1.
A tészta elkészítése előtt 1 órával vegye ki a vajat a hűtőből, és kockázza fel, vagy tegye 5-10 másodpercre a mikrohullámú sütőbe, hogy kissé megpuhuljon (anélkül, hogy megolvadna).
A vaj hőmérséklete - A vaj hőmérséklete fontos, azért hogy jól be tudjon épülni. Ha túl kemény, nem fog jól beépülni. Ha túl puha, a tészta túl ragadós lesz, és nehéz lesz vele dolgozni.
2.
Rögzítés: Keverőedény
V1 sebesség 10 mp
V5 sebesség 1 perc 30 mp
Tegye a vajat és a lisztet a gép táljába. Nyomja le a „Start” gombot.
3.
Rögzítés: Keverőedény
V2 sebesség 10 mp
V4 sebesség 1 perc 30 mp
Adja hozzá a tojássárgáját és a vizet, majd nyomja meg a „Start” gombot.
Ellenőrizze az előkészületeket - Az omlós tésztának a következőhöz kell hasonlítania: Ha túl omlós a keverék, adhat hozzá egy kis vizet, hogy golyóvá formálja a tésztát. Az omlós tészta túl ragacsos: "Adjon hozzá még egy kis lisztet."
4.
Formázza a tésztát cipó alakúra, és tekerje tiszta konyharuhába. Tegye félre 30 percre a hűtőszekrénybe, mielőtt kinyújtja.
Miért kell formázni? A tészta golyóvá formálása lehetővé teszi, hogy a hűtőszekrényből kivéve könnyebben ki lehessen sodorni.
Ajánlott termékek