• Desszert
  • 24.10.2023

Vaníliás és málnás mille feuille - A Tefal Coach Black QB900838 konyhai robotgép receptje

robot_vanilla almond.jpg
Počet osob
Adagok száma
6
Nehézségi fok
Nehézségi fok
Könnyű
Előkészítés
Előkészítés
300 perc
Főzési idő
Főzési idő
15 perc

Összetevők

  • 1 leveles tészta
  • 30 g porcukor
  • 250 g málna
  • 5 g lapzselatin
  • 30 g cukor
  • 250 ml tej
  • 1 vaníliarúd
  • 4 tojássárgája
  • 25 g kukoricakeményítő
  • 30 g cukor
  • 25 g vaj
  • 22 cl főzőtejszín
  • 10 g porcukor
  • 10 g porcukor

1.

Ez a recept egy alapkészítményt igényel: egy leveles tésztát. Elkészítette már? Ha nem, akkor a „Feltételek” blokkban elérheti, ha visszatér a fő recept képernyőjére. Az elkészítési idő 10 perc, a hűtőben való pihentetés pedig 3 óra

2.

Áztassa be a zselatint egy nagy tál hideg vízbe.

3.

A tésztakrém elkészítéséhez forralja fel a tejet a cukorral és a vaníliamagokkal egy lábasban, és rendszeresen keverje meg egy spatulával.

4.

Adja hozzá a tojássárgáját, a cukrot és a kukoricakeményítőt. Nyomja le a „Start” gombot.

Rögzítés: Flex habverő

V6 sebesség 2 perc

5. 

Nyomja le a „Start” gombot, majd apránként öntse a forró tejet a keverékhez, miközben a gépet járni hagyja.

Rögzítés: Flex habverő

V3 sebesség 1 perc

6. 

Tegyen mindent a serpenyőbe, és forralja fel a keveréket, miközben habverővel folyamatosan keveri. A készítménynek teltebbnek és vastagabbnak kell lennie.

7.

Vegye le a tűzről, majd adja hozzá a lecsepegtetett zselatint, és keverje össze.

8.

Adja hozzá a vajat, és keverje újra, amíg teljesen el nem olvad.

9.

Öntse a tésztakrémet egy tepsibe, fedje le szorosan a krémmel érintkező fóliával, és tegye hűtőbe 2 órára.

10.

A tejszínhab elkészítéséhez tegye a tejszínt és a porcukrot a gép táljába. Nyomja le a „Start” gombot. Tárolja a hűtőszekrényben.

Rögzítés: Flex habverő

V5 sebesség 2 perc 30 mp

V6 sebesség 1 perc 15 mp

V7 sebesség 10 mp

11.

Tegye vissza a tálat a kihűlt tésztakrémmel a gépre. Nyomja le a „Start” gombot.

Rögzítés: Flex habverő

V3 sebesség 2 perc

12.

A diplomata krém elkészítéséhez a tejszínhab negyedét adja a tésztakrémhez, és egy spatulával óvatosan keverje össze. Folytassa a keverést, minden alkalommal egy kicsit több tejszínhabot adva hozzá. Tegye a hűtőszekrénybe 2 órára.

13.

Melegítse elő a sütőt 200 fokra.

14.

A leveles tésztát sodrófával nyújtsa ki, hogy meglehetősen vékony tésztát kapjon.

15.

Süsse két sütőpapírral borított tepsi között kb. 15 percig.

16.

Hagyja kihűlni egy rácson.

17.

A leveles tésztát vágja szabályos téglalapokra. Szórja meg őket porcukorral, és 2-3 percre tegye be öket a sütőbe, hogy karamellizálódjanak.

18.

Hagyja kihűlni egy rácson.

19.

Tegye a diplomata krémet egy 14 mm átmérőjű, sima fúvókával ellátott cukrász zacskóba.

20.

Váltakozva adagolja a krémet és a málnát a leveles tészta első rétegére. Ismételje meg ezt a lépést másodszor is, és fedje be az utolsó téglalap alakú leveles tésztával.

21.

Szórja meg a mille feuilles-t porcukorral, és tegyen rá néhány félbevágott málnát. Azonnal tálalja.

Ajánlott termékek

Tudna segíteni nekünk a honlapon?

Weboldalunk fejlesztése érdekében sütiket kell tárolnunk látogatóinkról.
Mindent kikapcsolni
Engedélyezzen mindent