• Tippek és praktikák
  • 13.12.2022

Tippek az egyszerű és egészséges karácsonyi főzéshez

Tippek az egyszerű és egészséges karácsonyi főzéshez.png

Összeállítottunk néhány tippet, hogy idén egészséges karácsonyi ételekkel élvezze az ünnepeket. Hogyan lehet karácsonykor is egészségesebb ételeket készíteni? Olyanokat, amelyek mindezek mellet még finomak is és az egész családnak ízlenek?

Egészségtudatos karácsony: hogyan lehetséges?

A karácsonyi ünnepek a lakmározás ideje, amely gyakran megviseli a szervezetünket. De mi lenne a karácsony sült hal, krumplisaláta vagy édesség nélkül? A jó hír az, hogy ezek a hagyományos karácsonyi receptek sokkal egészségesebb, mégis ízletes módon is elkészíthetők.

  Ha idén karácsonykor jobban szeretnénk ügyelni az egészségünkre, és a karácsonyi menüt ezen szempont alapján összeállítani, nem kell alapjaiban változtatni a megszokott ízeken.  A hagyományos karácsonyi fogások egy kis átalakítással egészségesebbé varázsolhatók.  Például egészséges burgonyasaláta majonéz nélkül és forró légsütőben sült rántott ponty. A karácsonyi ünnepekre teljes kiőrlésű lisztből készült, fitt karácsonyi édességet is süthetünk, anélkül, hogy túlzásba vinnénk a hozzáadott cukrok és zsírok használatát. Aszalt gyümölcsöket, dióféléket, zabpelyhet, tönkölylisztet vagy quinoát is beépíthetünk az egészséges karácsonyi édességekbe. Ha nem tudjuk, mivel helyettesíthető a finomított cukor az édességben, próbáljuk ki a gabonamalátát, a nádcukrot vagy a juharszirupot.   

Egészséges főzés karácsonykor: sült ponty salátával - egészségesebb változatban

Hogyan lehet a karácsonyi recepteket egészségesebbé tenni? Például készíthetünk egészséges burgonyasalátát majonéz nélkül.

A kihűlt, héjában puhára főtt burgonyát meghámozzuk és feldaraboljuk, majd a megszokott módon összekeverjük az apróra vágott keménytojásokkal. Ehhez a keverékhez adjuk hozzá az apróra vágott hagymát, a savanyú uborkát és a főtt sárgarépát. A burgonyasalátát sóval, borssal és friss petrezselyemmel fűszerezzük. Végül adjunk hozzá egy teáskanál mustárt és joghurtot.

A karácsonyi krumplisaláta könnyű változatát már elkészítettük, de hogyan lehet a sült ponty egyszerre ízletes, ropogós és egészséges? A Tefal Easy Fry & Grill XXL forrólevegős sütővel igazán egyszerűvé válik az egészséges ponty receptje. A pontypatkókat panírozzuk be a szokásos módon,  majd helyezzük őket a forrólevegős sütőbe, amely egyszerre akár nyolc adagot is képes kisütni.  

 Az Easy Fry & Grill XXL forrólevegős sütő minimális mennyiségű olajat használ, technológiája mégis tökéletes sütést biztosít, amely során a hús kívül ropogós, belül pedig szaftos lesz. A sült ponty egészséges változata gyakorlatilag megkülönböztethetetlen lesz a "karácsonyi klasszikustól".  

Easy Fry & Grill XXL forrólevegős fritőz - az egészségesebb ételekért

A karácsonyi ünnepek a családi összejövetelek pillanatai. Ilyenkor az egész család együtt van, ezért előre meg kell tervezni a több napos menüt.  Ha tudatosan ügyel az életmódjára, és szeretne karácsonyra egészséges és egyben ízletes recepteket készíteni családjának, az Easy Fry & Grill XXL forrólevegős sütő nagy segítségére lesz ebben. Megkönnyíti a gyors és egészséges karácsonyi ételek elkészítését - akár nyolc személy számára lehet benne sütni-főzni.

Csodás karácsonyi receptek minden alkalomra. Az Easy Fry & Grill XXL készülékben egyszerre akár két különböző ételt is elkészíthető, úgy hogy egy időpontra készülnek el.  

Mit készíthetünk ebben a készülékben, ami garantálja az ízletes és egészséges karácsonyi menüt? Például sült hús, grillezett csirke, sült krumpli, házi amerikai burgonya, sült nuggets, steak, sült hal vagy grillezett zöldség, mind egészséges változatban, kevés zsiradék felhasználásával vagy anélkül.

Ha sült és egészséges finomságok elkészítéséről van szó, a Tefal Easy Fry & Grill XXL a legprofibb készülék. Extra Crisp technológiával büszkélkedhet, a hagyományos sütőkhöz képest 99%-kal kevesebb hozzáadott zsírral készített ropogós és aranyszínűre sült ételeket garantál.  Az Easy Fry & Grill XXL például mindössze 15 milliliter olajat igényel egy  kilogramm friss sültkrumpli  sütéséhez, szemben a hagyományos sütők két liter olajával.  

Hogyan készítsünk egészséges karácsonyi fogásokat az Easy Fry & Grill XXL segítségével?

Az Easy Fry & Grill XXL készüléket nagyon könnyű használni. Ez a készülék nyolc automatikus főzési programmal rendelkezik, de használható manuális üzemmódban is. Az Easy Fry & Grill XXL nagyméretű digitális érintőképernyővel rendelkezik, amely különösen egyszerűvé teszi a beállítást.  

  Ha forrólevegős sütőhöz új recepteket keres, töltse le a Tefal Receptek alkalmazást a Google Play vagy az App Store áruházból. Itt tippeket talál az egészséges karácsonyi menühöz is, amelyet könnyedén elkészíthet a Tefal Easy Fry & Grill XXL készülékével.  

Ajánlott termékek

Tudna segíteni nekünk a honlapon?

Weboldalunk fejlesztése érdekében sütiket kell tárolnunk látogatóinkról.
Mindent kikapcsolni
Engedélyezzen mindent