1.
A gép táljába morzsolja bele az élesztőt a tejjel és a cukorral, majd nyomja le a „Start” gombot.
Rögzítés: Flex habverő
V4 sebesség 30 mp
2.
Ezután hagyja pihenni 15 percig szobahőmérsékleten.
3.
A gép táljában lévő élesztős keverékhez adja hozzá a sót, a lisztet, a tejet és a vajat, majd nyomja le a „Start” gombot.
Rögzítés: Tésztakampó
V2 sebesség 5 perc
4.
Hagyja a tésztát ismét kelni kb. 30 percig meleg helyen. A tésztának meg kell duplázódnia.
5.
Lisztezett munkafelületen kézzel alaposan gyúrja át, és formázzon belőle tekercset.
6.
Ossza el a tésztát és tekerje nyolc egyenlő részre. Mindegyik részt tekerje kb. 40 cm hosszú kolbásszá, amelynek a közepén van egy megvastagodás. Formázzon belőle perecet, és hagyja még 15 percig kelni.
7.
Tegye a hűtőszekrénybe, és 1 órán át fedetlenül hagyja kelni. A „hűtőszekrényben töltött óra” vége előtt egy lábasban forralja fel a vizet, és oldja fel benne a szódabikarbónát.
8.
A pereceket tegye egyenként 30 másodpercre a forrásban lévő szódabikarbónás vízbe, szűrőkanállal vegye ki, csepegtesse le, tegye a kizsírozott tepsire, és ízlés szerint durva sóval szórja meg.
9.
Tegye a tepsit a hideg sütőbe.
10.
Süsse a pereceket 220 fokon kb. 18-20 percig. Amikor a perecek aranybarnára sülnek, készen vannak.
Ajánlott termékek