• Ebéd
  • 22.4.2021

Grillezett lazac mangó salsával - Optigrill Elite XL recept

Large-Saumon grille et salsa de mangue_Grilled salmon and mango salsa.jpg
Počet osob
Adagok száma
4
Nehézségi fok
Nehézségi fok
Könnyű
Előkészítés
Előkészítés
10 perc
Főzési idő
Főzési idő
0 perc

Összetevők

  • 4 lazacfilé
  • 1 mangó
  • 1/2 vöröshagyma 
  • 1/2 piros paprika
  • 1 kis csokor koriander 
  • 1/2 zöld paprika
  • 2 lime
  • 1 teáskanál fokhagymapor
  • Növényi olaj
  • Só és frissen őrölt bors

  1. Hámozza meg és vágja fel a mangót kis kockákra. Vágja fel a paprikát egyenlő méretű kockákra, majd aprítsa fel a hagymát, zöld paprikát és a koriander leveleket. 
  2. Keverjen össze mindent a lime levével. Fűszerezze sóval és borssal, majd tegye félre a mango salsát. 
  3. Keverje össze a fokhagymaport 1/2 teáskanál sóval és borssal. Szórja a keveréket a lazac szeletekre, és cseppentsen rájuk egy kevés olajat. 
  4. Kapcsolja be a grillsütőt. 
  5. Válassza ki az
    image.png
    programot, és nyomja meg az OK gombot. 
  6. Amint az előmelegítés befejeződött, tegye a lazac szeleteket a grillsütőbe, és zárja le. 
  7. A kijelző utasításai szerint süsse a kívánt állagúra a lazacszeleteket: közepesen sültre vagy teljesen átsültre. 
  8. Szedje tányérokra a lazac szeleteket, kézzel facsarjon rájuk egy kevés lime levet, majd tálalja a mangó salsával, illetve ízlés szerint párolt rizzsel. 
image.png

Ajánlott termékek

Ajánlott termékek

Tudna segíteni nekünk a honlapon?

Weboldalunk fejlesztése érdekében sütiket kell tárolnunk látogatóinkról.
Mindent kikapcsolni
Engedélyezzen mindent