• Tippek és praktikák
  • 29.3.2021

Bemutatkozik a a Tefal Infiny Force Pro 5in1 botmixer

tefal_FB_1200x628_InfinyForce_HU.png


Ínycsiklandó krémlevesekre, tökéletesen selymes burgonyapürére vagy frissítő turmixokra vágyik? Ebben az esetben tökéletes választás egy jó minőségű botmixer, amely az egyik legsokoldalúbb konyhai segítő. Alábbi cikkünkben összefoglaltunk néhány tippet a legjobb botmixer kiválasztásához, amely a legtöbb munkát elvégzi az Ön számára és amellyel tökéletes főzési eredményeket érhet majd el. Néhány szuper receptet is megosztunk, melyet a botmixerrel pillanatok alatt elkészíthet. 
 
A rúdmixer kiválasztásának szempontjai
 
Új botmixer beszerzésén gondolkozik? Összeszedtünk néhány szempontot, melyekre érdemes figyelnie a vásárláskor, hogy az Ön számára legideálisabb eszköz tulajdonosa lehessen, mellyel a lehető legtöbb konyhai feladatot elvégezheti. A levesek és szószok elkészítésétől a püréken és a turmixokon át a majonézig vagy bármilyen mártásig.
 
A legfontosabb: a sebesség és a teljesítmény
 
Mire képes egy kézi botmixer? A levesek és mártások selymesre turmixolásán túl tejszínhabot is verhet vele, de akár hagymát, diót és fűszereket is apríthat, pontosan olyan állagúra, amilyenre Ön szeretné. Ahhoz, hogy a botmixer minden típusú alapanyagot tökéletesen krémesítsen, elsősorban sebesség és teljesítmény szükséges.
 
A Powelix Life technológiának és 1200 W teljesítményének köszönhetően a Tefal Infiny Force Pro 5in1 botmixer biztosítja a tökéletes eredményt a legkeményebb alapanyagok esetén is. Ezen a praktikus konyhai kelléken, amely tökéletesen illeszkedik a kezébe, egy gombnyomással beállíthatja a keverési sebességet.

Tycovy mixer InfinyForce Pro od Tefal - Powelix Life.jpg
Multifunkciós eszköz
 
A Tefal Infiny Force  Pro 5in1 botmixer a tartozékaival együtt megfelel egy komplett konyhai robotgépnek: aprító-, habverő-, illetve krumplipüré-készítő tartozékkal is fel van szerelve. 
 
Kiváló teljesítményű, Powelix Life titán felületű pengékkel rendelkezik, amelyek kivételesen hosszú élettartammal rendelkeznek. Ezért az Infiny Force Pro 5in1 botmixer élettartama akár kétszer olyan hosszú, mint egy hagyományos botmixeré.
 
 
Receptek 
 
Végtelen számú recept készíthető el a Tefal Infiny Force Pro 5in1 botmixer segítségével. Legyen szó finom házi levesekről és szószokról, püréről, pesto-ról, salsáról, bármilyen egészséges turmixról vagy majonézről. Inspirációként bemutatunk néhány receptet, melyeket a Tefal legújabb botmixerével pillanatok alatt elkészíthet. 
 
Házi majonéz
 
  • 2 tojássárgája
  • 150 ml napraforgó vagy repceolaj
  • 1 evőkanál dijoni mustár
  • fél citrom leve
  • só, bors ízlés szerint
 
Ehhez a recepthet a botmixerre és a magas, henger alakú mérőpohárra lesz szüksége. Helyezze bele az összes hozzávalót a són és borson kívül, majd akár a mixer akár a habverő fejjel dolgozza össze, maximális fokozaton, fel-le mozgatva az eszközt. A néhány másodperc múlva elkészült majonézt ezután ízlés szerint sózza, borsozza. 
 
