• Desszert
  • 26.10.2023

Túrós vatruska - A Tefal Coach Black QB900838 konyhai robotgép receptje

robot_vatrushki.jpg
Počet osob
Adagok száma
6
Nehézségi fok
Nehézségi fok
Könnyű
Előkészítés
Előkészítés
90 perc
Főzési idő
Főzési idő
30 perc

Összetevők

  • 22 cl tej 3,2%
  • 1 evőkanál búzaliszt
  • 60 g cukor
  • 6 g száraz élesztő
  • 400 g búzaliszt
  • 50 g vaj
  • 1 tojás
  • 1 tojássárgája
  • 1 csipet só
  • 360 g túró
  • 1 tojás
  • 1 tojássárgája
  • 40 g cukor
  • 20 g búzaliszt
  • 18 g vaníliás cukor
  • 1 csipet só
  • 1 tojássárgája
  • 3 cl tej 3,2%
  • 10 g vaj
  • 1 cl növényi olaj

1.

Melegítse a tejet egy lábasban 30-35 fokra. Oldja fel a cukrot, az 1 evőkanál lisztet és az élesztőt a tejben, és hagyja állni 12-15 percig.

2.

Szitán keresztül szitálja át a lisztet egy külön tálba.

3.

Olvassza meg a vajat egy lábasban.

4.

A gép táljába tegye bele a tojásokat. Nyomja le a „Start” gombot

Rögzítés: Flex habverő

V8 sebesség 1 perc 30 mp

5.

Tegye a gép megtisztított táljába a tej, a cukor, a liszt és az élesztő keverékét. Ezután tegye bele a lisztet, az olvasztott vajat, egy csipet sót és a tojásokat. Nyomja le a „Start” gombot

Rögzítés: Tésztakampó

V3 sebesség 3 perc

6.

A tésztát tegye át egy külön tálba, takarja le egy konyharuhával, és tegye a tésztát meleg helyre 60 percre.

7.

A túrót egy evőkanál segítségével dörzsölje át egy szitán.

8.

A töltelék elkészítéséhez tegye az összes hozzávalót (sajt, tojás, tojássárgája, cukor, liszt, vaníliás cukor és só) a gép táljába. Nyomja le a „Start” gombot

Rögzítés: Flex habverő

V4 sebesség 3 perc

9.

A tölteléket tegye át egy külön tálba, és fedje le fóliával.

10.

A tésztából gyúrjon golyókat. Egy sodrófa segítségével minden egyes darabot nyújtson 10 cm-esre.

11.

Kenjen meg egy sütőpapírt növényi olajjal, fektesse a darabokat a sütőpapírra. Nyomja meg erősen a tésztát a pohár aljával, készítsen mélyedést.

12.

A tésztán terítse el a tölteléket.

13.

Hagyja állni a vatruskát 20 percig. Melegítse elő a sütőt 180-190 fokra.

14.

Süsse a vatruskát 15-17 percig. A befejezés előtt 2 perccel kenje meg a vatruskát a tojássárgája és a tej keverékével.

15.

A kész vatruskákat kenje meg egy darab vajjal, takarja le konyharuhával, és hagyja kihűlni és pihenni.

Ajánlott termékek

Tudna segíteni nekünk a honlapon?

Weboldalunk fejlesztése érdekében sütiket kell tárolnunk látogatóinkról.
Mindent kikapcsolni
Engedélyezzen mindent