• Desszert
  • 1.11.2023

Tropézienne - A Tefal Coach Black QB900838 konyhai robotgép receptje

robot_tropezienne.jpg
Počet osob
Adagok száma
6
Nehézségi fok
Nehézségi fok
Könnyű
Előkészítés
Előkészítés
480 perc
Főzési idő
Főzési idő
20 perc

Összetevők

  • 1 briós tészta
  • 1 tojás
  • 20 g kristálycukor
  • 4 g lapzselatin
  • 22 g cukor
  • 18,5 cl tej
  • 20 g cukor
  • 3 tojássárgája
  • 20 g kukoricakeményítő
  • 20 g cukor
  • 20 g vaj
  • 1,5 cl narancsvirágvíz
  • 15 cl főzőtejszín
  • 10 g porcukor

1.

Ez a recept egy alapkészítményt igényel: egy omlós tésztát. Elkészítette már? Ha nem, akkor a „Feltételek” blokkban elérheti, ha visszatér a fő recept képernyőjére. Jó előre kezdje el a sütést, mivel ez a recept 12-24 óra pihentetési időt igényel.

2.

Lisztezze meg és nyújtsa ki a briós tésztát a sütőforma nagyságú koronggá. Vajazza ki a formát, és helyezze bele a tésztát. Hagyja kelni körülbelül 2 órán át.

3.

Melegítse elő a sütőt 170 fokra.

4.

A mázhoz verje fel a tojást, majd óvatosan kenje meg vele a briósokat. A mázra szórja rá a kristálycukrot.

5.

Süsse a briósokat 170 fokon körülbelül 20 percig.

6.

Hagyja kihűlni a briósokat, majd vegye ki a formából.

7.

Készítse el a feltétet: áztassa be a zselatint egy nagy tál hideg vízbe.

8.

A tésztakrém elkészítéséhez forralja fel a tejet a cukorral egy lábasban, és rendszeresen keverje meg egy spatulával.

9.

Adja hozzá a tojássárgáját, a cukrot és a kukoricakeményítőt. Nyomja le a „Start” gombot.

Rögzítés: Flex habverő

V6 sebesség 2 perc

10.

Nyomja meg a „Start” gombot, majd csorgassa a forró tej-cukor keveréket a keverékbe, és hagyja a gépet járni.

Rögzítés: Flex habverő

V3 sebesség 1 perc

11.

Tegyen mindent a serpenyőbe, és forralja fel a keveréket, miközben habverővel folyamatosan keveri. A készítménynek teltebbnek és vastagabbnak kell lennie.

12.

Vegye le a tűzről, majd adja hozzá a lecsepegtetett zselatint, és keverje össze.

13.

Adja hozzá a hideg vajat, és keverje újra, amíg teljesen fel nem olvad. Végül adja hozzá a narancsvirágvizet. Ismét keverje össze.

14.

Öntse a keveréket egy tepsibe, fedje le szorosan a krémmel érintkező fóliával, és hagyja a hűtőszekrényben 2 órán át.

15.

A tejszínhab elkészítéséhez adja hozzá az egész tejszínt a gép táljához. Nyomja le a „Start” gombot. A tejszínhabot tegye félre a hűtőszekrénybe.

Rögzítés: Flex habverő

V5 sebesség 2 perc 30 mp

V6 sebesség 1 perc 15 mp

16.

Tegye vissza a gép tálját, amely a kihűlt tésztakrémet tartalmazza, a gépbe. Nyomja le a „Start” gombot.

Rögzítés: Flex habverő

V3 sebesség  30 mp

17.

Miután kivette a gépből, adja a tejszínhab negyedét a tésztakrémhez, és óvatosan keverje össze egy spatulával. Folytassa a keverést, minden alkalommal egy kis tejszínhabot hozzáadva. Hűtse 2 órán át.

18.

Tegye a tropézienne keveréket egy 12 mm-es kerek habzsákba.

19.

Vágja félbe a briósokat egy nagy kenyérvágó késsel.

20.

A krémből fújjon golyókat az alsó briós peremére. Díszítse a torta közepét a maradék krémmel, szükség esetén simítsa el a közepét.

21.

Helyezze a briós tetejét a krém tetejére, és óvatosan nyomkodja meg. A tortát legalább egy órára tegye félre a hűtőszekrénybe, hogy a krém teljesen megdermedjen.

22.

Tálalás előtt szórja meg a tetejét porcukorral.

Ajánlott termékek

Tudna segíteni nekünk a honlapon?

Weboldalunk fejlesztése érdekében sütiket kell tárolnunk látogatóinkról.
Mindent kikapcsolni
Engedélyezzen mindent