1.
Melegítse a tejet egy lábasban 30-35 fokra. Oldja fel a cukrot, az 1 evőkanál lisztet és az élesztőt a tejben, és hagyja állni 12-15 percig.
2.
Szitán keresztül szitálja át a lisztet egy külön tálba.
3.
Olvassza meg a vajat egy lábasban.
4.
A gép táljába tegye bele a tojásokat. Nyomja le a „Start” gombot
Rögzítés: Flex habverő
V8 sebesség 1 perc 30 mp
5.
Tegye a gép megtisztított táljába a tej, a cukor, a liszt és az élesztő keverékét. Ezután tegye bele a lisztet, az olvasztott vajat, egy csipet sót és a tojásokat. Nyomja le a „Start” gombot
Rögzítés: Tésztakampó
V3 sebesség 3 perc
6.
A tésztát tegye át egy külön tálba, takarja le egy konyharuhával, és tegye a tésztát meleg helyre 60 percre.
7.
A túrót egy evőkanál segítségével dörzsölje át egy szitán.
8.
A töltelék elkészítéséhez tegye az összes hozzávalót (sajt, tojás, tojássárgája, cukor, liszt, vaníliás cukor és só) a gép táljába. Nyomja le a „Start” gombot
Rögzítés: Flex habverő
V4 sebesség 3 perc
9.
A tölteléket tegye át egy külön tálba, és fedje le fóliával.
10.
A tésztából gyúrjon golyókat. Egy sodrófa segítségével minden egyes darabot nyújtson 10 cm-esre.
11.
Kenjen meg egy sütőpapírt növényi olajjal, fektesse a darabokat a sütőpapírra. Nyomja meg erősen a tésztát a pohár aljával, készítsen mélyedést.
12.
A tésztán terítse el a tölteléket.
13.
Hagyja állni a vatruskát 20 percig. Melegítse elő a sütőt 180-190 fokra.
14.
Süsse a vatruskát 15-17 percig. A befejezés előtt 2 perccel kenje meg a vatruskát a tojássárgája és a tej keverékével.
15.
A kész vatruskákat kenje meg egy darab vajjal, takarja le konyharuhával, és hagyja kihűlni és pihenni.
Ajánlott termékek