1.
Ez a recept egy alapkészítményt igényel: egy omlós tésztát. Elkészítette már? Ha nem, akkor a „Feltételek” blokkban elérheti, ha visszatér a fő recept képernyőjére. Jó előre kezdje el a sütést, mivel ez a recept 12-24 óra pihentetési időt igényel.
2.
Lisztezze meg és nyújtsa ki a briós tésztát a sütőforma nagyságú koronggá. Vajazza ki a formát, és helyezze bele a tésztát. Hagyja kelni körülbelül 2 órán át.
3.
Melegítse elő a sütőt 170 fokra.
4.
A mázhoz verje fel a tojást, majd óvatosan kenje meg vele a briósokat. A mázra szórja rá a kristálycukrot.
5.
Süsse a briósokat 170 fokon körülbelül 20 percig.
6.
Hagyja kihűlni a briósokat, majd vegye ki a formából.
7.
Készítse el a feltétet: áztassa be a zselatint egy nagy tál hideg vízbe.
8.
A tésztakrém elkészítéséhez forralja fel a tejet a cukorral egy lábasban, és rendszeresen keverje meg egy spatulával.
9.
Adja hozzá a tojássárgáját, a cukrot és a kukoricakeményítőt. Nyomja le a „Start” gombot.
Rögzítés: Flex habverő
V6 sebesség 2 perc
10.
Nyomja meg a „Start” gombot, majd csorgassa a forró tej-cukor keveréket a keverékbe, és hagyja a gépet járni.
Rögzítés: Flex habverő
V3 sebesség 1 perc
11.
Tegyen mindent a serpenyőbe, és forralja fel a keveréket, miközben habverővel folyamatosan keveri. A készítménynek teltebbnek és vastagabbnak kell lennie.
12.
Vegye le a tűzről, majd adja hozzá a lecsepegtetett zselatint, és keverje össze.
13.
Adja hozzá a hideg vajat, és keverje újra, amíg teljesen fel nem olvad. Végül adja hozzá a narancsvirágvizet. Ismét keverje össze.
14.
Öntse a keveréket egy tepsibe, fedje le szorosan a krémmel érintkező fóliával, és hagyja a hűtőszekrényben 2 órán át.
15.
A tejszínhab elkészítéséhez adja hozzá az egész tejszínt a gép táljához. Nyomja le a „Start” gombot. A tejszínhabot tegye félre a hűtőszekrénybe.
Rögzítés: Flex habverő
V5 sebesség 2 perc 30 mp
V6 sebesség 1 perc 15 mp
16.
Tegye vissza a gép tálját, amely a kihűlt tésztakrémet tartalmazza, a gépbe. Nyomja le a „Start” gombot.
Rögzítés: Flex habverő
V3 sebesség 30 mp
17.
Miután kivette a gépből, adja a tejszínhab negyedét a tésztakrémhez, és óvatosan keverje össze egy spatulával. Folytassa a keverést, minden alkalommal egy kis tejszínhabot hozzáadva. Hűtse 2 órán át.
18.
Tegye a tropézienne keveréket egy 12 mm-es kerek habzsákba.
19.
Vágja félbe a briósokat egy nagy kenyérvágó késsel.
20.
A krémből fújjon golyókat az alsó briós peremére. Díszítse a torta közepét a maradék krémmel, szükség esetén simítsa el a közepét.
21.
Helyezze a briós tetejét a krém tetejére, és óvatosan nyomkodja meg. A tortát legalább egy órára tegye félre a hűtőszekrénybe, hogy a krém teljesen megdermedjen.
22.
Tálalás előtt szórja meg a tetejét porcukorral.
Ajánlott termékek