1.
Melegítse fel a vizet egy lábasban 30-35 fokra. Hígítsa fel a cukrot és az élesztőt a vízben, és hagyja állni 12-15 percig.
2.
Ezután adja hozzá a kefirt, a tejfölt és keverje össze. A felszínen buborékos habnak kell megjelennie.
3.
Szitálja a lisztet egy szitán keresztül a gép táljába. Ezután adjon hozzá egy csipet sót.
4.
A gép táljában a lisztet és sót öntse le a kefires élesztővel. Nyomja le a „Start” gombot
Rögzítés: Tésztakampó
V3 sebesség 4 perc 30 mp
5.
Vegye le a tésztát a falakról egy spatulával, öntse rá az olajat. Nyomja le a „Start” gombot
Rögzítés: Tésztakampó
V3 sebesség 1 perc 30 mp
6.
Egy spatula segítségével tegye át a tésztát egy külön tálba a növényi olajjal.
7.
Tegye a tésztát 60 percre meleg helyre.
8.
A kész tésztát ossza 4 részre, és pihentesse 15-20 percig.
9.
Reszelje le a sajtot durva reszelőn.
10.
A hagymát vágja apró kockákra, és pirítsa növényi olajban aranybarnára.
11.
A burgonyát főzze meg, burgonyatörővel pépesítse, adja hozzá a forró tejet a vajjal, és keverje simára. Hagyja egy kicsit hűlni.
12.
Keverje össze a sajtot, a hagymát, a fűszereket és a burgonyapürét egy külön tálban. Adjon hozzá sót és borsot.
13.
Tekerje ki a tésztadarabokat egy sütőformában, és terítse ki a burgonyás tölteléket. Helyezze a széleket a középpontba, és csípje körbe. Az így kapott csomót nyomja bele a tortába.
14.
A pite közepén készítsen egy lyukat vagy egy kis bemetszést egy késsel. Tegye a sütőbe, és 220 fokon süsse 15-17 percig.
15.
A kész pitét kenje meg egy darab vajjal. Fedje le egy konyharuhával, és hagyja kihűlni.
Ajánlott termékek