lazac mangó salsával

Pestóval grillezett padlizsán

Útmutató az egészséges téli táplálkozáshoz

A fenti receptek bizonyítják, hogy télen is lehet egészségesen étkezni. Ehhez mindenekelőtt ki kell iktatni a felesleges finomított szénhidrátokat, például a fehér cukrot, a lisztet és az édességeket, valamint a telített zsírokat. Emellett hagyjunk fel a túlzott sózással, és kerüljük a  feldolgozott élelmiszereket, valamint a sült, zsíros és konzerv ételeket.

Ha télen egészségesen étkezünk, akkor sok friss alapanyagot kell beépítenünk az étrendünkbe. Mindenekelőtt összpontosítsunk a jó minőségű fehérjére, amely megtalálható a húsban, a halban, a tofuban vagy a babban. A megfelelő mennyiségű zöldség és gyümölcs bevitele szintén elengedhetetlen. Télen fogyasszunk dióféléket, magvakat, teljes kiőrlésű gabonaféléket és egészséges növényi olajokat.

Ezekkel az egészséges alapanyagokkal igazán változatos ételeket készíthetünk  a Tefal Optigrill 4in1 készülék segítségével. Ez a 4in1 készülék - egy intelligens grill, egy grillsütő, egy sütő és egy komplett menü elkészítésére alkalmas eszköz - hihetetlen rugalmasságot biztosít a főzéshez. Az Optigrill 4in1 készülékkel remek ízű ételeket készíthetünk, amelyek ráadásul egészségesek is, és télen is jól lakhatunk velük.

A téli grillezés nagyszerű módja annak, hogy fagyos időben is ízletes és egészséges grillezett ételeket fogyasszunk otthonunkban. A Tefal Optigrill 4in1 intelligens elektromos grillsütővel, amely egyesíti a grill-, a grillező- és a sütőfunkciókat, és automatikus idő- és hőmérséklet-beállításokat kínál a különböző típusú ételekhez, egyszerűen és kényelmesen készíthetünk grillezett finomságokat az egész család számára.

Ajánlott termékek

Tudna segíteni nekünk a honlapon?

Weboldalunk fejlesztése érdekében sütiket kell tárolnunk látogatóinkról.
Mindent kikapcsolni
Engedélyezzen mindent