1.
Ez a recept egy alapkészítményt igényel: egy omlós tésztát. Elkészítette már? Ha nem, akkor a „Feltételek” blokkban elérheti, ha visszatér a fő recept képernyőjére. 45 percnyi időt igényel: 15 perc elkészítési idő és 30 perc pihentetési idő a hűtőben
2.
Sodrófa segítségével a munkalapon 3-4 mm vastagságúra nyújtsa ki a leveles tésztát.
3.
Olajozzon ki egy piteformát, és helyezze bele a tésztát. Óvatosan, az ujjaival nyomkodja a tésztát az edény széléhez, a felesleges tésztát hagyja kilógni. Helyezze a hűtőszekrénybe legalább 30 percre.
4.
Mossa meg és szeletelje fel a póréhagymát és a zellerszárat. A zellerleveleket vágja apróra.
5.
Hevítse fel az olajat egy serpenyőben, adja hozzá a póréhagyma- és zellerszeleteket, és sózza meg. Kis lángon, lefedve főzze kb. 15 percig, időnként megkeverve. Hagyja kihűlni.
6.
Melegítse elő a sütőt 180 fokra.
7.
Egy külön tálban mérje le és keverje össze a tejszínt, a tejet, a sót és a curryport.
8.
Adja hozzá a tojásokat a gép táljához. Nyomja le a „Start” gombot. Amikor 30 másodperc elteltével felverte őket, adja hozzá a tejszínes-tejes keveréket a tálhoz.
Rögzítés: Flex habverő
V4 sebesség 2 perc
9.
Vegye ki a tésztalapot, és a felesleges tésztát vágja le egy késsel.
10.
Helyezze a kihűlt póréhagymafondüt az omlós tésztalapra.
11.
Öntse rá a tojás, tej és tejszín keverékét, és 180 fokon kb. 35 percig süsse.
12.
Forrón, langyosan vagy hidegen tálalja.
Ajánlott termékek