Főzzük a makarónit "Al dente"-re egy serpenyőben forró vízben a csomagoláson található utasítás szerint. Szűrjük le és tegyük félre.
Olvasszuk fel a vajat egy serpenyőben, és adjuk hozzá a lisztet. Keverjük krémesre, majd adjuk hozzá a tejet. Adjunk hozzá sót, borsot és szerecsendiót.
Folytassuk a habverést, amíg a keverék besűrűsödik.
Adjuk hozzá az Emmentáli és a Cheddar sajtot, és keverjük simára.
Öntsük a főtt makarónit a serpenyőbe. Keverjük össze és öntsük egy sütőedénybe. Fedjük le és tegyük a hűtőszekrénybe egy éjszakára.
Egy fagylaltkanalat használva formázzunk a makaróniból golyókat, tegyük őket egy deszkára, és tegyük vissza a hűtőbe.
Készítsük el a zsemlemorzsát. Egy tálban keverjük össze a finom zsemlemorzsát, a panko zsemlemorzsát, a tárkonyt, az oregánót, a hagymát és a füstölt paprikát (opcionális). Enyhén fűszerezzük sóval és borssal.
Verjük fel a tojásokat egy tálban. Mártsuk a golyókat a felvert tojásba, majd a zsemlemorzsába, és helyezzük őket a standard tálcával ellátott Easy Fry sütőbe. Állítsuk be a NUGGETS programot 200 °C-on 15 percre.
Közben készítsük el a fűszeres mártogatós szószt: Egy serpenyőbe öntsük bele az olívaolajat, és adjuk hozzá az apróra vágott mogyoróhagymát, a fokhagymát és a habanero paprikát. Közepes lángon addig pároljuk, amíg kissé megpuhulnak és áttetszővé válnak. Adjuk hozzá a paradicsompürét, és főzzük körülbelül 5 percig, időnként megkeverve. Adjuk hozzá a cayenne-i borsot.
Vegyük le a tűzről, és hagyjuk kissé kihűlni.
Turmixgép segítségével pürésítsük, és fűszerezzük ízlés szerint.
Tálaljuk azonnal egy kis salátával.
Ajánlott termékek