• Tippek és praktikák
  • 9.5.2023

Varázsoljon egy nagyszerű pikniket a gyerekeknek vagy kedvesének!

Varázsoljon egy nagyszerű pikniket a gyerekeknek vagy - thumbnail 88.png

Adunk néhány kipróbált és bevált tippet, hogyan szervezhet igazán felejthetetlen pikniket. Tanácsot adunk, hogy mit vigyen magával, hogyan készítse el a finom ételeket, és még arra is, hogy milyen helyszínt válasszon. És kezdődhet is a tavasz!

Hogyan piknikezzünk? Tanácsok, hogy mi ne maradjon ki semmiképp

A piknik remek módja annak, hogy egy meleg, napsütéses délutánt családjával, partnerével vagy barátaival töltsön. Pikniket tervez? Ha igen, van néhány alapvető dolog, amit nem szabad kihagynia. Hogyan érdemes tehát előkészülni a piknikhez?

Csomagoljon pokrócot, készítsen piknikkosarat ételekkel, ne feledkezzen meg az italokról és természetesen a megfelelő edényekről, étkészletről, például tányérokról, poharakról és evőeszközökről sem! A vágáshoz és kenéshez szükséges kések vagy a papírszalvéták sem hiányozhatnak!

A piknik azonban nem csak az ételekről és italokról szól. Ezért nem rossz ötlet, ha megfelelő szórakoztató programokkal is készül rá. Vigyen például kártyát, sakkot vagy társasjátékokat. Csomagolhat a piknikre frizbit, tollaslabdát vagy labdát is. Ne feledkezzen meg a napvédelemről sem a piknikre való felkészülés során! Vigyen magával kalapot, sapkát, napszemüveget és UV-védelemmel ellátott naptejet. Ha a természetben tervez piknikezni, a rovarriasztó is jól jöhet.

Hol piknikezzünk: Tanácsok

Hová menjünk piknikezni, hogy igazán élvezzük? Biztosan rengeteg lehetőség van a környéken! A városokban a városi parkok ideálisak piknikezésre. Egy szabadon hozzáférhető kastélykert közepén vagy egy erdei parkban, egy kijelölt túraútvonal közelében is élvezheti a csodálatos pikniket családjával, partnerével vagy barátaival.

Hová menjünk piknikezni az otthonunk közelében? Megszervezheti a kertjében, de akár a közeli réten is. Egy tó, víztározó melletti füves parton is kellemes lesz!

Mi ronthatja el a pikniket? Készüljön fel ezekre a kockázatokra előre

Számítson arra, hogy a piknik nem mindig a tervek szerint alakul. A rossz időjárás, a kellemetlen rovarok és a rossz minőségű ételek könnyen elronthatják az élményt. Ezért érdemes előre felkészülni ezekre az eshetőségekre. Tervezze meg a pikniket az időjárás-előrejelzést szem előtt tartva. Emellett válasszon megfelelő piknikhelyet, lehetőleg olyat, ahol kevés a rovar, és a biztonság kedvéért vigyen magával rovarriasztót.

Fontos a megfelelő étel megválasztása is. Semmiképpen ne csomagoljon romlandó élelmiszert! Például a majonézt vagy az önteteket próbálja könnyebb és egészségesebb összetevőkkel helyettesíteni. Emellett ne tegyen a piknikkosárba olyan ételeket, amelyek könnyen kiömlenek vagy kifolynak, és amelyeket piknikezés közben nem tud a kezébe fogni. Ilyenek a szószok, az öntetekkel tálalt desszertek vagy a levesek.

Milyen ételeket készítsünk piknikre?

Ha azon gondolkodik, milyen ételeket tálaljon fel egy pikniken, próbálja meg követni az alapszabályt. Eszerint a piknikmenü legyen egyszerűen elkészíthető, újrazárható dobozokban vagy thermo-dobozokban könnyen szállítható és könnyen tárolható. Ezért készüljön fel előre a piknikre, a helyszínen pedig így már nem lesz más dolga, mint hogy családjával vagy barátaival élvezze a természetben töltött időt!

Piknik készételek - tippek

✓ Szendvicsek és toastok 

✓ Wrapek és tortillák 

✓ Steakek, csirkecsíkok 

✓ Egész grillezett csirke, grillezett csirkeszárnyak vagy combok 

✓ Édes és sós tekercsek 

✓ Házi pizza és quiche 

✓ Zöldségsaláták és gyümölcssaláták 

✓ Tésztasaláták 

✓ Sütemények, kalácsok és kekszek 

Ha finom húsételeket szeretne előre elkészíteni, a Tefal Easy Fry & Grill XXL sütője nagy segítségére lesz! Ebben a légkeveréses fritőzben és grillsütőben akár 8 személyre elegendő ételt is készíthet egyidejűleg! A Tefal Easy Fry & Grill XXL két zónával is rendelkezik, amelyeken egyszerre két különböző ételt is süthet.   

  Milyen piknik ételek elkészítésében segíthet a Tefal Easy Fry & Grill XXL? Készíthet benne grillezett steakeket, de sült csirkefalatkákat vagy sertésszelet is, amelyek kívül ropogósak, belül pedig tökéletesen szaftosak lesznek! Ebben a légkeveréses fritőzben és grillsütőben grillezett csirkeszárnyakat vagy előpácolt csirkecombokat is süthet, de például a BBQ sertésborda is mennyei lesz!   

Mivel a Tefal Easy Fry & Grill XXL kosarában lévő elválasztó szabadon kivehető, akár egy egész grillcsirkét is készíthet benne a piknikre. Ezután már csak fel kell szeletelnie az illatos csirkét, termoboxba tennie, készíthet hozzá zöldségsalátát, vigyen kenyeret, és máris készen áll a piknikre!

Tippek, hogy mit készítsünk a gyerekeknek a piknikre

Úgy tervezi, hogy az egész családdal indul piknikezni? Akkor ne feledkezzen meg a kicsikről sem! Mit vigyünk a gyerekeknek a piknikre? A fenti piknikes ételeken kívül a gyerekek szívesen fogyasztanak görögdinnyét, epret vagy szőlőlevet. Előre elkészítheti a házi készítésű muffinokat vagy a közkedvelt hot dogokat is.

Romantikus piknik két fő részére

Avagy szeretné a partnerével kettesben élvezni a tökéletes pikniket? Válasszon egy romantikus piknikhelyszínt a természet közepén megbújva, vagy olyat, mely lélegzetelállító kilátással rendelkezik. Mi mindenre lesz szükség? A jó ételek mellé csomagoljon egy üveg finom bort vagy pezsgőt, valamint poharakat két személyre. A romantikus hangulatot a megfelelő dekoráció, például virágok, zsebkendők vagy ülőpárnák is fokozzák. Ne felejtsen el romantikus háttérzenét lejátszani mobiltelefonjáról vagy hangszórójáról.

Tippjeink segítségével csodálatos pikniket varázsolhat, amelyet gyermekeivel, partnerével és barátaival együtt élvezhet. Nincs is jobb, mint eltölteni a szeretteinkkel egy napsütéses délután a szabadban, finom ételekkel és sok-sok szórakozással! 

Ajánlott termékek

Tudna segíteni nekünk a honlapon?

Weboldalunk fejlesztése érdekében sütiket kell tárolnunk látogatóinkról.
Mindent kikapcsolni
Engedélyezzen mindent