• Desszert
  • 1.11.2023

Párizsi pudingos párnácska - A Tefal Coach Black QB900838 konyhai robotgép receptje

robot_paris flan.png
Počet osob
Adagok száma
6
Nehézségi fok
Nehézségi fok
Könnyű
Előkészítés
Előkészítés
105 perc
Főzési idő
Főzési idő
15 perc

Összetevők

  • 1 omlós tészta
  • 24 cl teljes tej
  • 15 cl főzőtejszín
  • 11 cl víz
  • 1 vaníliarúd
  • 3 tojás
  • 2 tojássárgája
  • 120 g cukor
  • 45 g kukoricakeményítő

1.

Ez a recept egy alapkészítményt igényel: egy omlós tésztát. Elkészítette már? Ha nem, akkor a „Feltételek” blokkban elérheti, ha visszatér a fő recept képernyőjére. 45 percnyi időt igényel: 15 perc elkészítési idő és 30 perc pihentetési idő a hűtőben

2.

Sodrófa segítségével a munkalapon 3-4 mm vastagságúra nyújtsa ki a leveles tésztát.

3.

Vajazzon ki egy formát, és helyezze bele a tésztát. Óvatosan, az ujjaival nyomkodja a tésztát az edény széléhez, a felesleges tésztát hagyja kilógni. Helyezze a hűtőszekrénybe legalább 30 percre.

4.

Egy lábasban forralja fel a tejet, a tejszínt, a vizet és a vaníliamagokat, rendszeresen kevergetve egy spatulával.

5.

Adja hozzá a tojásokat, a tojássárgáját, a cukrot és a kukoricakeményítőt. Nyomja le a „Start” gombot.

Rögzítés: Flex habverő

V6 sebesség 2 perc

6.

Nyomja le a „Start” gombot, majd apránként öntse bele a forró tejkeveréket, miközben a gépet járni hagyja.

Rögzítés: Flex habverő

V4 sebesség 40 mp

7.

Tegyen mindent a serpenyőbe, és forralja fel a keveréket, miközben habverővel folyamatosan keveri. A készítménynek teltebbnek és vastagabbnak kell lennie.

8.

Melegítse elő a sütőt 220 fokra.

9.

Öntse a keveréket az omlós formára, süsse 30 percig 220 fokon, majd 15 percig 180 fokon.

Ajánlott termékek

Tudna segíteni nekünk a honlapon?

Weboldalunk fejlesztése érdekében sütiket kell tárolnunk látogatóinkról.
Mindent kikapcsolni
Engedélyezzen mindent