1.
Ez a recept egy alapkészítményt igényel: egy leveles tésztát. Elkészítette már? Ha nem, akkor a „Feltételek” blokkban elérheti, ha visszatér a fő recept képernyőjére. Az elkészítési idő 10 perc, a hűtőben való pihentetés pedig 3 óra
2.
Áztassa be a zselatint egy nagy tál hideg vízbe.
3.
A tésztakrém elkészítéséhez forralja fel a tejet a cukorral és a vaníliamagokkal egy lábasban, és rendszeresen keverje meg egy spatulával.
4.
Adja hozzá a tojássárgáját, a cukrot és a kukoricakeményítőt. Nyomja le a „Start” gombot.
Rögzítés: Flex habverő
V6 sebesség 2 perc
5.
Nyomja le a „Start” gombot, majd apránként öntse a forró tejet a keverékhez, miközben a gépet járni hagyja.
Rögzítés: Flex habverő
V3 sebesség 1 perc
6.
Tegyen mindent a serpenyőbe, és forralja fel a keveréket, miközben habverővel folyamatosan keveri. A készítménynek teltebbnek és vastagabbnak kell lennie.
7.
Vegye le a tűzről, majd adja hozzá a lecsepegtetett zselatint, és keverje össze.
8.
Adja hozzá a vajat, és keverje újra, amíg teljesen el nem olvad.
9.
Öntse a tésztakrémet egy tepsibe, fedje le szorosan a krémmel érintkező fóliával, és tegye hűtőbe 2 órára.
10.
A tejszínhab elkészítéséhez tegye a tejszínt és a porcukrot a gép táljába. Nyomja le a „Start” gombot. Tárolja a hűtőszekrényben.
Rögzítés: Flex habverő
V5 sebesség 2 perc 30 mp
V6 sebesség 1 perc 15 mp
V7 sebesség 10 mp
11.
Tegye vissza a tálat a kihűlt tésztakrémmel a gépre. Nyomja le a „Start” gombot.
Rögzítés: Flex habverő
V3 sebesség 2 perc
12.
A diplomata krém elkészítéséhez a tejszínhab negyedét adja a tésztakrémhez, és egy spatulával óvatosan keverje össze. Folytassa a keverést, minden alkalommal egy kicsit több tejszínhabot adva hozzá. Tegye a hűtőszekrénybe 2 órára.
13.
Melegítse elő a sütőt 200 fokra.
14.
A leveles tésztát sodrófával nyújtsa ki, hogy meglehetősen vékony tésztát kapjon.
15.
Süsse két sütőpapírral borított tepsi között kb. 15 percig.
16.
Hagyja kihűlni egy rácson.
17.
A leveles tésztát vágja szabályos téglalapokra. Szórja meg őket porcukorral, és 2-3 percre tegye be öket a sütőbe, hogy karamellizálódjanak.
18.
Hagyja kihűlni egy rácson.
19.
Tegye a diplomata krémet egy 14 mm átmérőjű, sima fúvókával ellátott cukrász zacskóba.
20.
Váltakozva adagolja a krémet és a málnát a leveles tészta első rétegére. Ismételje meg ezt a lépést másodszor is, és fedje be az utolsó téglalap alakú leveles tésztával.
21.
Szórja meg a mille feuilles-t porcukorral, és tegyen rá néhány félbevágott málnát. Azonnal tálalja.
Ajánlott termékek