• Snack
  • 9.5.2023

Kulajda cseh leves a Cook4me+ többfunkciós edényben

kulajda.jpg
Počet osob
Adagok száma
4
Nehézségi fok
Nehézségi fok
Könnyű
Előkészítés
Előkészítés
10 perc
Főzési idő
Főzési idő
15 perc

Összetevők

  • 3 evőkanál vaj
  • 2 evőkanál sima liszt
  • 6 golyó szegfőbors
  • 3 babérlevél
  • 400 g burgonya
  • 3 evőkanál ecet
  • 250 ml tejszín
  • 2 marék szárított gomba
  • 2 teáskanál cukor
  • Friss kapor
  • bors
  • buggyantott tojás
  • 4 db tojás
  • 1 evőkanál ecet

Készítsük el a buggyantott tojásokat: nyomás alatt forraljuk fel a vizet, majd megsózunk és beleöntjük az ecetet, kb. 1 evőkanálnyit.

Óvatosan feltörjük a tojásokat egy kis tálba, hogy ne törjük össze a sárgáját, és megsózzuk.

Amikor a víz felforrt, úgy kavargatjuk, hogy a közepén egy örvény keletkezzen, amelybe beleöntjük a tojást, és hagyjuk főni 2 percig. Eközben a (házi) szárított gombát vízbe áztatjuk, hogy szépen megpuhuljon.

Készítsünk egy könnyű rántást a Cook4me+ programban.

A sima lisztet a vajban világos rózsaszínűre pirítjuk.

Felöntjük 3 dcl vízzel, alaposan elkeverjük, hozzáadjuk a babérlevelet, a szegfűborsot, az ecetet, a kockára vágott, megtisztított burgonyát, és 5 percig nyomás alatt főzzük. Közben felaprítjuk a kaprot. Kinyitjuk az edényt, hozzáadjuk a gombát, 5 percig pároljuk.

Hozzáadjuk a tejszínt kevergetve, cukorral ízesítsük és pároljuk további 5 percig.

Végül hozzáadjuk a friss, apróra vágott kaprot, elkeverjük és hagyjuk párolódni 3 percig.

Ajánlott termékek

Tudna segíteni nekünk a honlapon?

Weboldalunk fejlesztése érdekében sütiket kell tárolnunk látogatóinkról.
Mindent kikapcsolni
Engedélyezzen mindent