• Snack
  • 8.4.2024

Olasz húsvéti briós (Colomba di pasqua) - Tefal Easy Fry & Steam forrólevegős sütő FW201

Italská velikonoční brioška (Colomba di pasqua).jpg
Počet osob
Adagok száma
6
Nehézségi fok
Nehézségi fok
Könnyű
Előkészítés
Előkészítés
25 perc
Főzési idő
Főzési idő
40 perc

Összetevők

  • 10 cl tej
  • 1 tasak szárított sütőélesztő (4,6 g)
  • 1 teáskanál porcukor
  • 230 g finomliszt
  • 5 g só (1 teáskanál)
  • 5 cl olívaolaj
  • 1 szobahőmérsékletű tojás
  • 2 cl érlelt rum
  • 30 g porcukor
  • 30 g vaj
  • 80 g kandírozott narancs, apróra vágva
  • 80 g mazsola
  • 25 g darált mandula
  • 60g porcukor
  • 1 evőkanál kukoricaliszt
  • 1 tojásfehérje
  • 10 egész mandula
  • 2 evőkanál gyöngycukor

1. LÉPÉS: Melegítse a tejet a mikrohullámú sütőben körülbelül 38-40 °C-ra. Vigyázzon, hogy a tej ne legyen túl meleg, mert az inaktiválhatja az élesztőt. Az élesztőt tegye egy kis tálba a tejjel és a cukorral, hogy újra hidratálódjon. Keverje össze habverővel. Hagyja állni 5 percig. Az élesztőnek fel kell oldódnia.

2. LÉPÉS: Öntse a lisztet, a tej/cukor/élesztő keveréket, a tojásokat és a vaníliát a dagasztókaros keverőtálba. Gyúrja kézzel 3 percig. Adja hozzá a sót, és gyúrja további 1 percig, majd keverje bele a vajat, a narancsot és a mazsolát. Gyúrja még 8 percig. A tésztának ragadósnak kell lennie. Hagyja a tésztát a tálban, és fedje le egy tiszta ruhával. Hagyja pihenni 2 órán át szobahőmérsékleten. A tésztának a háromszorosára kell nőnie.

3. LÉPÉS: Vegye ki a tésztát a tálból, és tegye lisztezett munkafelületre. Hajtsa fel a tésztát úgy, hogy a végeit megfogva a közepe felé húzza, hogy egy gömböt formázzon (készítsen összesen 8 ilyen lapot).

4. LÉPÉS: Vajazzon és lisztezzen ki egy 20 cm átmérőjű, 6 cm magas tortaformát. Tegye bele a tésztagolyót. Hagyja állni 1 órán keresztül. A tésztának a kétszeresére kell nőnie.

5. LÉPÉS: Készítse el a mázat úgy, hogy a mandulaport, a cukrot és a kukoricalisztet összekeveri egy keverőtálban. Fokozatosan adja hozzá a tojásfehérjét, hogy kissé folyós masszát kapjon. Tegye félre a hűtőszekrénybe. Amikor a panettone elkészült, vegye le a fedőt, és óvatosan kenje el a mázat a tészta felületén. Szórja meg mandulával és gyöngycukorral.

6. LÉPÉS: Tegye a tortaformát az Easy Fry sütőbe a grilltálcával együtt, és indítsa el a DESSERT programot 150°C-on 40 percre.

7. LÉPÉS: Vegye ki a kenyeret, és a rácson hagyja kihűlni.

A receptet a My Tefal alkalmazásban találod

Ajánlott termékek

Tudna segíteni nekünk a honlapon?

Weboldalunk fejlesztése érdekében sütiket kell tárolnunk látogatóinkról.
Mindent kikapcsolni
Engedélyezzen mindent