• Snack
  • 1.10.2022

Sajtos makaróni golyók fűszeres mártással - őszi és halloween recept légsütőhöz

Sajtos makaróni golyók fűszeres mártással HU.jpg
Počet osob
Adagok száma
8
Nehézségi fok
Nehézségi fok
Könnyű
Előkészítés
Előkészítés
20 perc
Főzési idő
Főzési idő
15 perc

Összetevők

  • 400 g kis makaróni
  • 150 g reszelt Emmentáli
  • 150 g reszelt cheddar
  • 40 g vaj
  • 40 g liszt
  • 400 ml tej
  • Bors
  • 0,5 teáskanál szerecsendió
  • 400 g finom zsemlemorzsa
  • 400 g panko zsemlemorzsa
  • 2 tojás
  • Szárított tárkony
  • Szárított oregánó
  • Szárított hagyma
  • Füstölt paprika (nem kötelező)
  • Só és bors
  • A fűszeres mártáshoz:
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 2 apróra vágott mogyoróhagyma
  • 2 gerezd apróra vágott fokhagyma
  • 1 apróra vágott habanero paprika (nem kötelező)
  • 400 g paradicsompüré
  • 1 csipetnyi cayenne-i bors

Utasítások:

Főzzük a makarónit "Al dente"-re egy serpenyőben forró vízben a csomagoláson található utasítás szerint. Szűrjük le és tegyük félre.

Olvasszuk fel a vajat egy serpenyőben, és adjuk hozzá a lisztet. Keverjük krémesre, majd adjuk hozzá a tejet. Adjunk hozzá sót, borsot és szerecsendiót.

Folytassuk a habverést, amíg a keverék besűrűsödik.

Adjuk hozzá az Emmentáli és a Cheddar sajtot, és keverjük simára.

Öntsük a főtt makarónit a serpenyőbe. Keverjük össze és öntsük egy sütőedénybe. Fedjük le és tegyük a hűtőszekrénybe egy éjszakára.

Egy fagylaltkanalat használva formázzunk a makaróniból golyókat, tegyük őket egy deszkára, és tegyük vissza a hűtőbe.

Készítsük el a zsemlemorzsát. Egy tálban keverjük össze a finom zsemlemorzsát, a panko zsemlemorzsát, a tárkonyt, az oregánót, a hagymát és a füstölt paprikát (opcionális). Enyhén fűszerezzük sóval és borssal.

Verjük fel a tojásokat egy tálban. Mártsuk a golyókat a felvert tojásba, majd a zsemlemorzsába, és helyezzük őket a standard tálcával ellátott Easy Fry sütőbe. Állítsuk be a NUGGETS programot 200 °C-on 15 percre.

Közben készítsük el a fűszeres mártogatós szószt: Egy serpenyőbe öntsük bele az olívaolajat, és adjuk hozzá az apróra vágott mogyoróhagymát, a fokhagymát és a habanero paprikát. Közepes lángon addig pároljuk, amíg kissé megpuhulnak és áttetszővé válnak. Adjuk hozzá a paradicsompürét, és főzzük körülbelül 5 percig, időnként megkeverve. Adjuk hozzá a cayenne-i borsot.

Vegyük le a tűzről, és hagyjuk kissé kihűlni.

Turmixgép segítségével pürésítsük, és fűszerezzük ízlés szerint.

Tálaljuk azonnal egy kis salátával.

Ajánlott termékek

Tudna segíteni nekünk a honlapon?

Weboldalunk fejlesztése érdekében sütiket kell tárolnunk látogatóinkról.
Mindent kikapcsolni
Engedélyezzen mindent