Készítsük el a buggyantott tojásokat: nyomás alatt forraljuk fel a vizet, majd megsózunk és beleöntjük az ecetet, kb. 1 evőkanálnyit.
Óvatosan feltörjük a tojásokat egy kis tálba, hogy ne törjük össze a sárgáját, és megsózzuk.
Amikor a víz felforrt, úgy kavargatjuk, hogy a közepén egy örvény keletkezzen, amelybe beleöntjük a tojást, és hagyjuk főni 2 percig. Eközben a (házi) szárított gombát vízbe áztatjuk, hogy szépen megpuhuljon.
Készítsünk egy könnyű rántást a Cook4me+ programban.
A sima lisztet a vajban világos rózsaszínűre pirítjuk.
Felöntjük 3 dcl vízzel, alaposan elkeverjük, hozzáadjuk a babérlevelet, a szegfűborsot, az ecetet, a kockára vágott, megtisztított burgonyát, és 5 percig nyomás alatt főzzük. Közben felaprítjuk a kaprot. Kinyitjuk az edényt, hozzáadjuk a gombát, 5 percig pároljuk.
Hozzáadjuk a tejszínt kevergetve, cukorral ízesítsük és pároljuk további 5 percig.
Végül hozzáadjuk a friss, apróra vágott kaprot, elkeverjük és hagyjuk párolódni 3 percig.
Ajánlott termékek