Helyezze a kecskesajtot egy tálba, adjon hozzá két evőkanál aprított snidlinget, és fűszerezze sóval, borssal. Keverje össze.
Formázzon apró, kb. 25 g-os golyókat a sajtból.
Öntse a lisztet egy tálba.
Verje fel a tojásokat egy másik tálban.
Öntse a kenyérmorzsát egy harmadik tálba.
Forgassa meg a kecskesajtgolyókat előbb a lisztben, majd a felvert tojásban.
Végül forgassa meg a golyókat a morzsában.
Tegye félre a hűtőbe 40 percre, hogy a golyók összeálljanak.
Spriccelje meg a golyókat semleges ízű olajjal, majd helyezze az Easy Fry készülékbe a normál rácson.
Állítsa be a NUGGETS programot 10 percre.
Helyezze a kecskesajtgolyókat egy tálcára. Szórja meg a snidlinggel és a paprikával vagy az Espelette paprikaőrleménnyel. Tálalja azonnal.
Tálalja friss salátával és mézzel.
A maradék sajt felhasználásához. Ezt a receptet másféle sajtokkal is elkészítheti, ízlésének tetsző módon, vagy aszerint, hogy milyen maradéka van. Formázza a sajtgolyót kis darab füge köré, a még teljesebb ízélményért. Tegyen néhány szem friss szőlőt a tányérra.