1.
Melegítse elő a sütőt 200 fokra.
2.
A choux tészta elkészítéséhez tegye a vizet, a sót, a cukrot és a kockára vágott vajat egy lábasba. Hagyja óvatosan párolódni, hogy a vaj megolvadjon.
3.
Vegye le a tűzről, és egyszerre adja hozzá a lisztet. Tegye vissza alacsony hőfokra, és gyorsan keverje össze egy spatulával. A tésztának el kell válnia a tepsi szélétől, és egy golyót kell alkotnia.
4.
Tegye a keveréket a gép táljába. Nyomja meg a „Start” gombot, majd gyúrja át a tésztát, hogy a tészta hőmérséklete csökkenjen, hogy a tojás ne álljon össze, amikor beleönti.
Rögzítés: Keverőedény
V4 sebesség 2 perc
5.
Egy külön tálban mérje le a tojásokat, és enyhén verje fel őket.
6.
Nyomja meg a „Start” gombot, majd apránként adja hozzá a felvert tojásokat, miközben a gépet járni hagyja. Állítsa be a tojások mennyiségét úgy, hogy rendszeresen ellenőrzi a tészta állagát: a habverő végén kemény csúcsot kell képeznie.
Rögzítés: Keverőedény
V4 sebesség 5 perc
7.
Tegye a tésztát egy bordázott csőrrel ellátott habzsákba, és készítsen 7-9 cm-es köröket egy kizsírozott tepsibe.
8.
Kenje meg a Paris-Brestet egy felvert tojással és egy kevés tejjel. Szórja meg mandulapehellyel.
9.
Süsse a Paris-Brestet 30 percig 200 fokon, 20-25 perc után nyissa ki az ajtót, hogy eltávolítsa a nedvességet.
10.
Hagyja kihűlni egy rácson, majd egy fogazott késsel vágja fel a Paris-Brestet.
11.
A pralinékrém elkészítéséhez forralja fel a tejet és a cukrot egy lábasban, rendszeresen egy spatulával kevergetve.
12.
Tegye a gép táljába a tojássárgáját, a cukrot és a kukoricakeményítőt. Nyomja le a „Start” gombot.
Rögzítés: Flex habverő
V6 sebesség 2 perc
13.
Nyomja meg a „Start” gombot, majd csorgassa a forró tej-cukor keveréket a keverékbe, és hagyja a gépet járni.
Rögzítés: Flex habverő
V3 sebesség 1 perc
14.
Tegyen mindent a serpenyőbe, és forralja fel a keveréket, miközben habverővel folyamatosan keveri. A készítménynek teltebbnek és vastagabbnak kell lennie. Alacsony hőfokon, állandóan kevergetve forralja 3 percig. Vegye le a tűzről.
15.
Adja hozzá a pralinét, és keverje össze. Öntse a keveréket egy tepsibe, fedje le fóliával úgy, hogy a krémmel érintkezzen, és hagyja a hűtőszekrényben 2 órán át.
16.
Tegye a kihűlt keveréket a gép táljába. Nyomja le a „Start” gombot.
Rögzítés: Keverőedény
V3 sebesség 2 perc
17.
Mérje le a vajat, és kissé puhítsa meg.
18.
Nyomja meg a „Start” gombot, és kanalanként adagolja hozzá az előzőleg kissé megpuhított vajat. Időnként egy spatulával kaparja le a tál szélét, hogy felszedje a vajat, amely nem keveredett a többihez. Tökéletesen sima keveréket kell kapnia, amelybe az összes vajat belekeverte.
Rögzítés: Keverőedény
V3 sebesség 6 perc
19.
A pralinés keveréket tegye át egy nagy bordázott csőrrel ellátott habzsákba. Kenje a keveréket minden Paris-Brest alsó részére, és zárja le a felső részével. Szórja meg porcukorral.
Ajánlott termékek