1.
Keverje össze az útifű maghéjat a vízzel egy kis tálban egy kanállal, és hagyja ázni 15 percig.
2.
Őrölje lisztté az első adag napraforgómagot, a zabpelyhet, a mandulát és a tökmagot turmixgéppel vagy aprítóval.
3.
Tegye a gép táljába a lisztkeveréket, és adja hozzá a következő hozzávalókat: napraforgómag, mogyoró, zabpehely, mandula, tökmag, lenmag és só, majd nyomja meg a „Start” gombot.
Rögzítés: Keverőedény
V4 sebesség 30 mp
4.
Az előző keveréket tartalmazó gép táljába add hozzá a megduzzadt útifű maghéjat, a vizet, az almaecetet, a juharszirupot és az olívaolajat, majd nyomd meg a „Start” gombot.
Rögzítés: Keverőedény
V8 sebesség 1 perc
5.
Béleljek ki egy tepsit sütőpapírral. Öntse a tésztát az előkészített tepsibe, és néhányszor enyhén kopogtassa meg a felületet, hogy a tészta jól szétterüljön.
6.
Tegye a tepsit 30 percre a hűtőszekrénybe. Közben melegítse elő a sütőt 180 fokra felső/alsó hőfokra.
7.
Süsse az előmelegített sütőben kb. 60 percig. Ezután hagyja kissé kihűlni, vegye ki a kenyeret a tepsiből, távolítsa el a sütőpapírt, és hagyja a kenyeret teljesen kihűlni egy rácson.
Ajánlott termékek