• Tippek és praktikák
  • 22.2.2021

Használati útmutató a Tefal Cook4me+ elektromos főzőedényhez

tefal_FB_1200x628_Cook4MeHU.png

Gyors ebéd vagy vacsora? A Tefal Cook4me+ multifunkcionális főzőedénnyel akár 120 különböző 15 perces receptből választhat!

Small-TEFAL_CY851130_Visual1.jpg
Nincs ínyedre a hosszan tartó főzés vagy éppen nincs rá időd? A Cook4me + nem csak egy gyors ebéddel segít ki a hétköznapokon, de akár egy 6 fős vacsorapartihoz vagy egy romantikus vacsora elkészítéséhez is tökéletes! Mindez a kukta előnyeivel - gyors főzés az ízek és aromák kihagyása nélkül.
 
"De mi van, ha elrontom?"
Lehetetlen vele hibázni, a Tefal Cook4me + pontos utasításokat ad A-tól Z-ig, az előkészítéshez és a főzéshez is. Az eljárás néhány egyszerű lépésre oszlik:
 
1. Kapcsold be a Tefal Cook4me + készüléket
Csak dugd be a konnektorba és tartsd lenyomva néhány másodpercig az indítógombot. A kijelzőn megjelenik a kezdő menü, a készüléket a forgatható gomb és a vissza gomb segítségével irányíthatod. Az edény fedelét annak középső fogantyú elfordításával tudod kinyitni/bezárni.
 
2. Főzés kiválasztása
A Cook4me + számos főzési lehetőséget kínál:
  • Összetevők szerinti főzés
  • Főzés a 150 beprogramozott recept szerint, lépésről lépésre
  • Manuális főzés
Számos mód áll rendelkezésre a manuális főzéshez:
  • Nyomás alatti főzés (beleértve a késleltetett indítást is - de nem ajánljuk húst, halat és tejterméket tartalmazó ételek elkészítéséhez)
  • Főzés alacsony hőmérsékleten - pl. hús párolásához
  • Párolás
  • Pirítás
Small-CY851130_B_goulash_Tefal.jpg
 
3. Főzés beprogramozott receptekkel - receptválasztás
A forgatható gomb segítségével görgesd végig a 150 recept listáját, és állítsd be az adagot 2/4/6 fő számára. Minden receptnél megtalálod az összetevők listáját, beleértve a meghatározott számú ember számára szükséges mennyiséget és az összetevők elkészítésének módját is.
 
4. Kezdd el elkészíteni a beprogramozott recepteket
Győződj meg róla, hogy az összes hozzávaló készen áll, és nyomd meg az OK gombot. Az okos edény előmelegíti magát, ez általában nem tart tovább néhány percnél. Ezután felszólít, hogy az adott összetevőktől függően add hozzá őket egyesével, folyamatosan, vagy az összeset egyszerre. Egyes receptek hagyma vagy hússütéssel kezdődhetnek, mások pedig az "egyszerre tegyél bele az edénybe mindent, és majd én varázsolok belőle valamit" elvet követik. Ezután csak csukd be a fedelet, nyomd meg az OK gombot, és hagyd jóvá a főzés kezdését. A főzés során a Cook4me + időnként egy kattanás-szerű hangot adva kiereszti a gőzt. Ne aggódj emiatt, ez normális.
 
5. Fejezd be a főzést.
Amint a Cook4me + befejezi a nyomás alatti főzést nyomás, kellemes hangjelzéssel figyelmeztet, hogy be kell kapcsolódnod a folyamatba. Ez viszont csak annyit jelent, hogy kikattintod és lassan kinyitod a felső fedelet. A fedél belsejében páralecsapódás tapasztalható, de ne aggódj, ez közvetlenül az edény kondenztartályához folyik le, amely az edény hátsó részén található.
 
6. És ki fogja kitakarítani?
Függetlenül attól, hogy konyhádban van-e mosogatógép vagy sem, a Cook4me + készülékkel történő főzés után a takarítás is sokkal egyszerűbb, mint a hagyományos edények esetében – hiszen egyérszt nem kell a főzőlapot vagy a tűzhelyet letisztítani. Az oldalsó fogantyúk segítségével egyszerűen vedd ki a belső edényt a Cook4me-ből, és helyezd egyenesen a mosogatógépbe vagy a mosogatóba. A tapadásmentes felületnek köszönhetően gyorsan, egyszerűen elmoshatod, odaragadt ételmaradványok nélkül. Ne felejtsd el a főzés végén kiüríteni az edény hátsó részén található kondenztartályt, amelyet egyszerűen kézzel tudsz eltávolítani.
 

Ajánlott termékek

 

Tudna segíteni nekünk a honlapon?

Weboldalunk fejlesztése érdekében sütiket kell tárolnunk látogatóinkról.
Mindent kikapcsolni
Engedélyezzen mindent