• Tippek és praktikák
  • 21.4.2022

Szerezzen energiát és vitaminokat a turmixokból!

header 10@2.png

Néhány finom smoothie tippel és recepttel készültünk, hiszen nemcsak ízletesek, de nagyon egészségesek is! Rengeteg vitamint, ásványi anyagot tartalmaznak, így energiát adnak, hogy a tavasz első napjait a lehető legjobban élvezhesse!

Tavaszi smoothie receptek: mi mindenből készülhetnek?

Mi a smoothie? Egy ízletes és egészséges ital, amely friss gyümölcsök, friss zöldségek és esetleg friss fűszernövények keverékéből készül. Azzal, hogy a turmixban lévő összes összetevőt friss formában fogyasztja el, szervezetét nagy mennyiségű vitaminnal, ásványi anyaggal, rosttal és antioxidánssal látja el.

Az egészséges smoothie-receptek még inkább jótékony hatással vannak az emberi szervezetre, mint a préselt gyümölcslevek. A smoothiek egész gyümölcsöket, zöldségeket és fűszernövényeket tartalmaznak, így azok minden ízét és egészségügyi előnyét tartalmazzák. És miből álljanak a tavaszi gyümölcsturmixok vagy zöldségturmixok? Válasszon olyan friss gyümölcsöt, friss zöldséget és friss fűszernövényt, amely éppen elérhető. Példák a tavaszi smoothie-receptekre:

✔ Tavaszi leveles saláták: bébi spenót, mángold, rukkola, jégsaláta

✔ Gyümölcsök: alma, körte, banán, citrusfélék, ananász, kiwi, mangó, szőlő

✔ Zöldségek: sárgarépa, cékla, saláta uborka

✔ Tavaszi fűszernövények: csalán, menta, bazsalikom, kecskerágó, pitypang, százszorszép

Tippek az ízletes tavaszi smoothie receptekhez

Ananász, alma, spenót és menta smoothie recept

A Tefal Perfectmix Cook turmixgépbe tegyen egy negyed friss, megtisztított, kockára vágott ananászt. Adjon hozzá egy felszeletelt almát magház nélkül, de héjastul. Ez a turmix recept egy marék friss bébispenótot, egy marék friss mentát és néhány csepp citromlevet is tartalmaz. Öntsön rá vizet, és turmixgépben turmixolja össze. Tálalja azonnal.

Az ananászból, almából, spenótból és mentából készült smoothie recept méregtelenít, felgyorsítja az anyagcserét, segít a fogyásban, ugyanakkor vitaminokkal, ásványi anyagokkal és antioxidánsokkal látja el a szervezetet. A bébi spenótban vasat, kalciumot és magnéziumot találunk, az ananász segít a zsírégetésben, a menta felgyorsítja az anyagcserét, a citromlé C-vitamint biztosít, az alma pedig antioxidáns tulajdonságokkal rendelkezik.

Kivi, banán, alma és csalán smoothie recept

Tegyen két érett kivit, egy érett banánt és egy fél kimagozott almát a turmixgépbe. Adjon hozzá fél marék fiatal csalánt, ízesítse néhány csepp friss citromlével és egy teáskanál mézzel. Töltse fel annyi vízzel, hogy minden hozzávalót ellepjen, és turmixolja simára. Öntse a kész tavaszi turmixot poharakba, egészségére!

Milyen előnyei vannak ennek a tavaszi turmix receptnek? Magas vitamin-, és ásványi anyag tartalmának köszönhetően a kivi erősíti az immunrendszert, felgyorsítja az anyagcserét és elősegíti a szervezet méregtelenítését. Az alma fontos antioxidánsforrás, a banán B-vitaminokban gazdag, és pozitívan hat a szív-, és érrendszerre. Az egészségünk szempontjából értékes a tavaszi csalán is, amelyben A-, C-, K-, és B-vitaminokat találunk. A fiatal csalán vasban, káliumban, kalciumban és magnéziumban is gazdag, valamint fehérjéket és aminosavakat tartalmaz.

Egészséges turmix: Milyen gyakran fogyasszam?

Bármilyen gyümölcsturmix vagy zöldségturmix receptet is készít, ezek az egészséges italok szó szerint tele vannak vitaminokkal, ásványi anyagokkal és egyéb jótékony összetevőkkel. Így jól teszi, ha minden nap kényezteti magát egy finom és egészséges turmix-szal! Fogyaszthatja reggelire, reggeli vagy délutáni uzsonnára.

Mivel a turmix elkészítése a Perfectmix turmixgépben igazán egyszerű, ezt az italt biztosan szeretni fogja. A tavaszi méregtelenítéshez vagy fogyókúrához is kiváló tavaszi receptekhez csak a gyümölcsök, zöldségek és esetleg gyógynövények megfelelő kombinációjára van szükség.

Smoothie receptek méregtelenítéshez, fogyáshoz és még sok máshoz. Kinek a számára ideális?

Mivel egy smoothie tele van a friss gyümölcsökből és zöldségekből származó rostokkal, ezért laktató és kalóriaszegény. Ez az ital, amely napi egy étkezést (általában egy reggeli vagy délutáni snacket) helyettesít, a fogyást és a szervezet általános méregtelenítését segíti elő.

Azonban akkor is élvezheti az egészséges turmixrecepteket, ha éppen nem fogyókúrázik vagy méregteleníti a szervezetét. A zöldséges smoothie-receptek vagy a gyümölcsturmix-receptek kiváló forrásai a természetes vitaminoknak, ásványi anyagoknak, rostoknak és antioxidánsoknak, ezért érdemes minden nap fogyasztani őket. Az egészséges összetevők ezen koktélja erősíti az immunitást, segíti az emésztést, javítja a bőr, a haj és a körmök minőségét, kordában tartja a vércukorszintet, megelőzi a szívbetegségeket és a mentális egészségre is jótékony hatással van.

Smoothie receptek tavasszal: a tavaszi méregtelenítés alapja

A tavaszi méregtelenítés alapja az egészséges táplálkozás és a megfelelő folyadékbevitel. Célja, hogy megtisztítsa a szervezetet az őszi és téli hónapokban felhalmozódott salakanyagoktól és mérgező anyagoktól. A tavaszi méregtelenítés magában foglalja a gyümölcsök és zöldségek fokozott fogyasztását, amelyeket naponta kétszer is fogyaszthat ízletes smoothiek formájában.

A tavaszi zöldségturmix-receptek vagy gyümölcsturmixok esetében is érdemes mindig új ízekkel próbálkozni. Így az étrendje biztosan nem lesz monoton még a tavaszi tisztítókúra alatt sem. A tavaszi méregtelenítés fizikailag és szellemileg is megerősíti a testét, energiával tölti fel az ereit, és erősíti az immunrendszerét. Egy másik kellemes hatása a fogyás.

Zöldség-, és gyümölcs smoothie receptek: egész évre!

A zöldség-, és gyümölcsturmixok vagy ezek kombinációi nem csak a tavaszi étrendbe tartoznak. Próbálja meg egész évben fogyasztani ezeket az italokat, a szervezete hálás lesz érte! Jó, ha szezonális, boltban, termelői piacon vásárolt, vagy akár a saját kertben termesztett, friss gyümölcsöket, zöldségeket és fűszernövényeket használ!

Ajánlott termékek

Tudna segíteni nekünk a honlapon?

Weboldalunk fejlesztése érdekében sütiket kell tárolnunk látogatóinkról.
Mindent kikapcsolni
Engedélyezzen mindent