1.
Mossa meg a paradicsomot, vágja le a tetejüket, és vájja ki őket anélkül, hogy kilyukasztaná őket. Tegyük félre a gyümölcshúst és a levet. A kivájt paradicsomokat enyhén sózza és borsozza. Tegye őket egy nagy tűzálló tálba.
2.
Tegye félre.A kenyeret vágja apró darabokra, és áztassa be egy tálba a tejjel és a chilivel.
3.
A mellet vágja apró darabokra és tegye félre.
4.
Vágja a húst csíkokra, hogy beférjen a húsdaráló adagolócsövébe. Távolítsa el az inakat és a rostos részeket. Helyezze a húsdarálót a közepes pengével a gépre. Nyomja le a „Start” gombot. Tegye a húst a hűtőbe.
V5 sebesség 5 perc
5.
Pirítsa meg az apróra vágott hagymát és a kockára vágott szalonnát egy serpenyőben. Adja hozzá a feldarabolt húst. Közepes lángon, gyakran kevergetve süsse 10 percig. Ha megsült, adja hozzá az apróra vágott fokhagymát, az apróra vágott petrezselymet és a Provence-i fűszereket.
6.
Ízesítse. Hagyja kihűlni.
7.
Csatlakoztassa a coulis extrahálót a géphez, és nyomja át rajta a félretett paradicsomhúst és az apróra vágott paradicsomot.
8.
Öntse a paradicsompasztát a serpenyőbe. Fűszerezze, és adjuk hozzá a Provence-i fűszereket. Hagyjuk a szószt alacsony lángon 10 percig főni.
9.
Melegítsük elő a sütőt 180 °C-ra.
10.
Osszuk el a tölteléket a paradicsomok között. Fedjük le a paradicsomokat a kalapjukkal. Csepegtessen meg minden paradicsomot egy csipetnyi olívaolajjal. Sóval fűszerezze. Süssük 25-30 percig. A sütési idő a sütőtől függően változhat.
11.
Tálalja a paradicsomot a pasztával. Tálalhatja friss tagliatellával vagy rizzsel.
Ajánlott termékek