1.
A lime-ot vágja félbe, és a citruspréssel óvatosan facsarja ki a levét. Nyomja le a „Start” gombot.
V1 sebesség 40 mp
2.
Hámozza meg a fokhagymát és a gyömbért. Kockázza fel őket és tegye az aprító táljába. Adja hozzá a mogyoróvajat és a szójaszószt, majd a „Start” gomb megnyomásával turmixolja össze.
V5 sebesség 40 mp
3.
Egy spatulával kaparja le a tál szélét. Adjon hozzá a szezámolajat, a chiliport, az agavészirupot és a lime levét. A lime levéből hagyjon néhány cseppet az avokádóhoz. Keverje össze a „Start” gomb megnyomásával.
V5 sebesség 30 mp
4.
Öntse a szószt egy kis edénybe, és ha túl sűrű, hígítsa fel egy kevés vízzel ízlés szerint.
5.
Forraljon fel egy lábosban sós vizet magas hőfokon. Ha felforrt, csökkentse a hőmérsékletet, és adja hozzá a vermicellit. Főzze a vermicellit, amíg áttetszővé válik. Ez csak néhány másodpercig tart. Csepegtesse le őket egy szűrőben.
6.
Vágjuk a tofut nagy szeletekre, tavaszi tekercsenként egyet-egyet. Tegye félre.
7.
Mossa meg, majd hámozza meg az uborkát és a sárgarépát. Az uborka felét tegye félre a díszítéshez. Mossa meg és magozza ki a paprikát. A zöldségeket vágja nagyon vékony szeletekre.
8.
A maradék uborkát vágja szeletekre a zöldségszeletelővel és tárcsával, hogy vékonyra szeletelje. Nyomja le a „Start” gombot.
V1 sebesség 20 mp
9.
A vöröskáposztát a zöldségszeletelővel és tárcsával vágja fel vastag szeletekre. Nyomja le a „Start” gombot.
V1 sebesség 40 mp
10.
Hámozza meg az avokádót, és távolítsa el a magját. Vágja vékony csíkokra, és locsolja meg a maradék limelével.
11.
Mossa meg és szárítsa meg a spenótleveleket.
12.
Helyezzen egy nagy, meleg vízzel teli tányért és egy tiszta, száraz konyharuhát a felületre.
13.
A rizspapírlapot legfeljebb 20-30 másodpercig áztassa a meleg vízzel teli tányérban, hogy megpuhuljon. Vegye ki a vízből, és óvatosan fektesse egy tiszta ruhára. Vigyázzon, hogy a rizspapírokat ne áztassa túl sokáig, különben ragadósak és nehezen kezelhetőek lesznek.
14.
A rizspapír közepére helyezzen néhány spenótlevelet, vöröskáposztát, avokádószeleteket, rizs vermicellit és néhány szál sárgarépát, uborkát, paprikát és tofut.
15.
Vegye a rizspapír alsó részét, és hajtsa rá a hozzávalókra úgy, hogy kissé szorosan záródjon. Ezután hajtsa fel a bal és a jobb oldalt. Egyszer tekerje meg, a nyitott oldalával maga felé. A rizspapír tetejére tegyen uborka- vagy avokádószeleteket díszítésként. Tekerje újra, hogy lezárja a tavaszi tekercset. Díszítésként szezámmagot vagy zúzott földimogyorót is adhat hozzá.
16.
Folytassa ugyanezt a folyamatot a többi tavaszi tekercsnél is. Tálaljuk a fűszeres földimogyoró-mártással.
Ajánlott termékek