1.
Ez a recept két alapvető előkészületet igényel: 2 leveles tésztát. Elkészítette már? Ha nem, akkor a „Feltételek” blokkban elérheti, ha visszatér a fő recept képernyőjére. Az elkészítési idő 10 perc, a hűtőben való pihentetés pedig 3 óra
2.
Tekerjen ki két lap leveles tésztát. Vékonyan tekerje ki 3-4 mm vastagságú téglalap alakúra. Hűtse le.
3.
Vágja le a gomba szárának földes részét. Mossa meg és szárítsa meg, majd vágja őket duxellekre. Hámozza meg és vágja apróra a mogyoróhagymát.
4.
Párolja meg a gombát olívaolajon a mogyoróhagymával és egy csipet sóval egy serpenyőben. Gyakori kevergetés mellett főzze 5 percig, amíg a nedvesség elpárolog. Adja hozzá a krémsajtot. Hagyja kihűlni.
5.
A jól megmosott és megszárított spenótot egy csipetnyi olívaolajon párolja meg. Ízesítse. Csepegtesse le és hagyja kihűlni.
6.
Vágjon téglalapokat a leveles tésztából. A téglalapoknak kétszer olyan hosszúnak kell lenniük, mint a lazacdarabok.
7.
Rendezze el a leveles tésztából készült téglalapokat portré alakban (függőlegesen). A téglalapok alsó részére kenje rá a duxelle-t úgy, hogy kb. 1-2 cm-es szegélyt hagyjon.
8.
Ugyanerre a területre tegye a spenótleveleket, majd a lazacot. Hajtsa rá a leveles téglalapok felső részét. Zárja le. Hagyja pihenni 30 percig a hűtőszekrényben.
9.
Melegítse elő a sütőt 200 fokra.
10.
Kenje meg a tojás és a tej keverékével, vágjon enyhe rovátkákat a tésztába, és süsse 15-20 percig 200 fokon.
11.
Azonnal tálalja.
Ajánlott termékek