• Snack
  • 23.1.2023

Pirított tökmag - recept a forró levegős sütőhöz #zerowaste

Pražená dýňová semínka.jpg
Počet osob
Adagok száma
8
Nehézségi fok
Nehézségi fok
Könnyű
Előkészítés
Előkészítés
10 perc
Főzési idő
Főzési idő
10 perc

Összetevők

  • 100 g nyers tökmag
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 0,5 teáskanál curry por
  • 0,5 teáskanál tengeri só
  • Pár csipet őrölt koriander
  • Pár csipet őrölt kömény

Helyezze a tökmagokat egy szűrőbe, majd mossa meg folyóvíz alatt, hogy az összes rostot eltávolítsa.

Nagyon alaposan szárítsa meg papírtörlőn vagy konyharuhán.

Helyezze a tökmagokat az olívaolajjal, curry porral, korianderrel, köménnyel és a tengeri sóval egy tálba. Keverje át alaposan.

Tegye a magokat az Easy Fry készülékbe a normál tepsin.

Állítsa be a hőmérsékletet 180°C-ra, 10 percre. Keverje meg a tökmagokat, majd állítsa vissza a hőmérsékletet 180 °C-ra, amíg ízlése szerint aranybarnára pirulnak.

Hagyja kihűlni, majd tárolja légmentesen záródó edényben.

A tökmag felhasználásához. Többféle tök - sütőtök, pézsmatök - magját is felhasználhatja. Használjon ízlése szerinti fűszereket: szegfűborsot, fahéjat vagy garam masalát.

Ajánlott termékek

Tudna segíteni nekünk a honlapon?

Weboldalunk fejlesztése érdekében sütiket kell tárolnunk látogatóinkról.
Mindent kikapcsolni
Engedélyezzen mindent