1.
Mossa meg a retket, tépje le a leveleit, majd hagyja megszáradni.
2.
Felmelegített, tapadásmentes serpenyőben folyamatos kevergetés mellett pirítsa meg a napraforgómagot, amíg arany színü nem lesz. Tegyen félre néhány magot a díszítéshez.
3.
Tegye a meghámozott, félbevágott fokhagymát, a citromhéjat, az olívaolajat, a retket, a megpirított napraforgómagot és a sót turmixgépbe, hogy krémes, egységes állagú masszát kapjon. Nyomja meg a „Start” gombot. Tegye a hűtőszekrénybe 2 órára.
4.
Mossa meg a petrezselymet, tépje le a leveleit, majd miután megszáradt, aprítsa fel fűszernövény-aprítóval.
5.
Törje össze a díszítéshez félretett napraforgómagot fűszerdarálóval.
6.
A kihűlt retekpestót a felaprított petrezselyemmel és a darált napraforgómaggal megszórva tálalja. Tálalja kenyérrel és néhány szelet retekkel. Tésztákhoz vagy vegyessaláták és szendvicsek önteteként is használhatja a pestót.
Ajánlott termékek