• Tippek és praktikák
  • 24.10.2023

Mit és hogyan grillezzünk gyerekeknek?

5 (1x)
header 113.png

Hogyan grillezzünk úgy, hogy a gyerekek és mi, felnőttek is jól érezzük magunkat? Mit grillezzünk a gyerekeknek, és milyen fogásokat fognak a legjobban értékelni a kis ínyencek? Ezekre a kérdésekkel kapcsolatban a Tefal összegyűjtötte a legfontosabb tudnivalókat.

Grillezés, amit a kicsik és nagyok is élveznek

A grillezés a felnőttek és a gyerekek által egyaránt kedvelt nyári tevékenység. Családi grillezést tervezünk, vagy kisgyermekes barátainkat is szeretnénk meghívni? Ha igen, akkor alaposan készítsük elő ezt az eseményt. Mindenekelőtt válasszuk ki az ételeket, amelyeket kicsik és nagyok  is örömmel fogyasztanak, és válasszuk ki a megfelelő grillt. Ha erre a két dologra figyelünk, akkor mindenki élvezni fogja a grillezést.

Mit grillezzünk a gyerekeknek?

Azon gondolkodunk, hogy  mit grillezzünk a gyerekeknek vacsorára? Vagy milyen grillezett ételt legyen az ebéd a gyerekeknek? Válasszunk olyan recepteket, amelyek nem csak gyermekek ízlésének felelnek meg. A lényeg, hogy ezek az ételek igazán jó minőségű alapanyagokból készüljenek.

Ha grillezett húsokról van szó, a gyerekek általában a csirkét vagy pulykát kedvelik, de szívesen esznek grillett halat is. Olyan halat válasszunk, amely nem tartalmaz szálkákat. Mit grillezhetünk még gyerekeknek? A frissen darált marhahús is tökéletes választás, amiből házi készítésű hamburgert vagy nyársra tűzött húsfalatokat is készíthetünk.

A grillezett húsételekhez sok zöldség is dukál. A húsételekhez grillezhetünk a gyerekeknek koktélparadicsomot, valamint szeletelt paprikát, cukkinit vagy kukoricát, amelyet elősózhatunk  és olívaolajjal vagy olvasztott vajjal is meglocsolhatunk.

Hogyan pácoljuk húst gyerekeknek, hogy egyszerre legyen ízletes és egészséges?

A gyerekeknek csirkét vagy pulykát szeretnénk grillezni? Nemcsak a frissen grillezett, natúr húsokat kedvelik a gyerekek, hanem szeretik a különleges pácban előpácolt húsokat is. De hogyan készítsünk olyan pácot, amely egyszerre ízletes és egészséges és még a gyerekeknek is ízlik? Kerüljük a csípős fűszereket, például a chilit, a gyömbért vagy a cayenne-i borsot, valamint a túlzott mennyiségű sót.

Ehelyett olyan dolgokat tegyünk a gyerekeknek szánt pácba, mint a méz, olívaolaj, joghurt, fokhagyma, őrölt édes pirospaprika vagy friss fűszernövények. A gyermekek számára készült pácban nagyszerű fűszernövény az oregánó, a kakukkfű, a rozmaring és a petrezselyem..

Milyen grillen grillezzünk gyerekeknek?

Ha rendszeresen grillezünk gyerekekkel, nem mindegy, hogy milyen grillsütőt használunk. Ha egészséges ételeket szeretnénk készíteni a grillen, akkor a Tefal Optigrill Elite XL intelligens elektromos grill jobb választás  a faszenes grilleknél. Miért az elektromos grillsütő az egészségesebb választás?

A Tefal Optigrill Elite XL intelligens technológiával rendelkezik, amely automatikusan beállítja a sütést az összetevők vastagságának és mennyiségének megfelelően. Az intuitív grillasszisztens segítségével módosíthatjuk  beállításokat, a  gyerekeknek szánt húsokat tökéletesen átsüthetjük. Így nem kell aggódnunk amiatt, hogy nem eléggé átsült vagy megégett hús kerül a gyerekek tányérjára.

A Tefal Optigrill Elite XL intelligens elektromos grillsütőben a hús optimális sütési beállításának  köszönhetően megakadályozhatjuk, hogy a teljesen átsült húsban rákkeltő anyagok képződjenek. Nem áll fenn a veszélye annak sem, hogy a nem kellően átsült hús veszélyes baktériumokat tartalmazzon.

Az Optigrill Elite XL elektromos grillsütőt ráadásul az egész családdal és a barátokkal való grillezéskor is használhatjuk, hiszen XL grillfelülettel büszkélkedhet,  egyszerre 6-8 személy számára képes elkészíteni a grillezett finomságokat. 

Receptek grillen készült gyerek ételekhez

Ahhoz, hogy 100 százalékban élvezhessük a grillezést a gyerekekkel, megfelelő receptekre is szükségünk van. Íme néhány ötlet, hogy mit grillezzünk a gyerekeknek. Ezek a grillreceptek  kicsi  és nagyobb gyerekek számára is remekek - de a felnőtteknek is ízleni fognak.

A gyerekekkel való grillezés szuper szórakozás és nagyszerű ízélmény is lehet. Az egész családnak vagy egy nagyobb baráti társaságnak is remek program, csak néhány egyszerű irányelvet kell betartanunk. A megfelelő alapanyagok, receptek és elektromos grillsütő segítségével egészségesebb grillételeket készíthetünk, és a finom fogások hozzájárulhatnak ahhoz, hogy az egész társaság jól érezze magát ezeken a nyári összejöveteleken.

Ajánlott termékek

Tudna segíteni nekünk a honlapon?

Weboldalunk fejlesztése érdekében sütiket kell tárolnunk látogatóinkról.
Mindent kikapcsolni
Engedélyezzen mindent