1. LÉPÉS: A tésztához tegye a lisztet egy tálba, és készítsen egy mélyedést. Adja hozzá a többi hozzávalót, és kézzel keverje össze. A tésztát enyhén nyújtsa ki, hogy gyorsan kihűljön, majd csomagolja fóliába, és 30 percig hűtse a hűtőben.
2. LÉPÉS: A töltelékhez a búzaszemeket, a tejet és a cukrot tegye egy lábasba. Kis lángon főzze, amíg a tej felszívódik, időnként megkeverve egy spatulával. A búzának kissé morzsalékos tapintásúnak kell lennie. Tegye félre.
3. LÉPÉS: Öntse az összes hozzávalót, beleértve a főtt búzaszemeket is, egy tálba, és 30 másodpercig keverje kézi mixerrel. Öntse a keveréket a lábosba, és kis lángon, habverővel kevergetve főzze, amíg kissé besűrűsödik. Öntse a keveréket egy edénybe, hogy kihűljön.
4. LÉPÉS: Vajazzon ki egy szivacsos formát. Enyhén lisztezzen ki egy rugós tortaformát. Egy sodrófa segítségével 3 mm vastagságúra nyújtsa ki a tésztát. Tegyen egy tésztakorongot a forma aljára, majd tegyen egy csíkot a tortaforma szélére. Ügyeljen arra, hogy a forma alja és a tészta között megmaradjon a szög. A felesleges tésztát vágja le késsel. A maradék tésztát tegye félre. Öntse a tejszínt a formába.
5. LÉPÉS: A vendégek lenyűgözésére a maradék tésztát nyújtsa ki 2 mm vastagra, majd vágjon 2 cm széles csíkokat a bordázott görgős tésztavágóval vagy késsel. Tegye a csíkokat a pite tetejére, úgy elosztva, hogy gyémánt alakú mintát alkossanak.
6. LÉPÉS: Tegye a formát az Easy Fry sütőbe a grillező lemezzel együtt, és indítsa el a DESSERT programot 140°C-on 45 percre.
7. LÉPÉS: Hagyja kihűlni, majd vegye ki a formából, és tálalja tányéron.
Ajánlott termékek