Tycovy mixer InfinyForce Pro od Tefal - Powelix Life 2.jpg
Smoothie
 
Készítsen botmixerrel smoothie-t bármilyen gyümölcsből vagy zöldségből. Fontos, hogy a választott összetevők ne töltsenek ki több helyet a keverőpohár magasságának háromnegyedénél. Miután a kiválasztott turmix összetevőket behelyezte a keverőpohárba, kezdje el a legkisebb sebességgel összeturmixolni őket a botmixerrel, majd fokozatosan növelje ezt a sebességet, amíg el nem éri a kívánt állagot. 
 
Milyen alapanyagokból készíthet smoothiet botmixerrel? Például egy csésze friss eperből, 150 ml tejből és egy teáskanál mézből, de ha édesszájú, bizosan ínyére lesz az 1 banánból, 1 kiviből, egy teáskanál chia magból és 100 ml mandulatejből készült turmix is. Próbálja ki az 1 marék friss spenótlevélből, 1 kisebb almából, 1 fél narancsból, 4 brokkoli rózsából és 1 fél sárgarépából készült smoothiet is, amelyet vízzel tetszőlegesen hígíthat.

Tycovy mixer InfinyForce Pro od Tefal - Powelix Life 3.jpg
 
Krémleves
 
Krémleveshez lenne kedve? Próbálja ki a vöröslencsés krémleves-receptünket: 
 
  • 125 g vöröslencse
  • 1 közepes hagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 200 ml kókusztej
  • 400 ml víz
  • 1 cm hámozott gyömbér
  • 0,5 tk curry
  • só, bors ízlés szerint
  • 1 ek napraforgóolaj
 
Párolja üvegesre a finomra vágott hagymát, a zúzott fokhagymát és a csíkokra vágott gyömbért a napraforgóolajban. Ezután adja hozzá a curry-t és a vöröslencsét majd öntse fel 400 ml vízzel. Amikor a vöröslencse megpuhult, a levest krémesítse a botmixerrel. Ezután adja hozzá a kókusztejet, keverje újabb 5-10 másodpercig a levest a botmixerrel, majd ízlés szerint sózza, borsozza.
 
Tökéletes krumplipüré a pürékészítő tartozékkal
 
Csupán annyit kell tennie, hogy megsózza a főtt burgonyát, hozzáad néhány kocka vajat, illetve egy kevés langyos tejet és a pürékészítő tartozékkal felszerelt botmixerrel krémesíti. Az így kapott burgonyapüré tökéletesen sima és krémes lesz. Ha azt szeretné, hogy a krumplipüré hígabb legyen, adjon hozzá több tejet.
Tycovy mixer InfinyForce Pro od Tefal - Powelix Life 4 bramborova kaše.jpg
 
Tejszínhab 
 
Tejszínhab készítéshez használja a habverő fejet. A tökéletes tejszínhabhoz fontos, hogy olyan minőségi tejszínt használjunk amelynek minimális zsírtartalma 30-33%. A felverni kívánt tejszín mindig legyen hideg, a keverőtálba vagy keverőpohárba kiadagolva néhány percre a fagyasztóba is tehetjük habverés előtt. 
A habverést lassú fokozatunk kezdjük, majd amikor a krém besűrűsödik, növeljük a sebességet maximálisra, ügyelve rá, hogy a tökéletes állag elérése után azonnal abbahagyjuk a keverést, különben a tejszín kicsapódik. 
 
Bébiételek, pürék
 
A krumplipüré mellett a kisbabáknak készített pürékhez is ideális a pürésítő tartozék. 
 
Egyszerű almapüré
  • 4 alma
A meghámozott, kockákra vágott almákat főzze puhára kb. 15 perc alatt, majd öntse le róluk a vizet és tegye a keverőpohárba.  Ezután a pürésítő tartozékkal krémesítse kellő állagúra, majd helyezze tálkákba és ízlés szerint szórja meg egy csipet őrölt fahéjjal.
Tycovy mixer InfinyForce Pro od Tefal - Powelix Life 5 pyre.jpg

Ajánlott termékek

 

Tudna segíteni nekünk a honlapon?

Weboldalunk fejlesztése érdekében sütiket kell tárolnunk látogatóinkról.
Mindent kikapcsolni
Engedélyezzen mindent